Weightloss Wednesday: Afvallen met shakes van Action?- Eindoordeel & Ik stop er mee.

rp_DSC00714-1024x577.jpg

Een paar weken geleden hebben jullie kunnen lezen dat ik de dieetshakes van Action zou uitproberen. Dat heb ik dan ook gedaan en de eerste resultaten hebben jullie al kunnen lezen. Nu zijn we weer een aantal weken verder en vertel ik je hoe het daarna gegaan is en wat mijn eindoordeel is over deze shakes!

De eerste week verliep heel goed. Ik hield me strikt aan de shakes en snoepte twee keer. Ik vond het erg goed te doen en ook de smaak viel reuze mee. Zelfs de weegschaal was tevreden want ik viel zo’n 0,7 kg af. Helemaal prima en ik was enthousiast om verder te gaan!

Week twee was wat minder. Ik begon tussen de shakes door vaker aan eten te denken en had vaker zin in een tussendoortje. Ik probeerde dit wel zo gezond mogelijk te houden maar ik at wel meer dan in week één. Ook had ik die week een paar verjaardagen én zat mijn maandelijkse ‘feestweek” er aan te komen. Dat was ook op de weegschaal te zien. Ik zat weer op mijn oude startgewicht en die -0,7 kg zat er gewoon weer aan. Balen! Daar ging mijn motivatie. Toch bleef ik nog even volhouden.

Toen ik afgelopen week echt last kreeg van eetbuien (door mijn ‘feestweek’) én de melk op was, had ik het even gehad met de shakes. Ik merkte dat de shakes mijn honger wel konden stillen, maar mijn hoofd het gevoel bleef houden alsof ik niks gegeten had. Heel dubbel, ik had vaak geen honger maar het voelde toch alsof ik nog niks binnen had. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je zo’n shake drinkt en je het veel sneller binnen hebt dan een broodje. Dat begon ik dan ook steeds meer te missen, de tijd nemen om te eten en er van te genieten.

Na twee weken en 3 dagen heb ik dan ook besloten om de shakes even te laten voor wat het is. Misschien dat ik er af en toe nog één neem of het nog een dagje probeer maar ik wil het ‘normale’ en gezonde eten ook weer oppakken. Ik merk dat ik na het eten van vast voedsel veel meer een voldaan gevoel heb.

Het eindoordeel
Je kunt daadwerkelijk afvallen met de shakes van Action. Dit werkt goed wanneer je je ontbijt en lunch vervangt door een shake en de rest van de dag streng bent qua eten en tussendoortjes. Je hebt dus wel wat discipline nodig ;). In mijn eerste week at ik heel weinig tussendoortjes en was mijn avondeten vrijwel altijd gezond.

Zodra je iets minder goede tussendoortjes gaat eten of iets minder strikt bent, is de kans op aankomen groter. Of dit bij mij echt de oorzaak is, kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen maar dit heeft wel effect gehad.

Je kunt dus zeker afvallen met deze dieetshakes maar discipline blijft altijd noodzakelijk (zoals met de meeste diëten).

Had jij gedacht dat je zou kunnen afvallen met deze shakes?

Liefs, Annemijn

6 Comments on Weightloss Wednesday: Afvallen met shakes van Action?- Eindoordeel & Ik stop er mee.

 1. Edske
  2 november 2016 at 14:13 (11 maanden ago)

  Ik neem ook een ochtend shake, maar elke 2,5 uur ook een gezonde snack. En eet s’avonds gewoon avondeten. Dan heb je geen hongergevoel (ook niet in je koppie)
  Meer info bij mij persoonlijk.
  Ik reeds 7.5 kilo kwijt en meer eten!!!!

  Beantwoorden
  • Renate
   24 maart 2017 at 15:00 (6 maanden ago)

   Wouw super en dat met de Shakes van de action? En in hoeveel tijd

   Beantwoorden
 2. Anneleen
  3 november 2016 at 21:45 (11 maanden ago)

  Ik vind dat je het toch goed hebt gedaan en dat je het lang hebt volgehouden, Annemijn. Leuk om jouw besluit hierover te lezen 🙂 PS: Superleuk dat je zo regelmatig blogt de laatste tijd! Ik lees je blogjes steeds met veel plezier !
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  Beantwoorden
 3. claudia
  25 april 2017 at 12:14 (5 maanden ago)

  ik ben ool al een week bezig met de shake;s van action en ben nu al 1 kilo kwijt en ook 4 gram vet
  kwijt en deze dame gaat stug door ik wil er zo en zo 10 kilo af krijgen dat is mijn eind doel.
  groetjes claudia

  Beantwoorden
 4. evi
  6 september 2017 at 16:47 (3 weken ago)

  doe dat ook die shakes van action,ik eet zowiezo al caloriearm!int begin val je wel paar kilo af,ma of nu 10 kg lukt weet ik ni,ik denk niet alleen met de shakes,ik denk ook dat je op je levensstijl moet werken,maar ik heb als ik daar teveel op eet heb ik buikpijn?Iemand dit ook?Groetjes

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge