Tony’s Chocolonely melk-cola / Hoe smaakt ‘ie?

fullsizerender-11

Tony’s Chocolonely heeft pas geleden drie nieuwe smaken op de markt gebracht. En als er iemand is die fan is van Tony’s Chocolonely, ben ik het wel! Tijd om een nieuwe smaak te proeven dus. Het feit dat mijn vriend graag cola drinkt, kon ik dan ook perfect als excuus gebruiken om een reep met de smaak melkchocolade-cola te kopen. Hoe smaakt ‘ie? Ik vertel het je vandaag!

Afgelopen vrijdag kwam ik langs de Jamin in Goes en besloot ik toch even naar binnen te gaan. Ik had reuze honger omdat ik net uit de sportschool kwam maar wou niks ongezonds eten direct na het sporten. Ik koos dus voor een nieuwe, bijzondere reep Tony’s chocolonely voor het weekend om te delen met mijn vriend en een speltbroodje om mijn honger te stillen.

In september bracht Tony’s Chocolonely drie nieuwe smaken uit:
Wit – Wortel – Walnoot
Melk – Cola
Puur – Gember – Citroen

Ik koos voor de Melkchocolade-Cola smaak omdat deze me het meest aansprak.

Hoe smaakt ‘ie?
Ondanks dat ik nu wel aan die gekke smaken gewend geraakt ben, blijven nieuwe combinaties toch heel erg bijzonder. Zo bleek deze reep knettersuiker te bevatten. Je weet wel, van die chocolade die enorm knettert in je mond en waar je als kind dol op was.. Persoonlijk vind ik dit wat minder aan deze reep. Ik houd nu eenmaal niet zo van dat geknetter in je mond en het eet heel irritant (wat overigens wel goed voor de lijn is). Verder smaakt deze reep natuurlijk naar de heerlijke melkchocolade zoals je die van Tony’s Chocolonely gewend bent. Daarnaast zit er natuurlijk ook cola in. Dit smaakt zoals lolly’s met cola smaak. Het lijkt dan ook wel of deze chocoladereep stukjes van zulke lolly’s bevat. Het zijn namelijk harde stukjes cola. Een beetje lastig te beschrijven maar ik denk dat je zo wel een beeld en smaak kan vormen. De ingrediëntenlijst beschrijft deze reep als: Belgische melkchocolade met cola-parels en knettersuiker.

Deze reep vind ik lekker maar is zeker geen favoriet. Dit komt vooral door het geknetter. Dat gevoel in je mond vind ik niet lekker. Ik zou hem niet nogmaals kopen, in tegenstelling tot veel andere repen van dit merk.

Heb jij de nieuwe smaken al geproefd?

Liefs, Annemijn

1 Comment on Tony’s Chocolonely melk-cola / Hoe smaakt ‘ie?

  1. Renata
    5 oktober 2016 at 08:47 (2 jaar ago)

    Ik heb ze nog niet geproefd (mag niet van Sonja, hihi) maar als ik er eentje zou willen proeven zou dat de witte zijn met wortel en walnoot. Ik ben nl dol op worteltaart!
    Renata onlangs geplaatst…Say it ain’t so!My Profile

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge