TAG: Mijn eerste keer…

Annemijn
Vandaag weer eens een tag voor jullie. Het is al een tijdje geleden dat ik een tag invulde en publiceerde. Vandaag heb ik de ‘eerste keer’ tag ingevuld voor jullie. Deze tag staat vol met vragen over eerste keren. Spannend! Lees je mee?

Eerste beste vriend(in)
Op de basisschool had ik altijd een beste vriendinnetje. We waren altijd samen te vinden en speelden heel erg vaak samen. We kenden elkaar ontzettend goed en waren qua karakter praktisch hetzelfde. Helaas zijn we op de middelbare school een beetje uit elkaar gegroeid. Af en toe spreek ik haar nog wel eens maar niet meer zo regelmatig. Jammer maar zo is het nou eenmaal gelopen.

Eerste huisdier
Mijn eigen eerste huisdier kreeg ik toen ik 7 of 8 was van mijn opa. Namelijk een goudvis die ik Nemo noemde (zoals Nemo in Finding Nemo). Ik ben allergisch voor dieren met haar dus een vis was wel een goed idee. Ik had er overigens 5 en heb ze toen verwerkt in mijn msn-adres (nemovisjes5) haha!

finding nemo

Eerste angst
Mijn eerste angst is de angst voor onweer. Hier heb ik al meerdere keren artikelen over geschreven. Dit is eigenlijk de enige angst en ook de eerste die zo heftig is.

Eerste mentor
Mijn eerste mentor was Christel. Haar achternaam zal ik hier niet zonder toestemming noemen dus vandaar. Christel was een hele jonge en spontane vrouw. We hebben altijd ontzettend met haar kunnen lachen en ze was altijd super enthousiast. Dat was echt een hele leuke tijd.

De eerste persoon die ik vandaag een berichtje heb gestuurd
Nu ik dit zit te typen is het zondag. Mijn vriendin Simone was vandaag de eerste die ik een berichtje gestuurd heb. Ze vroeg of ik een leuke avond gehad had omdat ik mijn verjaardag vierde.

Eerste auto
Mijn eigen eerste auto kocht ik in maart van dit jaar. Op vrijdag 13 maart 2015 om precies te zijn (ja op vrijdag de 13e!). Ik kocht een Ford Ka van een particulier via autoscout24.nl.

ford ka

Eerste telefoon
Oei, ik weet het merk niet eens meer. Mijn eerste mobiel was zo’n klapmobiel met een antenne. Hij was zliver met roze. Die kreeg ik halverwege groep 8. Wat was ik daar toen blij mee zeg! Lekker bellen en sms’en. Dat kan ik me nu bijna niet meer voorstellen.

Eerste date
Hmm, echt serieus daten doe ik pas sinds dit jaar. Het was dan ook best gek om echt te daten. De eerste serieuze date was in Antwerpen bij het Museum aan de Stroom. Vanaf het dak hadden we een prachtig panorama-uitzicht over de stad.

Eerste liefde
Die kwam in de brugklas of de tweede klas. Ik weet niet meer precies wanneer het was maar het was heel bijzonder en eigenlijk ook wel heel schattig. We waren een jaar of 13. Cute!

Eerste YouTube video
Jaren geleden publiceerde ik ooit eens een filmpje met een vriendinnetje waarop wel heel gek dansten terwijl we verkleed waren. Echt heel stom eigenlijk maar we hadden enorm veel lol. De eerste video voor LifebyAnnemijn publiceerde ik vorig jaar met kerst.

Eerste persoon waarop je geabonneerd bent
Pfoe, geen idee eigenlijk. Ik abonneer me eigenlijk nooit op kanalen omdat ik sowieso wel op de kanalen van personen kijk die ik leuk vind.

Eerste grote uitgave
Hmm, mijn eerste grote uitgave. Lastig om die te herinneren. Begin dit jaar kocht ik mijn vlogcamera die best wel duur was. Ik zou hem daarom ook eens wat vaker moeten gebruiken eigenlijk. Goed voornemen… Daarnaast was mijn auto ook een grote uitgave. Het geld uitgeven is niet zo heel fijn maar het feit dat je er zelf voor gewerkt hebt en dit zelf kunt kopen, gaf mij een heel fijn gevoel.

Eerste baantje
Naast dat ik mijn broer af en toe hielp met zijn folders bezorgen, had ik vanaf mijn 14e ook een bijbaantje bij een strandpaviljoen bij ons in de buurt. Hier werkte ik in eerste instantie als schoonmaakster. Ik mocht iedere dag de tafels en wc’s poetsen. Al snel merkte de bazin op dat ik dit vrij goed en snel kon en mocht ik in de bediening komen werken! Dit heb ik denk ik 1,5 jaar gedaan. Inmiddels bestaat het strandpaviljoen niet meer. Vanaf halverwege mijn 15e ging ik bij de Action werken.

Eerste keer het land uit
Ik denk dat dit op wintersport geweest zal zijn. Met mijn ouders en broer gaan wij (bijna) ieder jaar op wintersport. Dit doe ik al ongeveer mijn hele leven en zal ook mijn eerste keer het land uit geweest zijn. De eerste keer Europa uit was 23 juli 2010 toen ik een reis naar Canada maakte.

Heb jij nog een leuke herinnering aan een ‘eerste keer’?

Liefs, Annemijn

 

9 Comments on TAG: Mijn eerste keer…

 1. Tim Traas
  30 november 2015 at 11:26 (3 jaar ago)

  Dat zijn een heleboel eerste dingen. Leuk dat je dat allemaal zo onthouden hebt.
  Echt een leuke blog.

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  30 november 2015 at 12:50 (3 jaar ago)

  Leuk om je op deze manier weer een beetje beter te leren kennen! Ik heb ook enkele zomers als poetsvrouw gewerkt, soms vond ik dat best nog fijn, alleen de WC’s kuisen was niet zo mijn ding haha! Een (dom) vraagje: wat is mentor eigenlijk? Bedoel je hiermee je eerste juf in de basisschool? Of ben ik helemaal mis? :-p Wij noemen dat namelijk geen mentor, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Random feitjes van de afgelopen week #1: veel pakjes!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   30 november 2015 at 12:55 (3 jaar ago)

   Haha ik vond dat schoonmaken ook best leuk op de wc’s soms na. Dat is helemaal geen domme vraag! Ik wist niet dat jullie dat niet zo noemen. Een mentor is de ‘coach’ van je klas op de middelbare school. Dat is gewoon een docent maar hij of zij is daarnaast ook je begeleider waar je met vragen of problemen naartoe kunt.

   Beantwoorden
 3. anneleen
  30 november 2015 at 13:57 (3 jaar ago)

  Oh klinkt best wel romantisch, zo’n date op het dak van het MAS 🙂

  Beantwoorden
 4. Eilish
  30 november 2015 at 17:00 (3 jaar ago)

  Super leuk om te lezen. Al zou ik je wel aanraden je wel op personen op yt te abonneren. Ten 1e heb jij er geen last van.. het helpt hun.. en je kunt videos super gemakkelijk op een rijtje zien.

  Beantwoorden
 5. Renske
  1 december 2015 at 09:01 (3 jaar ago)

  Een hele leuke tag! Een eigen autootje kopen is zo leuk en spannend. 🙂 Zelf heb ik nu mijn tweede autootje en ik ben er nog steeds verliefd op, hihi. Wat gaaf ook dat je ieder jaar op wintersport gaat. Nooit gedacht aan de combinatie wintersport in Canada? Haha! Dat lijkt me echt enorm gaaf. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…My Monthly Challenges | DecemberMy Profile

  Beantwoorden
 6. Laura
  1 december 2015 at 17:16 (3 jaar ago)

  Wat een leuke tag! Wintersport in canada? Ik wist niet eens dat het kon haha. En mijn eerste huisdier was ook een goudvis!
  Laura onlangs geplaatst…Let’s start: blogmas 2015My Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge