TAG: I love tea

tea

Ik ben dol op thee en dat zal jullie misschien ook niet ontgaan zijn. Ik lust geen koffie en ben daarom al snel op thee aangewezen maar dat is geen probleem want ik vind het heerlijk! Daarom heb ik vandaag de I-LOVE-TEA-TAG voor jullie ingevuld. Wil je meer weten van mij als theeliefhebber? Lees dan snel verder.

Wanneer dronk jij jouw eerste kopje thee? Hoe smaakte dat?
Hmm wat een lastige vraag! Vroeger dronken wij altijd al thee tijdens de lunch en zo heb ik het eigenlijk leren drinken. Ik dronk het als kind dus al. Ik vond het altijd lekker want anders zou ik het denk ik niet drinken.

Met wie drink je graag thee?
Ik vind het heel gezellig om samen met vriendinnen thee te drinken. Ik bestel op een terrasje of in een restaurant dan ook vaak thee. Ik vind het heel gezellig om samen met mijn vriendinnen thee te drinken en ondertussen bij te kletsen. Enige nadeel is dat je dan allebei zo vaak moet plassen, haha.

Op welke momenten van de dag drink jij thee?
Nou op welk moment niet? Zodra ik uit bed kom begin ik met een kop thee. Wij hebben thuis een kraan waar kokend water uit komt dus dat is ideaal wat thee betreft. Als ik thuis ben drink ik rond 10.00 weer een kop thee en daarna eigenlijk de hele dag door. In ieder geval sowieso tijdens het ontbijt, de lunch en meestal ’s avonds.

Wat is je favoriete theesmaak/-soort?
Mijn lievelingsthee is thee met bosvruchten smaak. Dit drink ik echt graag. Eigenlijk vind ik de meeste thee met een fruitsmaakje wel lekker. Daarnaast drink ik ook heel graag muntthee maar dat komt er niet zo heel vaak van. Ik lust eigenlijk alle soorten en smaken thee. Hot raspberry is ook wel een bijzondere en heerlijke smaak. Deze drink ik bij een vriendin en doet me altijd denken aan een heerlijke toetje met frambozen wat ik weleens in Oostenrijk eet.

Eigenlijk wel apart dat ik thee met zoete smaken heel lekker vind maar je hoeft bij mij niet aan te komen met thee met honing of suiker. Dat is dan weer wat té zoet!

Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?
Net zo lang totdat hij op is en je er geen thee meer van kunt trekken. Ik gebruik theezakjes echt lang en vind het niet nodig om voor ieder kopje een nieuw zakje te pakken. Je kunt er sowieso langer mee doen dan één kopje en ik ben ook te lui om iedere keer een ander zakje te pakken, haha.

Wat vind je van een high-tea?
Wat een overbodige vraag! Ik houd echt van een high tea. Zeker wanneer je dat doet met leuk gezelschap. Heerlijk lekker thee drinken, lekkers eten en kletsen, helemaal mijn ding!

Honeypie in Middelburg is mijn favoriet. Alles is daar zo ontzettend lekker. Ik schreef er trouwens een artikel over toen ik nog maar net begonnen was met bloggen. Dat kun je hier vinden.

Waar koop jij jouw thee?
Meestal heb ik gewoon zakjes van pickwick en die koop ik gewoon in de supermarkt. Soms koop ik wel wat verse thee via de Amsterdamse Teabar of in speciaalzaken.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken of hou je het liever bij een vertrouwde smaak?
Hmm eigenlijk allebei een beetje. Sommige smaken hebben we altijd wel in huis en met andere varieer ik wel. Ik vind het wel leuk om wat nieuws te proberen. Zo dronk ik op stage thee die helemaal roze kleurde. Zag er apart uit maar was heerlijk!

Hoe bewaar je jouw thee?
In een theedoos die ik mijn moeder cadeau gaf voor haar verjaardag. Dit is zo’n grote theedoos van de Xenos. Daarnaast heb ik ook nog een theeblik met wat verse thee. En munt voor de muntthee staat gewoon in de tuin ;).

Heb je een aparte theedoos voor gasten?
Gasten bied ik altijd thee aan uit de theedoos. Hier zitten heel veel verschillende soorten in zodat ze genoeg keuze hebben. Maar zelf pak ik ook regelmatig thee uit die doos hoor dus echt speciaal is ie niet.

Als je zelf een smaak zou mogen samenstellen, wat voor smaak zou het zijn?
Ik denk een zoete smaak die ook een beetje fris is. Lekker ingewikkeld weer, haha. Maar de hot raspberry thee is bijvoorbeeld zowel zoet als fris en dat vind ik heel lekker. Zoete smaken raak ik namelijk snel beu en op deze manier niet!

Ik nam deze tag over van Renske. Neem ook zeker even een kijkje op haar blog.

Houden jullie ook zo van thee? Of ben jij meer een fan van koffie?

Liefs, Annemijn

6 Comments on TAG: I love tea

 1. Elaintje
  21 januari 2016 at 08:25 (3 jaar ago)

  Ik hou ook heel erg van thee. Met onze theedoos ben ik ook heel blij. Dan kan je lekker kiezen. Die hot raspberry klinkt wel spannend!
  Elaintje onlangs geplaatst…De kort maar krachtig tagMy Profile

  Beantwoorden
 2. Desiree
  21 januari 2016 at 09:02 (3 jaar ago)

  Wat een leuke tag! Deze is ook op mijn lijf geschreven. Nog een theeleut hier. Dag en nacht drink ik thee! En het liefste de zwarte bes. Die is zo lekker! Een high tea daarentegen heb ik nog nooit gehad. Oeps!
  Desiree onlangs geplaatst…I Heart Makeup – Death By Chocolate PaletteMy Profile

  Beantwoorden
 3. Sophie
  21 januari 2016 at 09:30 (3 jaar ago)

  Bosvruchten is ook mijn favoriet! Al drink ik in de winter ook graag herfststorm!
  Sophie onlangs geplaatst…Dat ik je soms misMy Profile

  Beantwoorden
 4. Marushi
  21 januari 2016 at 19:19 (3 jaar ago)

  Leuke tag! Ik ben echt een thee verslaafde! Minimaal vijf kopjes per dag als ik op mijn werk ben haha. En hoe zoeter hoe beter! -x-
  Marushi onlangs geplaatst…De Liebster Award!My Profile

  Beantwoorden
 5. anneleen
  22 januari 2016 at 10:24 (3 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik ben ook een echte theedrinker 🙂 Zeker nu het zo koud buiten is, vind ik het heerlijk om me zo te kunnen opwarmen!
  anneleen onlangs geplaatst…Strengths and weaknesses testMy Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge