Start to run update #2 Walking in a winter wonderland!

runningsnow
Sinds 8 januari 2015 ben ik aan het trainen om deze zomer te shinen in mijn bikini. Ik liep al hard maar hier kon nog wel wat aan verbeterd worden. Daarom heb ik me aangesloten bij de atletiekvereniging en daar leer ik in 12 weken hardlopen met de juiste techniek. Hier deel ik iedere week mijn voortgang met jullie op weg naar een fit en gezond 2015. Lees je mee hoe het deze week gegaan is?

Koud, kouder, koudst, zo had ik dit artikel ook wel kunnen noemen. Afgelopen maandag toen ik mijn ‘huiswerk’ deed was er nog niks aan de hand. Het was prima weer. Maar ik ging naar de sportschool en heb er voor gekozen om mijn ‘huiswerk’ daar op de loopband te doen.

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de baantraining. Onderweg naar de baan konden mijn ruitenwissers al op de allersnelste stand aan want het regende, hagelde en er kwam ook nog wat natte sneeuw uit de lucht vallen. En toen het in de verte ook wat flitste heb ik me even afgevraagd of ik niet gewoon om moest keren en naar huis moest gaan. Want welke gek gaat er nou met zulk weer vrijwillig lopen? Eenmaal op de baan flitste het wat vaker en was het onweer ook duidelijk te horen. Maar het was in de verte dus dat was geen reden om niet te gaan lopen. Ik hoorde meerdere mensen in  mijn groep al zeggen: ‘Hadden we niet gewoon in de zomer kunnen beginnen?’. Ja ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook wel eventjes dacht. Zoals je misschien al wist ben ik ontzettend bang voor onweer. En ik had dus ook last van de bijbehorende buikpijn.

Maar goed, ik laat me niet kennen. Onder groepsdruk begon ik toch gewoon te lopen en de training te volgen.  Al snel kwam ik mijn leeftijdsgenootje weer tegen en had ik wat afleiding. Het onweerde nog steeds en ik telde, zoals gewoonlijk, de seconden tussen de flits en het geluid. Stiekem wilde ik gewoon de sprint oefenen door naar de auto te rennen en naar huis te gaan. Niet veel later werd dit ook werkelijkheid. De coach gaf ons een bevel om allemaal zo snel mogelijk naar de kleedkamers te rennen om te schuilen. De bui zat nu vlak boven de baan. En mijn maag keerde zich zo’n 4x om. Inmiddels zag de hele baan wit van de hagel. Lekker onverantwoord om daar nog op te lopen dus.

foto (10)

Net op het moment dat we dachten dat het over was liepen we weer naar buiten. En toen gebeurde het. Het sloeg vlakbij in. Het was alsof er een bom ontplofte, zo hard klonk het.  Een bom met sneeuw wel te verstaan. Want na deze knal begon het flink te sneeuwen. Samen met mijn leeftijdsgenootje rende ik naar de auto. Ik had me voorgenomen om haar wel even thuis te brengen (dan hoefde ik niet zelf door deze onweersbui te rijden). Jeetje mina, wat was ik blij om in de auto te zitten. Ik besefte nog niet dat de grootste uitdaging eigenlijk nog moest komen. Naar huis rijden door de sneeuw. Goed, ik ben thuis gekomen met een slakkengangetje van 40 k/m per uur en heb toch nog een halve baantraining kunnen volgen.

En ik leef nog! En natuurlijk ga ik de komende dagen gewoon verder waar ik gebleven was!
Ook heb ik me voorgenomen om wat vaker water/thee te drinken. Dit is me deze week dan ook al aardig goed gelukt. Het klinkt misschien een beetje arrogant maar ik ben trots op mezelf. Als een bikkel over de baan gelopen en door de sneeuw naar huis gereden. Of eigenlijk geglibberd…

Volgende week staat er weer een nieuwe baantraining op me te wachten die hopelijk wel gewoon door kan gaan.

Liefs, Annemijn

2 Comments on Start to run update #2 Walking in a winter wonderland!

 1. Sophie
  31 januari 2015 at 14:40 (4 jaar ago)

  Oh jeetje wat spannend! Gelukkig is alles goed afgelopen 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…#11My Profile

  Beantwoorden
 2. Sander
  1 februari 2015 at 14:41 (4 jaar ago)

  Goed bezig! Zelf ook al meerdere keren een poging gedaan om eens echt goed te gaan leren hardlopen, maar elke keer komt het er niet van. Dus ik ben maar overgestapt naar de sportschool. Ook geen last van sneeuw en koude, dat scheelt weer!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge