Running: Kustmarathon Ladiesrun, here we come!

hardlopen

Vandaag is het 6 oktober! De dag van de Kustmarathon Ladiesrun. Op 1 januari van dit jaar opende de inschrijving en ik besloot weer eens mee te doen. Zoals je misschien wel weet ben ik een paar jaar geleden begonnen met hardlopen. Ik nam jullie toen wekelijks mee in mijn avonturen. Uiteindelijk sloot ik de reeks af met een blessure. Inmiddels zijn we een hele poos verder en heb ik de draad weer opgepakt. Vandaag vertel ik je mijn (hardloop)plannen voor vandaag en de komende tijd.

Vandaag doe ik dus mee aan de Ladiesrun. De 5 kilometer welteverstaan. Dat leek me in januari een haalbaar doel. En dat is het ook zeker geworden, ik ben inmiddels zelfs best benieuwd naar de 10 kilometer. Maar dat bewaren we nog even voor volgend jaar. Mocht je niet bekend zijn met het fenomeen ‘Kustmarathon’. De kustmarathon wordt ieder jaar gelopen van Burgh-Haamstede naar Zoutelande. En zoals de naam al zegt, grotendeels over het strand en volledig langs de kust. De Ladiesrun bevat hier dus 5 of 10 kilometer van en gaat ook voor het grootste gedeelte over het strand.

Deze run is voor mij wel weer een stok achter de deur geweest om het hardlopen weer op te pakken. Natuurlijk stond de Rovers Run ook op het programma in juni. Dus ik moest wel weer gaan lopen! Geen excuses en weer gewoon die hardloopschoenen aantrekken. Gelukkig was ik vanaf april weer wat fanatieker gaan sporten en dus konden mijn conditie en uithoudingsvermogen het, gelukkig, goed aan. De Rovers Run viel me daarom al redelijk mee en het ging goed. Tijd voor meer! Klaar? Rennen maar!

IMG_5214

En om eerlijk te zijn heb ik er ook weer plezier in gevonden. De afgelopen weken ben ik regelmatig gaan trainen voor de ladiesrun van vandaag en heb ik het parcours al meerdere malen kunnen verkennen. Vooraf vroeg ik me weleens af waarom ik het deed, maar achteraf kon ik wel een gat in de lucht springen. Het ging weer heerlijk! Bovenstaande foto is van mijn laatste oefenrondje, een paar dagen geleden. Het regende onderweg nogal, gelijk een goede generale repetitie voor vandaag. Ik heb de smaak dan ook weer te pakken en me gelijk ingeschreven voor een volgende run, eind oktober.

Helaas stond meneer blessure ook weer voor de deur… In 2014 heb ik na een hardlooptraining van 10 weken ook op moeten geven omdat ik last van mijn scheenbenen kreeg. Shin Splints om precies te zijn. Hier ben ik destijds wel met dry needling voor behandeld maar ook dit jaar weten ze me weer te vinden… Veel rekken en strekken, koelen en eventueel compressiekousen schijnen de uitkomst te kunnen bieden. Dus daar ga ik maar eens mee aan de slag, zodat ik ook volgende keer fris aan de start sta.

Maar voor nu ga ik mijn spullen pakken, werken en om 17.30 uur knallen tijdens de 10e Ladiesrun in Zoutelande.

-wordt vervolgd-

Gaan jullie graag hardlopen?

Liefs, Annemijn 

 

8 Comments on Running: Kustmarathon Ladiesrun, here we come!

  • lifebyannemijn
   8 oktober 2017 at 20:36 (12 maanden ago)

   Dank je wel!

   Beantwoorden
 1. Renata
  6 oktober 2017 at 08:36 (12 maanden ago)

  Heel veel succes Annemijn en je moeder natuurlijk ook. Ik probeer er bij te zijn.
  Renata onlangs geplaatst…Monsters!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   8 oktober 2017 at 20:36 (12 maanden ago)

   Dank je wel!

   Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   8 oktober 2017 at 20:36 (12 maanden ago)

   Goed! Het ging lekker en het weer viel gelukkig alles mee. Ik ga er nu een blogje over schrijven ;).

   Beantwoorden
   • Grace
    8 oktober 2017 at 20:57 (12 maanden ago)

    Gelukkig dat het weer meevoel. Moest echt aan je denken toen het begon te regenen. Kijk uit naar je blogje!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Running: Kustmarathon Ladiesrun, here we come!

 1. […] ik jullie al vertelde stond ik afgelopen vrijdag aan de start van de Kustmarathon Ladiesrun (5 km).  Ik kreeg vrijdag een hele hoop lieve berichtjes van jullie, dank je wel! Het leek me dan […]

Leave a Reply

CommentLuv badge