Review: How blogs work van Stephanie Duval

foto 3 (18)
‘De grote zus je die soms nodig hebt tijdens het bloggen’, zo zou ik dit boek het beste kunnen beschrijven. In december besloot ik dit boek aan te schaffen om hier mijn kerstvakantie mee te kunnen vullen. Inmiddels heb ik het gelezen en heb ik veel geleerd. Wil je weten wat ik van het boek vind? En of het een aanrader is? Lees dan snel verder.

Een boek vol tips en tricks voor beginnende en ervaren bloggers. Dat moet een boek voor mij zijn, dacht ik. Ik begon met lezen en raakte al gelijk enorm geïnspireerd. Eindelijk iemand die snapt wat het is om te bloggen en je nuttige tips kan geven.

Ook bevat het boek veel interviews met bloggers. Sommige zijn ontzettend interessant en er zijn er ook die me iets minder interesseren. Maar al met al valt er genoeg informatie te vinden. Alle belangrijke punten van het bloggen zijn opgenomen in de hoofdstukken. Zo is er zeker voor ieder wat wils.

foto 3 (22)

Het boek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken: Waarom bloggen?, Starten met bloggen, Kwalitatief bloggen, Verspreid je inhoud, De business van het bloggen, De toekomst van bloggen en Blogroll.

Ik vind het vooral erg fijn dat dit boek zich richt op alle bloggers. Van klein tot groot en van hobby tot business. Wanneer ik ergens vragen over heb, dan zoek ik het eerst op in het boek. En jawel, 9 van de 10 keer staat het antwoord of een advies er gewoon in!  Ook staat alles erg uitgebreid beschreven. Zo kun je er zelfs informatie over persevents of meetings voor bloggers vinden.

Als je alles over bloggen wilt weten dan is dit boek zeker de moeite waard om aan te schaffen. Zelf ben ik helemaal niet zo technisch en handig. En dan heb je soms gewoon iemand nodig die het begrijpt en je kan helpen. In directe omgeving bevinden zich geen bloggers dus dan is het erg fijn om terug te grijpen op een boek. Je begrepen voelen door een boek, hoe gek het ook klinkt, het is echt zo! Ik heb echt veel geleerd van dit boek. En dan niet alleen over mijn blog maar ook over mezelf en waarom ik graag blog. Dit boek motiveert je echt om aan je blog te werken en jezelf te verbeteren.

Zoals je misschien wel merkt ben ik erg enthousiast. Het is een heel fijn handboek voor bloggers en ik ben erg blij dat ik het in mijn bezit heb. Geweldig om af en toe even wat op te zoeken of iets na te lezen. How blogs work is onder andere te koop bij Bol.com en veel boekhandels. In de meeste gevallen betaal je er €19,99 voor.

Heb jij dit boek ook? Of ben je van plan het aan te schaffen?

Liefs, Annemijn
Natuurlijk mag jij me altijd volgen op Bloglovin’ 

7 Comments on Review: How blogs work van Stephanie Duval

 1. Nicky
  22 februari 2015 at 13:28 (4 jaar ago)

  Ik heb het boek ook, samen met het Blogboek, en ik ben er wel enthousiast over! Ik vind de twee boeken samen echt een prachtige handleiding om te bloggen.
  Nicky onlangs geplaatst…#40DagenVasten: Dag 4My Profile

  Beantwoorden
 2. Amy
  22 februari 2015 at 15:21 (4 jaar ago)

  Ik heb het boek ook al een paar maanden in huis en ik kan zeker zeggen dat het mijn blog geholpen heeft! Zeker een aanrader.
  Amy onlangs geplaatst…Sunday Shares #42My Profile

  Beantwoorden
 3. Kim | Kimsbloglife
  22 februari 2015 at 22:51 (4 jaar ago)

  Ik heb het boek ook al maanden en vind sommige delen ook heel erg interessant! Helaas neem ik weinig tijd om erin te lezen waardoor het nog steeds niet uit is! Ik was van plan het deze week uit te lezen en er dan ook snel een review over online te zetten, want dat blijft maar durne!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Shoplog Westland Shopping CenterMy Profile

  Beantwoorden
 4. Jasmijn
  24 februari 2015 at 10:14 (4 jaar ago)

  Wat een tof boek zeg! Ik ben erg benieuwd en ga het zeker kopen. Bedankt!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge