Reisverslag weekje wintersport in Oostenrijk

IMG_0019
Vorige week zat ik de hele week tussen de Oostenrijkse bergen, ski’s en een hoop sneeuw. Het leek me daarom wel leuk om die week voor jullie bij te houden in de vorm van een dagboek/reisverslag. Daarom speciaal voor jullie een verslag van dag tot dag. Benieuwd wat ik die 7 dagen in het buitenland deed? Lees dan verder!

Zaterdag 27 februari
Om 00.30 neem ik afscheid van mijn vriend. Dit valt me eigenlijk zwaarder dan verwacht maar hij troost me met de gedachte dat het maar een week is en daar kan ik op zich wel mee leven. Leuk is anders maar het is nou eenmaal zo. Om 02.15 vertrekken we met als eerste bestemming: Kufstein in Oostenrijk. Hier woont mijn broer. We halen hem op en rijden dan door naar het skigebied. De reis valt me alles mee. Ik kan goed slapen in de auto en maak hier dan ook veel gebruik van. Bij München staan we lang in de file maar ach, het is vakantie. Daardoor zijn we helaas wel een uur later bij mij broer dan gepland. Rond 12 uur zijn we bij hem en lunchen we daar. Bijzonder om te zien waar hij woont want daar was ik nog nooit geweest. Rond 15.00 arriveren we in Ladis wat onderdeel is van skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. In dit gebied komen we nu voor het derde jaar en dat bevalt helemaal prima! Na aankomst is het tijd om het appartement te verkennen en ski’s te huren. ’s Avonds besluiten we lekker uit eten te gaan bij de plaatselijke Italiaan. Ik neem een pizza en duik daarna mijn bed in na deze vermoeiende en lange dag.

Zondag 28 februari
De eerste dag waarop we gaan skiën is aangebroken! Rond 8.15 sta ik op en rond 10.15 maak ik de eerste meters op mijn ski’s. Ik verbaas me ieder jaar weer over het feit dat je dit niet zomaar zult verleren. Het is bewolkt maar verder prima weer. Tijdens het skiën maak ik wat foto’s die ik naar vriendinnen en mijn vriend stuur. Zo kunnen ze toch een beetje meegenieten. Tussen de middag geniet ik van Frankfurter mit pommes. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst tussen de middag friet gegeten heb maar ik moet toegeven dat het prima smaakt! Eind van de middag nemen we de dalafdaling en skiën we dus van 2600 meter op de berg naar 1200 meter in het dal. Onderweg stoppen we bij de ‘Weiber Kessel’ en maken we deel uit van de eerste apres ski party deze week. Ik drink de eerste warme chocolademelk van de week. Ondertussen galmt Guus Meeuwis door de speakers. Zo raar om al die Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse mensen dat allemaal te zien en horen meezingen. De eerste dag zit er weer op. ’s Avonds eten we lasagne en bel ik via Whatsapp met mijn vriend (wat een uitvinding om zo gratis te bellen vanuit het buitenland).

IMG_9934

 

Maandag 29 februari
Schrikkeldag! Maar deze dag voelt niet anders dan anders. Toevallig is het wel de enige dag deze week met slecht weer om te skiën. Het is heel erg bewolkt en sneeuwt en daarom hangt de bewolking tussen de bergen. Het zicht tijdens het skiën is maar 3 meter en dat is dan totaal niet handig en niet veilig. Verder dan 18 km aan piste ski ik dan ook niet vandaag. ’s Middags wandel ik met mijn moeder een rondje door het dorp, reserveren we bij een restaurant voor de avond en koop ik een ansichtkaart en souvenirs. ’s Avonds eten we bij een nogal ‘bijzonder’ restaurant genaamd Hotel/Restaurant Bad Ladis. Van die naam in combinatie met de voorgevel was ik al niet zo enthousiast maar we geven het een kans. Zodra we binnenkomen lijkt het alsof we een filmset op lopen. We komen langs een receptie vol (achterstallig) papierwerk. Alsof er al jaren niemand meer werkt en de administratie zich op heeft blijven stapelen. Goed, we hadden het over het eten. We moeten helemaal door het hotel lopen om bij de eetzaal te komen. De obers zien er uit als mannetjes uit de serie ‘Allo Allo’, er hangen bloemetjesgordijnen van jaren geleden en de tafels zijn gedecoreerd met kerststerren. Het was een bijzondere ervaring… Maar het eten was heel goed! Ik eet knoblauchrahmsuppe, käsespatzle en als toetje ijs met warme frambozen. Hmm!

Dinsdag 1 maart 
Mijn broer wil altijd zo vroeg mogelijk op pad om te gaan skiën en vandaag besluit ik om mee te gaan. Er is tijdens de afgelopen nacht veel sneeuw gevallen en dat is perfect voor de pistes. Ik besluit dapper te zijn en neem de eerste zwarte piste deze week! En dat viel me alles mee ondanks dat een man uit de Achterhoek in de gondel ons vertelde dat hij daar vorig jaar ‘op zijn bek gegaan was en 100 meter naar beneden geschoven was’. Het ging gelukkig goed en ik wist me staande te houden. Daarna skiën we met onze ouders richting Serfaus en doen we daar een dalafdaling door het bos. Prachtig om te zien! ’s Avonds eten we groente, vlees en aardappeltjes.

Woensdag 2 maart
Om 07.45 wandel ik samen met mijn broer om verse broodjes in het dorp. Vervolgens verbrand ik, heel dom, mijn vingers aan het fornuis. Handigheid is niet te koop hè! Daarna gaan we weer skiën. Vandaag zo’n 40 km. ’s Avonds weer een bijzondere ervaring! We gaan eten bij de ‘Weiber Kessel’, daar waar we zondag naartoe geweest zijn voor de apres ski. Omdat deze feesttent/restaurant zich langs een piste bevindt, worden we in een voertuig met rupsbanden opgehaald en later ook weer terug gebracht. We eten daar heerlijk en vervolgens is er van 21.00-23.00 een feestavond. Wat een ervaring en al helemaal als je je bedenkt dat je in dat voertuig met rupsbanden ook nog naar beneden moet in het gezelschap van Duitsers, Nederlanders en mensen uit Oostenrijk die allemaal alcohol genuttigd hebben. Bijzonder maar zeker een mooie herinnering! We hebben in ieder geval flink gelachen.

IMG_9932
Donderdag 3 maart

Weer een fijne dag skiën! Het weer is wederom bewolkt maar dat geeft niks want het zicht is goed. ’s Middags sluiten we de dag af in een bergrestaurant waar ik trakteer op koffie, thee en taart. ’s Avonds eten we ravioli met spinazie, ricotta en tomatensaus. Vervolgens kijken we via de laptop naar Feyenoord-AZ die strijden om een finaleplaats voor de KNVB-beker. Eigenlijk kijk ik puur en alleen omdat mijn vriend, als fan van Feyenoord, in het stadion zit en niet zo zeer omdat ik een voetbalfan ben. Ik ben sowieso geen fan van Feyenoord, geef mij maar Ajax. Maar ach, liefde overwint alles zullen we maar zeggen. Feyenoord wint en dat vind ik dan toch wel leuk.

Vrijdag 4 maart
De laatste dag waarop we kunnen skiën. De week gaat toch iets sneller dan ik verwacht had. Het is voor het eerst deze week zonnig! Helaas maar tot de middag want daarna trekt er weer veel bewolking over. Samen met mijn broer neem ik de eerste lift om 08.30 en zijn we als één van de eerste op de piste. Geweldig want de sneeuw is goed, de pistes zijn nog heel goed geprepareerd én de zon schijnt. Wat wil een mens nog meer? We skiën bijna totdat we niet meer verder kunnen. Als dappere dodo opper ik dat we wel een zwarte piste terug kunnen nemen omdat daar bijna niemand was. Dat laat mijn broer zich geen twee keer zeggen. Dat er dus niemand op die piste was had een reden… Die ontdekte ik toen ik bovenaan de piste stond en over het randje minimaal honderd meter naar beneden keek. Goed, we doen het toch. Bij iedere bocht die ik maak rollen er een hoop sneeuwballen mee naar beneden. Spannend, maar oh wat waren we trots toen we weer helemaal heel beneden stonden! In de middag ski ik met mijn moeder nog wat rondjes in Fiss en doen we de afdaling tot in het dal. Daarna vinden we het allemaal mooi geweest. Iedereen is nog heel en we hebben genoten van een mooie week vol verse sneeuw. We drinken nog wat bij de apres ski en leveren dan mijn ski’s in. ’s Avonds eten we weer bij de plaatselijke Italiaan net zoals zaterdag. Ik neem een pizza Calzone en een glas Hugo (wat ze hier uitspreken als ‘hoegou’). Daarna ga ik op tijd naar bed.

FullSizeRender (9)

 

Zaterdag 5 maart
Tijd om naar huis te gaan. Jammer om te gaan maar ik kijk er ook erg naar uit om mijn vriend weer te zien. Wat heb ik die gemist…! Om 7.15 vertrekken we uit Ladis met als bestemming het huis van mijn broer om hem thuis te brengen. Terwijl we tanken bij hem in de stad, duiken mijn moeder en ik even de drogisterij ‘DM’ in. Mochten jullie benieuwd zijn naar de aankopen, dan maak ik graag een shoplog. Vanaf het huis van mijn broer in Oostenrijk tot aan Nederland staan we bijna alleen maar in de file. Het is een lange reis maar daardoor heb ik tijd om wat ideeën voor mijn blog op te schrijven en boeken te lezen waar ik normaal niet aan toe zou komen. Ik rijd het laatste stuk vanaf de Duitse grens naar huis. Halverwege de avond zijn we thuis en daar wacht een verrassing op mij. Mijn lieve vriend stond ineens voor ons huis! Hij stond daar al een half uur te wachten zodat hij er gelijk zou zijn wanneer ik thuis zou komen. Hoe lief!!!

Het was een mooie week. Ik vond het best gek om weer op vakantie te gaan omdat de vorige geplande vakantie ‘de reis naar Rome’ was die ik annuleerde. Het is daarom voor mij wel goed om weer een week van huis weg te zijn geweest zodat ik minder last heb van spanning zoals afgelopen zomer. We hebben weer fijne herinneringen gemaakt en ontzettend genoten. Ik ben dan ook heel dankbaar voor deze week! Ik hoop dat ik jullie op deze manier een kijkje in mijn vakantie heb kunnen geven.

 

Liefs, Annemijn

2 Comments on Reisverslag weekje wintersport in Oostenrijk

 1. Renata
  10 maart 2016 at 08:26 (3 jaar ago)

  Zo te horen hebben jullie weer volop genoten! Ik denk dat het tijd word dat wij ook weer eens gaan skiën, is voor mij toch altijd een super vakantie geweest.

  gr. Renata
  Renata onlangs geplaatst…Fijn om je in ons midden te hebben…..My Profile

  Beantwoorden
 2. anneleen
  11 maart 2016 at 14:08 (3 jaar ago)

  Ziet er een leuke vakantie uit! En wat lief dat je vriendje je stond op te wachten! 🙂 mijn vriend gaat eind juni 2 weken met vrienden van hem naar Frankrijk en, ook al vind ik dat super leuk voor hem, ik zie er best al wel hard tegenop!
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Gezellige drukte en zon #11My Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge