Recept suikervrij kwarkbrood

image

Ik hoor je denken, kwarkbrood?! Het is niet het eerste wat in je op komt wanneer je iets lekker wilt bakken maar gek genoeg ben ik lang niet de enige die het gebakken heeft. Het ene na het andere recept voor kwarkbrood is te vinden via Google en ik heb er al vele bloggers en ‘thuisbakkers’ over gehoord. En aangezien ik tot allebei die categorieën behoor besloot ik het bakken.

Er zijn natuurlijk genoeg recepten maar ik besloot  het recept van Kelly als richtlijn aan te houden.Ik heb hier zelf mijn eigen draai aan gegeven om tot het gewenste resultaat te kunnen komen. Gek genoeg bevatten de meeste recepten Griekse yoghurt in plaats van kwark. In mijn geval niet erg want kwark had ik niet eens in huis. Kwarkbrood eet je meestal als een soort van cake. Het bevat geen geraffineerde suikers en daarom redelijk gezond en verantwoord.  De zoete smaak wordt namelijk gevormd door honing als ingrediënt en de vulling van nootjes en gedroogd fruit zoals cranberry’s of rozijnen. Zelf heb ik hiervoor een simpele notenmix en rozijnen gekozen. Je kunt met deze vulling zelf variëren en dit naar smaak aanpassen. Naast de ingrediënten heb je voor het bereiden van dit recept een cakevorm en een oven nodig.

 

image 

Ingrediënten
250 gram speltmeel, 250 gram Griekse yoghurt, 1 theelepel bakpoeder, kaneel, 1 ei,  2 eetlepels honing, citroensap en voor de vulling verschillende soorten nootjes en bijvoorbeeld cranberry’s of rozijnen voor de smaak (de hoeveelheid kun je dus zelf bepalen).

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Allereerst mix je de Griekse yoghurt, het speltmeel en het ei in een beslagkom tot een glad beslag. Hiervoor kun je het beste een mixer gebruiken omdat het beslag vrij dik wordt. Maar met een garde of lepel moet het ook vast en zeker lukken.

Vervolgens voeg je de honing, een scheutje citroensap, de theelepel bakpoeder  en wat kaneel hier aan toe en mix je dit nogmaals zodat ook dit goed door het beslag zit. Daarna voeg je 2/3 deel van je vulling toe aan dit beslag. Zorg dat je dit nog even goed door elkaar mengt zodat de vulling echt verdeeld wordt door het beslag.

Vet de cakevorm in of leg er een laagje bakpapier in. Vul de cakevorm met het beslag. Zorg dat alles goed verdeeld zit over de cakevorm. Tot slot kun je het deel wat je nog over hebt van je vulling nog over het beslag strooien.

De cakevorm kan nu de oven in. Ik heb de cake 30 minuten op 175 graden gebakken. Houd de cake als het kan tijdens het bakken in de gaten. Als je ziet dat het toch te hard gaat haal hem er dan wat eerder uit. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

imageimage

Het eindresultaat
Het eindresultaat is een lekker kwarkbrood met een romige en zoete smaak. Het viel hier erg goed in de smaak. Het kwarkbrood is het lekkerst bij de koffie of thee. En mocht je het toch nog niet zoet genoeg vinden dan kun je er altijd nog wat jam op smeren.

 

Heb jij weleens kwarkbrood gegeten? Of ben je van plan om het te bakken?

10 Comments on Recept suikervrij kwarkbrood

  1. mikehoogesteger
    29 oktober 2014 at 10:48 (4 jaar ago)

    Ik vond het erg lekker!

    Beantwoorden
  2. curlycreative
    29 oktober 2014 at 12:33 (4 jaar ago)

    Hihi, ja ik heb het laatst ok gebakken en je toen het recept gestuurd 😉

    Beantwoorden
    • Annemijn
      29 oktober 2014 at 12:38 (4 jaar ago)

      Ja klopt, haha. Je hebt me erg enthousiast gemaakt! Ik heb uiteindelijk wel een ander recept gebruikt. (Al lijken ze veel op elkaar ;))

      Beantwoorden
      • curlycreative
        29 oktober 2014 at 18:09 (4 jaar ago)

        Ik zag het ja, leuk om te lezen dat het goed bevallen is! Misschien leuk om een keer een recept swap te doen 😉

        Beantwoorden
  3. Daphne
    30 oktober 2014 at 14:07 (4 jaar ago)

    Klinkt lekker! Ik vind de kwarkbroodjes van de AH to Go ook lekker!

    Beantwoorden
  4. Pauline
    31 oktober 2014 at 11:34 (4 jaar ago)

    Mmm, ik denk dat ik dat eens ga maken ^^! Klinkt echt lekker!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Recept suikervrij kwarkbrood

  1. […] recepten uitproberen. Mocht je nog op zoek zijn naar iets lekkers, ik heb hier nog recepten voor: kwarkbrood, pompoensoep en scones voor […]

Leave a Reply

CommentLuv badge