Recept Pompoensoep

foto 3 (7)

Als echte liefhebber van soep moet je natuurlijk alles proberen. Het is herfst en het begint al wat frisser te worden. En wat doe je dan op je vrije dag? Uiteraard pompoensoep maken! Ik was erg benieuwd naar de smaak en wilde dit dus ook graag eens maken. Ik heb het één keer eerder gegeten maar toen was ik hooguit zes en dat kan ik me dus niet meer goed herinneren. Afgelopen donderdag was het dus tijd om soep te maken. Ben je ook benieuwd naar dit recept? Klik dan op lees verder.

Er bestaan natuurlijk ontelbare recepten voor pompoensoep. Waarvan er ook nog eens een heleboel hetzelfde zijn. Het recept wat ik gebruikt heb kwam ik  afgelopen week tegen op Happily Healthy.  Kwam dat even mooi uit, ik had net een pompoen gekocht bij de Albert Heijn!
Het klonk zo onwijs simpel dat ik besloot het te maken. En ik wil het recept graag met jullie delen en mijn mening daar over geven. Het recept is voor 4 personen maar ik had nog best veel over. Dus ik denk dat je dit ook een beetje in moet schatten met de grootte van de pompoen.

Ingrediënten: 1 pompoen, 1 ui, 2 paprika’s, 1 teentje knoflook, 1 bouillonblokje, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, Italiaanse kruiden naar smaak.

Allereerst raad ik je aan om de ui, het teentje knoflook, de paprika’s en de pompoen in kleine stukjes te snijden. Vooral de pompoen is veel werk. Het heeft mij namelijk 45 minuten en een pleister gekost om dat ding in blokjes te snijden. Je mag hier best je vader, vriend of man voor roepen om dit te snijden dan gaat het vast een stuk sneller. Maar met mijn ‘enorme’ spierballen duurde het dus 45 minuten.
Het is belangrijk dat je de pompoen in kleine blokjes snijdt. Voordat je dit kunt doen snijdt je hem eerst door de helft. Nu kun je met een mesje en een lepel de zaden verwijderen. Vervolgens snijdt je hem in kleine blokjes. Wanneer je een biologische pompoen gebruikt kun je de schil er gewoon aan laten zitten. Maar mocht je twijfelen zoek het dan even op.

foto 2 (5)

En dan?
Nadat je alles gesneden hebt kun je beginnen. Fruit de ui en het teentje knoflook in een grote pan in olijfolie. Vervolgens voeg je de blokjes pompoen toe en bak je dit vijf minuten mee. Zodra de vijf minuten om zijn kun je de paprika toevoegen. En bak dit nog vijf minuten. Wanneer je dit gedaan hebt kun je het water toevoegen. Zorg dat het geheel bijna onder water komt te staan. De hoeveelheid water hangt dus af van de grootte van het geheel. Laat dit 5 minuten koken. Voeg vervolgens het bouillonblokje toe en laat het geheel nogmaals 10 minuten koken. Hierna kun je alles met een blender of een staafmixer pureren tot een gladde soep.  Mocht het nodig zijn kun je nog wat water toevoegen om het geheel dunner en gladder te maken. Naar smaak kun je nog peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!

Ik hoop dat jullie er net als ik van gaan genieten. Happily Healthy, bedankt voor dit leuke recept! Een aanrader! Dus neem ook zeker een kijkje op deze blog.

Liefs, Annemijn
ps. Volg je mij al op Bloglovin’?

9 Comments on Recept Pompoensoep

  1. Manon
    22 november 2014 at 08:30 (3 jaar ago)

    Leuk dat je hem gemaakt hebt! Ik heb inderdaad mijn vriend de pompoen laten snijden haha, zelf ben ik daar ook slecht in!

    Beantwoorden
    • Annemijn
      22 november 2014 at 20:00 (3 jaar ago)

      Haha, dat had ik ook beter kunnen laten doen!

      Beantwoorden
  2. Pauline
    22 november 2014 at 08:54 (3 jaar ago)

    Mmmm pompoensoep, heerlijk! Maar dat in stukken snijden laat ik wel aan mijn moeder over denk ik haha.

    Liefs,
    Pauline

    Beantwoorden
  3. Marloes | NOVA Magazine
    22 november 2014 at 23:18 (3 jaar ago)

    Ohhh inderdaad altijd een drama om een pompoen te snijden! Dat laat ik altijd lekker aan anderen over 🙂 Dit recept lijkt me heerlijk. Snel zelf eens maken! xx

    Beantwoorden
  4. Renata Elenbaas
    6 december 2014 at 22:15 (3 jaar ago)

    Ik heb een hele goeie tip voor je om de pompoen te snijden. Leg hem zo’n 20 minuten op 175 graden in de oven. Je pompoen is dan veel makkelijker te schillen en snijden. Ik maak elke herfst/winter wel een paar keer pompoensoep. Erg leuk om je blog eens te bekijken en lezen Annemijn! Heel veel succes verder!
    gr. Renata

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Recept Pompoensoep

  1. […] probeerde een heerlijk recept voor pompoensoep uit. Dat kun je hier […]

  2. […] Mocht je nog op zoek zijn naar iets lekkers, ik heb hier nog recepten voor: kwarkbrood, pompoensoep en scones voor […]

Leave a Reply

CommentLuv badge