Recept: No Bake Malteser Cake

no bake malterser cake
Vandaag een recept waar ik zelf ontzettend van gesmuld heb! Niet het gezondste maar deze No Bake Malteser Cake is om je vingers bij af te likken! Het recept is origineel van Lekker en Simpel maar ik vond het zo ontzettend lekker dat het zeker de moeite waard is om hier te delen. Zit je klaar voor een dosis zoetigheid en chocolade? Dan is dit echt wat voor jou! Zelfs wanneer je geen keukenprins(es) bent is dit nog onwijs makkelijk! Lekker, ontzettend simpel en snel. Het recept van deze heerlijke cake/koek kun je hier vinden.

De bereidingstijd van deze No Bake Malteser Cake is 15 minuten. Daarna moet hij nog een paar uur in de koelkast.

Wat heb je nodig?
– 100 gram maltesers
– 100 gram melkchocolade
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram boter
– 3 eetlepels stroop
– 100-120 gram biscuitjes

En dan?
Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal. Op deze manier kun je de cake er straks makkelijk uit halen. Daarna smelt je de chocolade, boter en de stroop in een pannetje op een laag vuurtje.

Ondertussen kun je de biscuitjes verkruimelen. Mochten er nog wat grove stukjes overblijven is dat geen probleem. Zodra het mengsel met chocolade, boter en stroop in het pannetje gesmolten is, voeg je de verkruimelde biscuitjes daar aan toe. Roer dit nu goed door elkaar zodat de verkruimelde biscuitjes goed gemengd zijn met de gesmolten boter, chocolade en stroop. Daarna voeg je de maltesers toe. Zorg dat er ongeveer 10 over blijven voor de decoratie. Roer de maltesers nu door het mengel. Doe dit niet te lang want dan smelten de maltesers direct.

Giet het mengsel in de ovenschaal. Decoreer de bovenkant met wat overgebleven maltesers. Vervolgens zet je dit ongeveer 2 uur in de koelkast. Zodra hij hard geworden is kun je hem eten.

En voilá, zo staat er in een handomdraai iets heerlijks op tafel!

Klaar? Smullen maar!
Voor nog meer lekkere recepten kun je een kijkje nemen op de website van Lekker en Simpel. Ik heb daar al veel lekkere recepten voorbij zien komen. Ze hebben zelfs een kookboek wat hoog op mijn wishlist staat!

Ga jij deze heerlijke ‘cake’ maken?

Liefs, Annemijn

 

5 Comments on Recept: No Bake Malteser Cake

  1. Mariska
    26 februari 2016 at 16:04 (2 jaar ago)

    Wat voor stroop moet je hiervoor gebruiken? Gewoon pannenkoekenstroop? Klinkt heeeel lekker 😀
    Mariska onlangs geplaatst…Achter het scherm #3My Profile

    Beantwoorden
    • lifebyannemijn
      26 februari 2016 at 16:18 (2 jaar ago)

      Ja ik heb gewoon pannekoekenstroop gebruikt!

      Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge