Recept: Gezonde zalm met pesto en honing & pasta met spinaziesaus!

recept pasta

Sommige gerechten zijn zo onwijs lekker! Zo ook deze zalm in combinatie met pasta en spinazie, die zou ik iedere dag wel kunnen eten. En weet je wat nog leuker is? Het is ook nog eens super simpel om te maken én een gezonde variant zodat het eventueel binnen je dieet past! Wat wil je nog meer? Vandaag deel ik het recept met jullie van dit overheerlijke gerecht!Dit gerecht heb ik, geloof ik, jaren geleden eens in een ‘Sonja-Bakker-Boek’ zien staan. Inmiddels geef ik er mijn eigen draai aan en kan ik het met mijn ogen dicht bereiden. Oké dat doen we dan maar niet maar goed, je begrijpt wat ik bedoel!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 2 stuks bevroren zalmfilets (gewoon het vriesvak in de supermarkt)
– 1 eetlepel pesto
– 1 eetlepel honing
– 200 gram pasta
– 450 gram/een doosje spinazie à la crème
– 250 gram/ een bakje champignons
– 1 ui

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en leg hier een vel bakpapier in. Vervolgens haal je de bevroren zalmfilets uit de verpakking en deze leg je op het bakpapier in de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met pesto en vervolgens met honing. Wanneer de oven warm is, kun je de ovenschaal met de zalmfilets hier in plaatsen. Laat de zalmfilets 20 minuten in de oven staan op 200 graden.

Vervolgens kun je de champignons en de ui snijden. Wanneer je dit gedaan hebt bak je deze apart in een kleine pan. Zorg ervoor dat zowel de champignons als de ui goed gaar zijn. Ondertussen kun je de spinazie à la crème verwarmen in een wat grotere wok- of sauspan. Vervolgens kun je de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik ging voor verse spaghetti van Albert Heijn, deze moet iets korter koken dus let even op de soort pasta die je gebruikt en hanteer de kookaanwijzingen op de verpakking. Is de spinazie ondertussen goed warm geworden? Dan kun je de gebakken champignons en de ui hier aan toevoegen. Dit vormt de saus voor de pasta. Eventueel kun je zelf naar smaak nog wat peper en/of zout toevoegen. Wanneer de pasta gaar is kun je deze toevoegen aan de ‘spinaziesaus’. Roer de pasta en de saus goed door elkaar zodat het goed met elkaar mengt. Wanneer je dit gedaan hebt én de zalm lang genoeg in de oven gestaan heeft en gaar is, is het tijd om het gerecht op te dienen. Ik heb de borden eerst gevuld met de pasta met spinaziesaus. Vervolgens heb ik de zalm hier bovenop gelegd en het gerecht zo opgediend.

Klaar? Smullen maar!
Ik vind dit zelf een onwijs lekker gerecht. Door de pesto en honing krijgt de zalm een lekker kruidige en zoete smaak. Dit vind ik zelf heel goed passen bij de spinazie en de pasta. De champignons en de ui maken de spinazie iets spannender en smaakvoller. Daarnaast krijg je met dit gerecht veel meer groente en veel minder zout binnen dan wanneer je met kant-en-klare saus werkt. Dit gerecht past ook nog eens prima binnen een gezonde leefstijl.

Afgelopen weekend maakte ik dit gerecht voor mijn vriend klaar. Dit had hij nog nooit gegeten maar hij was onder de indruk en vond het ook erg lekker! Zo zie je maar weer, deze combinatie van smaken past echt goed bij elkaar. Wanneer je me zoekt sta ik weer in de keuken om dit klaar te maken!

Lijkt dit gerecht je wat? Laat het me weten in de comments!
Mocht je het klaargemaakt hebben én een foto op instagram zetten, dan zou ik het leuk vinden wanneer je me wilt taggen! Dan zie ik gelijk wat jij er van gemaakt hebt.

Liefs, Annemijn
Volg Life by Annemijn nu ook op Facebook.

 

 

 

3 Comments on Recept: Gezonde zalm met pesto en honing & pasta met spinaziesaus!

  1. Renata
    19 mei 2016 at 08:06 (2 jaar ago)

    Ook ik maak dit gerecht al jaren en wij vinden het ook heerlijk! Het word nog lekkerder met wat pijnboompitten op de zalm.

    gr. Renata
    Renata onlangs geplaatst…Pluk de dag!My Profile

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge