Recept: Gezonde warme appelbollen (super simpel)

appelbol

Soms heb ik onwijs veel trek in iets zoets maar wil ik eigenlijk niks ongezonds eten. Herkenbaar? Ik zocht daarom naar iets wat zoet, lekker en ook nog eens gezond is. En voilà, het zijn gezonde warme appelbollen geworden! Heerlijk als tussendoortje en je zin in zoetigheid is gelijk over zonder echt te snoepen! Wat wil je nog meer? Hoe je deze kunt maken kun je hier vinden.

Wat heb je nodig?
– 1 Appel
– Een hand rozijnen
– 1 Eetlepel honing
– Kaneel
– Water
– Een ovenvast schaaltje
– Een appelboor en een mesje

En dan?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel. Vervolgens haal je met de appelboor het klokhuis uit de appel. Van het gedeelte wat je er uit haalt snijdt je 1cm af en dit stop je terug in de onderkant van de appel zodat het gat wat je net gemaakt hebt aan de onderkant weer dicht is en de vulling er straks niet uit kan lopen. Vul de appel nu met honing en rozijnen totdat hij tot aan de rand gevuld is. Je kunt hem ook tot over de rand vullen, maar net wat jij lekker vind. Vervolgens strooi je wat kaneel over de appel.

Vul het ovenvaste schaaltje met een klein laagje water en eventueel nog wat vulling. Nu zet je de gevulde appel hier in en bak je deze in de oven totdat de appel bruin gekleurd zijn. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Tip: Je kunt voor de vulling ook noten of dadels gebruiken.

Zo zet je snel en simpel een lekker en verantwoord tussendoortje op tafel. Op deze manier past het ook nog eens helemaal binnen mijn goede voornemens om gezonder te eten!

Liefs, Annemijn

3 Comments on Recept: Gezonde warme appelbollen (super simpel)

  1. Elisa
    18 februari 2016 at 22:34 (3 jaar ago)

    Klinkt heerlijk en gezond! Ik ga het zeker eens uittesten.

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge