Recept: Gezonde hartige speltpannenkoeken

speltpannenkoek

Wat waren deze pannenkoeken heerlijk! Alleen daar al zou ik een heel artikel mee kunnen vullen. Hmm! Ze zijn ook nog eens een gezonder alternatief voor ‘gewone’ pannenkoeken en heel simpel! Via mijn instagram (@lifebyannemijn) of mijn facebookpagina had je al wat kunnen zien van deze heerlijke lunch. Jullie waren enthousiast en gaven aan het recept wel te willen hebben dus bij deze. Hier het recept voor deze heerlijke pannenkoeken! De bereidingstijd voor deze heerlijke pannenkoeken is ongeveer 15 minuten.

Wat heb je nodig? (voor 4 pannenkoeken)
– 125 gram speltmeel
– 350 ml bruisend water (spa rood)
– 2 eieren
– een snufje zout
– 2 handjes spinazie
– 5 cherrytomaatjes
– een halve ui of een ui van klein formaat
– een bol mozzarella
– boter om in te bakken

Was de spinazie. Mocht je het fijn vinden, dan kun je deze daarna wat kleiner snijden zodat de stukken in je pannenkoek straks minder groot zijn. Snijd de ui fijn. Snijd de tomaatjes in schijfjes en de mozzarella in kleine stukjes. Klop het speltmeel, bruisend water, de eieren en het zout tot een luchtig en glad beslag. Vervolgens voeg je de spinazie en de mozzarella toe aan je beslag.

Verhit wat boter in een koekenpan en giet het beslag er in. Zorg dat dit niet teveel is zodat je pannenkoek dun blijft. Beleg het beslag met wat ui en de schijfjes cherrytomaat. Dit kun je gewoon naar smaak doen. Zorg wel dat het beslag nog vochtig is zodat ze goed in je pannenkoek blijven zitten.

Nu is het een kwestie van bakken! Je kunt hem bakken zoals je dat normaal ook doet met een gewone pannekoek maar je kunt hem ook bakken met een deksel op de pan. Zo zal de bovenkant wat sneller bakken.

Deze pannenkoeken zijn heerlijk als vervanger van brood tijdens de lunch of gewoon als variatie op een gewone pannenkoek bij het diner. Ze doen me zelfs een beetje denken aan een pizza maar dit smaakt veel luchtiger en vind ik lekkerder. Deze pannenkoeken bevatten veel eiwitten en vullen goed. Natuurlijk kun je varieren met de groenten. Ik denk zelf dat dit met champignons ook erg lekker zal zijn!

Mocht je ze gaan maken en een foto delen op social media, tag me dan even! Ik ben namelijk erg benieuwd wat jullie er van ‘gebakken’ hebben šŸ˜‰

Houd jij ook van pannenkoeken?

Liefs, Annemijn

 

 

4 Comments on Recept: Gezonde hartige speltpannenkoeken

    • lifebyannemijn
      2 april 2016 at 19:42 (2 jaar ago)

      Dat was het ook zeker! Echt een aanrader.

      Beantwoorden
    • lifebyannemijn
      2 april 2016 at 19:41 (2 jaar ago)

      Leuk! Smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge