Recept: Gezonde courgettesoep

foto (15)
Voor soep kun je mij wakker maken. Ik vind dat echt ontzettend lekker en maak het dan ook graag zelf. Een paar maanden geleden kookte ik voor het eerst courgettesoep. Het was lekker, gezond en ook nog eens ontzettend simpel! Het is super verantwoord. Ik heb het nu al vaak gekookt en kan het recept wel dromen. Tijd om het met jullie te delen. Ben je benieuwd?

Dit recept is voor ongeveer 8 koppen soep. Deze hoeveelheid gebruik ik voor soep altijd zodat we er meer dan één keer van kunnen eten. 

Wat heb je nodig?
– 2 courgettes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 bouillonblokjes (groente of runder)
– 1,5 liter water
– boter of olie
– een staafmixer of een blender om het tot een glad geheel te maken.

En dan?
Verhit wat olie of boter in een (soep)pan. Snijd de ui in kleine stukjes. Fruit deze ongeveer 5 minuten in de (soep)pan. Ondertussen kun je de courgettes in blokjes snijden. Deze mag je dan ook toevoegen bij de ui. Het teentje knoflook snijd je fijn en voeg je ook toe. Het geheel bak je nog ongeveer 5 minuten.

Vervolgens voeg je 1,5 liter water toe in de pan. Zodra het kookt voeg je 2 bouillonblokjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer of met behulp van een blender. En klaar ben je! Je kunt de soep natuurlijk persoonlijk nog wat op smaak brengen met peper en zout.

Je kunt als suggestie nog wat room toevoegen om de soep wat voller en romiger te maken maar zelf vind ik dit niet nodig. Zalm door de soep is ook erg lekker!

Eet smakelijk!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Liefs, Annemijn

Leave a Reply

CommentLuv badge