Raceverslag: Kustmarathon Ladiesrun 2017 (5 km)

ladiesrun kustmarathon 3

Zoals ik jullie al vertelde stond ik afgelopen vrijdag aan de start van de Kustmarathon Ladiesrun (5 km).  Ik kreeg vrijdag een hele hoop lieve berichtjes van jullie, dank je wel! Het leek me dan ook wel leuk om met jullie een verslag van de run te delen. Hoe ging het? Viel het mee of tegen? Heb ik hem uitgelopen? Lees maar mee!

Foto: Renata Elenbaas

Daar stonden we dan, rond 17.00 uur klaar in Zoutelande. De start van de 5 kilometer zou om 17.30 uur zijn en dus waren we prima op tijd. Nog even m’n startnummer opspelden en een warming-up. Het waaide flink maar gelukkig bleef de regen ons nog bespaard.
Ik liep de run samen met mijn moeder en we besloten samen een beetje vooraan in het startvak te gaan staan.  De afgelopen maanden hadden we allebei al een aantal keren, onder begeleiding, op dit parcours getraind. Tijdens de trainingen bleek dat de start vrij lastig en smal is. Achteraan starten zou in dit geval dus niet ideaal zijn. In ieder geval niet wanneer je nog een beetje een leuke tijd wil neerzetten. En stiekem was ik dat wel van plan.

Goed, redelijk vooraan in het startvak dus. Toen het startschot gelost werd, waren we dan ook vrij snel weg. De eerste kilometer samen, daarna al snel ieder voor zich. Ik merkte dat ik er nogal vaart in hield, in ieder geval een tikkeltje sneller dan ‘normaal’. Dat was dan ook goed te merken toen we het strand op gingen, om daar vervolgens het grootste gedeelte van het parcours te rennen. Ging ik te hard van start? Of zou ik dit kunnen volhouden? Ik gokte op het laatste en dat was ook flink te merken aan mijn ademhaling.

Gelukkig stond er veel publiek. Toch wel vreemd hoor, wanneer onbekenden je naam roepen omdat ze die op je startnummer zien staan. Bedankt voor alle support! Na twee kilometer werd het tijd om de duinen in te gaan. We moesten dus via de strandtrap omhoog om vervolgens een stukje door de duinen te gaan en via de eerstvolgende trap weer naar beneden om de rest weer over het strand te rennen. En ja, dan bedoel ik die trappen die je in de zomer wel kan vervloeken, wanneer je met je parasol en handdoek richting het strand buffelt. Nou ik kan je vertellen, in de herfst is het nog geen pretje. Zeker niet wanneer je het tempo er in wilt houden. Ik ergerde me dan ook een klein beetje aan de mensen voor mij die hier gingen wandelen. Geen probleem hoor, maar misschien is het dan handig om de trap niet voor anderen te blokkeren.

Achter me hoorde ik: ‘Waar moeten we nou die trap af?’ en ‘Is het nog ver?’. Stiekem was ik op die momenten erg blij dat ik dit al vaker gedaan had en het parcours fris in mijn geheugen zat. Eenmaal de trap af, weer op het strand. Tijd om terug naar Zoutelande te sprinten. Nou ja, in een normaal tempo uiteraard. En dat tempo was nog steeds wat hoger dan mijn ‘normale’ tempo. Op naar de finish!

En die leek in zicht, ik keek nog even op mijn horloge en was nog niet ontevreden. Tijdens de laatste training deed ik er 34 minuten over. Daar wilde ik nu onder. De laatste kilometer loop je weer verhard, richting finish, over de dijk. Mijn plan was om hier wat te versnellen maar eerlijk gezegd zat dat er niet zo in. Gewoon verstand op nul en lopen maar. In al mijn concentratie heb ik mijn vriend en schoonouders, die mij flink aan het aanmoedigen waren, hier op de dijk gewoon gemist. Oeps! Toch ontzettend bedankt! Vervolgens de dijk af om de Langstraat in te draaien en te finishen.

In mijn eindsprintje haalde ik nog een vrouw uit Zeeuws-Vlaanderen in. Maar dat deed ik iets te vroeg want net voor de finish ging ze er toch nog langs. Goed geprobeerd Annemijn, maar toch nog wat beter oefenen ;). Eindtijd: 30 minuten en 35 seconden! Yeah! En zo kwam ik toch als 40ste vrouw (van de 475) over de finish! En stiekem maakt me dat best trots. Niet veel later kwam mijn moeder ook binnen! Super gedaan, mam! Trots op ons!

ladiesrun kustmarathon 4

En toen zat het er al op! Dankbaar dat het goed ging en we weer een medaille aan de collectie kunnen toevoegen. Ons ‘hardloopweekend’ nog compleet gemaakt door zaterdag een hele dag aan te moedigen tijdens de ‘echte’ Kustmarathon. Wat een toppers zijn dat!

What’s next? Misschien de kermisloop in Putte (16-10) en in ieder geval de Nightrun voor Stichting Jayden in Goes (27-10). Zie ik je daar?  

Liefs, Annemijn 

 

2 Comments on Raceverslag: Kustmarathon Ladiesrun 2017 (5 km)

 1. Edske
  9 oktober 2017 at 09:50 (10 maanden ago)

  Annemijntje… ❤️Stikke goed van jouw, je moeke en vadertje. Altijd veel respect voor mensen die iets op hun manier hebben gepresteerd. Ga door met t zoeken van uitdagingen op welk vlak ook.
  Maar dag je Andrew heb gemist…😩 daar moet je nog ff aan werken😜😜😜❤️💋
  Ciaoooooo

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Raceverslag: Kustmarathon Ladiesrun 2017 (5 km)

 1. […] Je leest het goed, ik heb weer meegedaan aan een run. Het laatste raceverslag schreef ik in oktober. Tijd voor een nieuwe! Afgelopen zondag deed ik dan ook mee met de Citytrail in Vlissingen. Hoe […]

Leave a Reply

CommentLuv badge