Raceverslag: Citytrail Vlissingen 2018

citytrail Vlissingen 2018

Yes! Je leest het goed, ik heb weer meegedaan aan een run. Het laatste raceverslag schreef ik in oktober. Tijd voor een nieuwe! Afgelopen zondag deed ik dan ook mee met de Citytrail in Vlissingen. Hoe ging het? Heb ik lekker gelopen? Vandaag vertel ik het je!

Een echt ‘race’verslag mag ik dit eigenlijk niet noemen, de Citytrail was voornamelijk een funrun en er was geen tijdsregistratie. Maar dat maakte het niet minder leuk! Samen met een vriendin liep ik mee met de derde editie van dit evenement.

In aanloop naar zondag had ik weinig goede moed. Het weerbericht gaf één ding aan: regen. Ook toen ik zondagochtend wakker werd kwam het met bakken uit de lucht. Toen ik me eenmaal om wilde kleden voor de run, klaarde het wat op. Zo erg dat ik zelfs mijn outfit wat kleurrijker maakte ;).

De Citytrail is een run door het centrum van Vlissingen. Tijdens deze run loop je door verschillende gebouwen. Super leuk omdat je zo een uniek kijkje krijgt en dat de route extra bijzonder maakt.

Om 13.30 uur stonden we er helemaal klaar voor in de Machinefabriek in Vlissingen. Het was al aardig druk. De sfeer was goed en er was ook voor de toeschouwers genoeg te zien en te eten. Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor, zin in te gaan rennen! Om 14.00 uur klonk er dan ook een flinke scheepstoeter als startschot. Tijd om te gaan!
Wat wel jammer was, was dat de wandelaars tussen de hardlopers waren gaan staan. Het werd dus bijna meer en obstakelrun. Maar na een paar honderd meter waren we die gelukkig voorbij.

Onderweg kwamen we door allerlei locaties. Zo waren er dit jaar onder andere sportscholen, de bioscoop, een school, cafés, een museum en verschillende verzorgingshuizen opgenomen in de route. Echt heel leuk, vooral die oudere mensen die vanuit een rolstoel of achter een rollator staan toe te kijken en te klappen. Ook de bioscoop vond ik wel bijzonder, niet echt een locatie waar je normaal hardloopt. Verder stonden er op de route ook wat muzikanten, waren er diverse dansuitvoeringen en een turnvereniging die zijn uiterste best deed.

Halverwege de route werd het tijd om een afstand te kiezen. Dat was ook bijzonder, in plaats van van te voren opgeven. Wij gingen voor de 6 kilometer en hebben 6 kilometer genoten! Ondanks dat ik Vlissingen niet de mooiste stad vind. Het was hartstikke leuk!

Ik heb wel ontdekt dat ik zo’n funrun echt ontzettend leuk vind. Dit omdat het enige wat je moet presteren, veel lol hebben is. Het gaat echt niet om snelheid maar puur om de fun. Mocht je nog aanraders hebben voor deze loopjes, let me know! Zelf heb ik tot nu toe als funrun de Nightrun voor Stichting Jayden en deze Citytrail gelopen.

Maar, ik dwaal af! Na een hele leuke route en veel plezier namen we dankbaar de medaille in ontvangst! Die was ook erg welkom, het lijkt me namelijk een leuke uitdaging om er 12 te halen in 12 maanden. Het was een leuke loop en ik liep eigenlijk best wel lekker. Nu, een dag later, voel ik mijn linker scheenbeen wel lichtjes. Eerst herstellen en dan gaan we dus weer vrolijk verder.

Citytrail Vlissingen, je was de moeite waard! En wie weet, tot volgend jaar!

Heb jij weleens meegedaan aan een citytrail? Of heb je nog tips voor een leuke funrun of een run met een leuke medaille? Laat het me weten!

Liefs, Annemijn 

Leave a Reply

CommentLuv badge