Persoonlijk jaaroverzicht 2015 – Een stormachtig jaar vol verrassingen

collage 2015

Daar zitten we dan, op de laatste dag van dit jaar. 2015 Is alweer voorbij en het is tijd om terug te blikken op dit jaar. Wat was het een bijzonder jaar vol dingen die ik niet verwacht had en grote veranderingen. Van een lange relatie die over ging naar het schrijven van een scriptie. 2015 Was heel intensief en daar blik ik vandaag met jullie op terug in een jaaroverzicht!

Het jaar begon eigenlijk heel rustig. Ik had een relatie waarvan we in 2015 het vijfjarig jubileum zouden vieren. Het ging allemaal wel goed en zijn gangetje. Maar het ging eigenlijk teveel zijn gang en ik besefte dat ik niet echt gelukkig meer was. Alles was standaard en deed ik omdat ‘het zo hoorde’ maar ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt en zag met eigen ogen dat ik dit eigenlijk geen genieten meer kon noemen. Het was een lastige beslissing maar in februari heb ik mijn relatie verbroken en voor mezelf gekozen. Het voordeel van  bloggen is dat je van je af kunt schrijven en dat heb ik dan ook gedaan. Zo schreef ik onder meer: Veranderingen sinds ik vrijgezel ben… en Opnieuw op zoek naar geluk als vrijgezel… Deze gebeurtenis heeft wel een groot deel van mijn jaar bepaald en is van invloed geweest.

Kort daarna ben ik samen met mijn ouders en broer op wintersport naar Oostenrijk geweest. Het was fijn om even te kunnen ontspannen en mijn gedachten te kunnen verzetten.

Daarna had ik het druk met de minor die ik volgde binnen mijn opleiding Social Work. Ik wil me graag specialiseren als Jeugdzorgwerker en volgde daar een minor voor. Ook kreeg ik in het voorjaar steeds meer tijd voor vriendinnen. Wat een verschil is dat als vrijgezel! Ineens lijk je veel meer tijd te hebben om leuke dingen te doen met vriendinnen en kon ik veel meer mijn eigen plan gaan trekken. Lekker doen waar ik zelf behoefte aan had! Ook begon ik in april weer langzaam met daten. Dat was ook heel erg gek! Ik moest het echt weer een beetje leren en wist vaak niet goed hoe ik ergens op moest reageren. Ik heb dan ook heeeeeeel vaak om advies gevraagd bij vriendinnen. Sorry daarvoor, haha!

In maart was er dan ook nog eens een heel leuk moment. Op vrijdag de 13e kocht ik mijn eerste echte auto waar ik tot op de dag van vandaag enorm blij mee ben! Het voelt zo fijn om onafhankelijk te zijn en ik voel me dan ook echt zelfstandig en volwassen.

Ondanks dat ik naar school ging en weer meer contact had met vriendinnen ging niet alles geweldig. Maar ik moet toegeven, dit heb ik nooit gedeeld, dat ik me dit jaar en dan met name het voorjaar en de zomer best wel ongelukkig gevoeld heb. Er waren dagen bij dat ik niet wist waarom ik eigenlijk opstond en me heel doelloos voelde. Ik heb serieus echte vervelende momenten gekend en was regelmatig klaar met alles. En met alles bedoelde ik dan zo ongeveer mijn hele leven. Wat doe ik hier eigenlijk? En wat wil ik nou eigenlijk in mijn leven bereiken? Ik wist het niet en voelde me sipper en sipper. Deze periode heeft in totaal best wel lang geduurd. Je kunt wel spreken van een half jaar. Met af en toe ook wel wat ups hoor. Ik heb dit eigenlijk nooit iemand verteld op een enkeling na. Want ik dacht altijd: Wat hebben zij aan die informatie? Ik dacht dat ik iedereen alleen maar zou zadelen met mijn problemen en zag geen reden om het echt te vertellen. Maar nu ik dit schrijf voel ik me beter en kan ik wel zeggen dat ik deze periode afgesloten heb.

Ondanks deze gevoelens heb ik best wel een leuke zomer gehad. Er was nog wel ruimte om te genieten van het leven en dat heb ik ook wel gedaan. Zo bezocht ik festivals, sloeg ik wéér aan het daten en ging ik heerlijk naar het strand. Helaas annuleerde ik mijn reis naar Rome maar verder heb ik wel een leuke zomer gehad. Ik organiseerde ook nog eens winacties op mijn blog en nam zelfs een piercing! Een traguspiercing om precies te zijn. Soms vergeet ik zelfs dat hij er zit, haha. Daarnaast werd ik ook nog eens benaderd voor een televisieprogramma maar daar weten jullie alles al van, denk ik. Ook nam ik afgelopen zomer ontslag bij Action nadat ik vijf jaar in dienst geweest was.  Daarnaast ontmoette ik ook nog eens leuke bloggers namelijk Kim & Pauline.

De zomer vloog voorbij en ik ook knapte langzaam maar zeker wat op. Ik had de hoop op een relatie opgegeven en besloot lekker te genieten waar dat kon. Ik ben in september begonnen met mijn stage bij een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Zeeland. Dit is een hele leuke en leerzame uitdaging waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ook ben ik in september begonnen aan mijn afstudeerjaar. Ik zit nu in het vierde en laatste jaar van mijn HBO opleiding en ben bezig aan mijn scriptie. Hierdoor heb ik sinds deze herfst wel wat minder tijd om fanatiek te bloggen. Dat vind ik wel jammer maar school gaat nou eenmaal voor, helaas. Hopelijk heb ik over een half jaar weer wat vrijheid terug en meer tijd om te bloggen.

Tijdens deze herfst vierde ik ook nog eens mijn blogverjaardag en mijn eigen verjaardag! Daarnaast maakte ik ook nog steeds tijd voor vriendinnen en probeerde ik met volle teugen te genieten van het leven. Kleine dingen doen me al enorm goed en ik klim langzaam maar zeker uit het dal waar ik begin dit jaar in belandde. Zo geniet ik enorm van een dagje weg met Manon of een mooie fotosessie met Simone in het bos. Dit zijn maar een paar namen maar ik geniet met nog veel meer vriendinnen en vrienden. Daarnaast ben ik ook nog bloeddonor geworden de afgelopen maanden. De eerste donatie zit er inmiddels op! Ook dit geeft voldoening om lekker te kunnen genieten van het leven en dieptepunten te kunnen vergeten of mee om te gaan.

En om het jaar leuk af te sluiten kan ik jullie melden dat er LOVE in the air is! Hier zal ik jullie binnenkort eens over bijpraten. Maar voor nu wil ik jullie enorm bedanken voor het afgelopen jaar. Dankzij jullie heb ik me beter kunnen voelen en van me af kunnen schrijven op momenten waarop ik dat nodig had. Dit jaar heeft leuke momenten gekend en ook diepe dalen. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Vol goede moed ga ik 2016 tegemoet. Bedankt voor alles het afgelopen jaar!

Ik wens jullie een heel mooi uiteinde van 2015 en een geweldig, liefdevol, gezond 2016 toe vol nieuwe artikelen! Neem al het moois uit 2015 mee naar 2016 en maak er een top jaar van!

Wat is jouw hoogte- of dieptepunt van 2015?

Liefs, Annemijn

 

8 Comments on Persoonlijk jaaroverzicht 2015 – Een stormachtig jaar vol verrassingen

 1. Renata
  31 december 2015 at 08:28 (3 jaar ago)

  Is idd een bewogen jaar voor je geweest en ik ben blij om te horen dat je uit het dal bent geklommen. En dan ook nog eens een nieuwe liefde, leuk hoor!
  Ook ik heb een bewogen jaar achter de rug met hoogte- en dieptepunten. Vanaf volgende week begin ik ook aan een nieuwe uitdaging en daar heb ik veel zin in. Ik wens je heel veel geluk, gezondheid en liefde in 2016!
  Veel liefs uit H’zand,
  Renata
  Renata onlangs geplaatst…Nog een paar kerstkaarten….My Profile

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  31 december 2015 at 11:13 (3 jaar ago)

  Heel mooi om te lezen Annemijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het me weleens afvroeg, of je je niet ongelukkig voelde. Niet dat ik het ergens aan merkte, maar zo’n relatie van bijna 5 jaar loslaten lijkt me heel moeilijk, zeker als je dan plots ‘alleen’ bent… Want ik geloof wel dat iedereen uiteindelijk wel nood heeft aan liefde en iemand die er altijd voor je is en ‘voor jou alleen’. Maar ik ben super blij voor jou dat het nu beter gaat en dat er weer love in the air is! 🙂 (Ik zag stiekem al op Facebook dat je naar de bioscoop was geweest met een jongen en dacht het al een beetje, hihi!) Voor jou ook een heel mooi nieuw jaar gewenst!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn favoriete artikelen van 2015!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   3 januari 2016 at 20:29 (3 jaar ago)

   Dank je wel Kim! Lief dat je er zo aan gedacht hebt en meeleefde. Haha, super grappig dat dat je opgevallen is. Tja dat is HEM, haha.

   Beantwoorden
 3. Rosanne
  31 december 2015 at 11:48 (3 jaar ago)

  Het was zeker een jaar met ups en downs maar je bent er goed doorheen gekomen.
  Ik wil je heel veel geluk wensen voor het nieuwe jaar! En ook heel veel succes met je scriptie en het verdere afstuderen. Ik hoop in 2016 een berichtje te kunnen lezen dat je je diploma hebt ondertekend 😉

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   3 januari 2016 at 20:28 (3 jaar ago)

   Dank je wel! Dat berichtje hoop ik ook te kunnen schrijven!

   Beantwoorden
 4. Irma
  31 december 2015 at 12:43 (3 jaar ago)

  Wat heftig dat je je zo lang zo onwijs down hebt gevoeld en jezelf zulke vragen stelde. Ik kan me voorstellen dat het eenzaam heeft gevoeld en positiviteit soms moeilijk was. Dat maakt het des te knapper dat je er wel uit bent geklommen, naar die up toe. Dapper! (En tof dat je er over schrijft.)
  Liefs en een hele fijne jaarwisseling, dat er maar veel goeds jouw kant op mag komen!
  Irma onlangs geplaatst…..en ook nog even dit.My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   3 januari 2016 at 20:28 (3 jaar ago)

   Dank je wel! Dat was ook de reden waarom ik er nu pas over schrijf. Het lijkt makkelijker dan het is.

   Beantwoorden
 5. anneleen
  3 januari 2016 at 17:03 (3 jaar ago)

  Ik wist nog niet dat je je relatie van 5 jaar hebt verbroken in 2015… Lijkt me heel moeilijk. Ik ben 2.5 jaar samen met mijn vriend (is nog niet in de helft van wat jullie hadden!) en ik kan me nu al niet meer bedenken hoe het zou zijn zonder hem. Lijkt me dan ook maar logisch dat je daar even van onderste boven bent en dat je even terug je plooi moet terug vinden. Jammer dat het niet altijd even goed ging, maar hopelijk geeft dat je de moed om 2016 des te mooier des te leuker en des te specialer te maken! Ik wens je alvast het allerbeste toe, voor het nieuwe jaar !

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge