Opnieuw op zoek naar geluk als vrijgezel…

MyDayModels zw (6)
Ik moet toegeven dat het niet altijd makkelijk is om na jaren weer vrijgezel te zijn. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen van de afgelopen maanden. Want vrijgezel zijn is soms lastiger dan gedacht ;).

In het begin voelde het alsof er een last van mijn schouders gevallen was. Ik zag alleen maar voordelen zoals: minder verplichtingen, meer vrijheid, weekenden zelf indelen in plaats van van te voren al weten wat je moet doen en geen tijd meer voor elkaar moeten maken. Maar naar mate de tijd vordert merk ik ook wel dat het niet allemaal geweldig is. Soms zou het best wel fijn zijn om op iemand te kunnen rekenen wanneer je dat nodig hebt. Of gewoon op een baaldag naast iemand op de bank te kunnen kruipen.

In de afgelopen maanden heb ik wel wat dates gehad. Aan de ene kant was ik wel toe aan iets nieuws omdat ik vooral iemand om me heen miste. Maar aan de andere kant zijn die dates ook onder andere stuk gelopen omdat ik mijn vrijheid niet kwijt wil en het erg benauwd voelt om me weer aan te moeten passen aan een ander. Die vrijheid voelt dan ook wel heerlijk hoor. Zeker tijdens een dagje weg of een avondje uit. En je kunt ongestoord om je heen kijken naar wat er nog meer rondloopt, haha.

Natuurlijk is er ook een andere kant van het verhaal, daar heb ik soms best wel last van. Ik voel me dan ook zeker wel eens eenzaam. Zo was ik afgelopen maandag in Walibi en viel mijn oog op al die stelletjes die daar rondliepen (als je er op let lijken het er zoveel te zijn!). Soms voelt het of al die stellen gelukkiger zijn dan dat ik me voel. Dat is waarschijnlijk deels ook wel waar maar dat benadrukt mijn gevoel ook nog eens extra. Ik besef me dat ik zelf ook weer op zoek moet naar die geluksmomenten en wil die graag ontdekken zonder dat ik afhankelijk ben van iemand anders.

Ach, ze zeggen dat je juist iemand vindt wanneer je er niet naar op zoek gaat. Dus dat moet ik dan maar eens gaan doen en verder lekker genieten. Mijn prins op het witte paard komt vast vanzelf voorbij. Oh en op een witte fiets mag ook hoor! Ik ben namelijk allergisch voor paarden ;).

Liefs, Annemijn

10 Comments on Opnieuw op zoek naar geluk als vrijgezel…

 1. Eline
  17 juli 2015 at 09:22 (3 jaar ago)

  Wauw wat een eerlijk artikel! Ik herken dat wel hoor van Walibi dat je opeens iedereen om je heen ziet die gelukkiger lijkt dan jij…dat is echt enorm zuur!!!! Ik heb helaas geen gouden tip voor je, maar ik kan alleen maar zeggen dat er ook relaties zijn waarbij je je niet zo opgesloten hoeft te voelen. Wanneer je elkaar de vrijheid gunt, kun je je ook fijn en vrij voelen samen met iemand.
  Ik hoop dat je hoe dan ook lekker gaat genieten deze zomer!
  Eline onlangs geplaatst…Uit tip: Vlotvaren op de Loosdrechtse plassenMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   17 juli 2015 at 12:17 (3 jaar ago)

   Fijn dat je het herkent Eline. Het voelt dan soms zo oneerlijk. Ik geloof ook zeker dat er ooit iemand op mijn pad komt en dat er relaties zijn waarin je alle vrijheid hebt. Ik moet ook toegeven dat mijn vorige relatie best wel ‘vrij’ was maar als ik nu aan een nieuwe relatie zou denken dan voelt het zo benauwd terwijl het in werkelijkheid vast mee zal vallen.

   Beantwoorden
 2. marjolein
  17 juli 2015 at 09:36 (3 jaar ago)

  Mooi geschreven! Ik kan er helaas niet over meepraten, want heb nog nooit een relatie gehad. Voor mij zou het juist enorm wennen zijn als ik een relatie zou hebben. Aangezien ik gewend bent om er alleen voor te staan. Maar… soms moet ik ook wel even slikken hoor, als ik allemaal gelukkige stelletjes ziet en ik denk: waar blijft mijn leuke partner? x
  marjolein onlangs geplaatst…10 dingen die iedere hbo student herkentMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   17 juli 2015 at 12:20 (3 jaar ago)

   Dat is inderdaad een heel ander verhaal maar lijkt me soms niet minder moeilijk. Het blijft lastig en ik hoop dat ,als we als we dit over een aantal jaren lezen, we allebei gelukkig geworden zijn met een leuke partner!

   Beantwoorden
 3. Sandra
  17 juli 2015 at 10:11 (3 jaar ago)

  Ik begrijp dat je het wel fijn vindt dat je vrijheid hebt. Misschien moet je daar nu gewoon even lekker de tijd voor nemen. Wat ik wel nog wil zeggen is dat in een relatie het niet altijd hoeft te betekenen dat je geen vrijheid meer hebt. Die vrijheid kun je elkaar geven, toch? Het komt vanzelf wel. Ga nu eerst maar even lekker genieten van de zomer! šŸ™‚

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   17 juli 2015 at 12:21 (3 jaar ago)

   Ik ben het zeker met je eens dat je elkaar die vrijheid kunt geven. Bedankt voor je advies, ik ga lekker genieten! Ik wens jou ook een fijne zomer waarin je lekker kunt genieten.

   Beantwoorden
 4. Desiree
  18 juli 2015 at 08:24 (3 jaar ago)

  Wat een eerlijk en oprecht artikel! De tip voor nou, die heb ik niet. Wel kan ik je vertellen dat ik me altijd net zo voelde als dat jij hierboven hebt beschreven. Echter heb ik nu een relatie waarbij we allebei samen een leven op willen bouwen, maar ook ons eigen ding willen blijven doen. We zijn gesteld op onze vrijheid en tot nu toe werkt dat perfect. Jij gaat je prins nog wel vinden! Liefs
  Desiree onlangs geplaatst…Terug uit Gran Canaria!My Profile

  Beantwoorden
 5. Miriam
  21 juli 2015 at 20:59 (3 jaar ago)

  Jouw prins op een witte fiets komt nog wel, weet ik zeker! Lekker van genieten hoe je nu leeft, op een gegeven moment ben je er echt klaar voor en staat ie opeens voor je neus, let maar op ;p

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge