Nog een jaar afstuderen en dan?

social worker.jpg
Zoals jullie misschien wel weten volg ik de studie Social Work aan de HZ University of Applied Sciences (hele mond vol) in Vlissingen. Komend jaar ga ik afstuderen. Ik heb gekozen voor de richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en als uitstroomprofiel wil ik graag in de jeugdzorg afstuderen. Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar wat ga ik daarna eigenlijk doen? Ik krijg dan ook vaak de vraag: ‘Goh, wat wil je dan later worden?’ of ‘Wat ga je dan met die opleiding doen?’. Vandaag probeer ik jullie een antwoord op deze vraag te geven. Want wat wil ik eigenlijk doen? En is kiezen wel zo makkelijk?

Vanaf september start ik met mijn afstudeerstage op een woning voor zeer moeilijk lerende kinderen in Middelburg. Ik kijk er naar uit maar denk ook zeker dat het pittig gaat worden. Een flinke uitdaging die ik aan wil gaan. Als het allemaal goed gaat hoop ik mijn diploma eind dit schooljaar in ontvangst te mogen nemen. Maar wat dan? Gaat het volwassen leven dan beginnen?

Ik weet het niet. Ik zeg het eerlijk, ik weet niet of ik gelijk aan de slag wil gaan met mijn diploma. Natuurlijk zou het heel fijn zijn om mijn eigen geld te verdienen en gelijk aan het werk te gaan als dat mogelijk is. Maar stiekem vind ik bloggen ook erg leuk en misschien wil ik nog wel verder studeren. Volgend jaar ben ik 21 dus in dat opzicht nog tijd genoeg.

Het lijkt me dan ook wel wat om het studentenleven nog wat verder te beleven. Ik woon nu gewoon thuis en zal dat het komende jaar ook nog blijven doen. Toch lijkt het me ook wel wat om gewoon op mezelf te gaan in de vorm van een studentenhuis/op kamers. Eventueel zou ik dan misschien nog een andere opleiding zoals een master kunnen gaan doen. Dat lijkt me wel wat.

social worker

Bloggen is ook iets waar ik enorm van geniet en wanneer ik hier mijn geld mee zou kunnen verdienen dan zou ik daar zeker geen ‘nee’ tegen zeggen. Op dit moment verdien ik er ook wel wat mee maar dat is net genoeg om 1x per jaar een nieuwe outfit bij Primark te kopen. Heel leuk maar je kunt er nog lang niet van leven. Maar hoe maak je van bloggen je fulltime baan? Dat is nog niet zo makkelijk en je moet echt goed je best doen om dat te kunnen bereiken. Ach een poging wagen kan zeker geen kwaad!

Soms vraag ik me weleens af of het raar is dat ik nu niet sta te springen om gelijk iets met mijn diploma te doen. Ik zie het nu meer als iets wat ik hopelijk ga behalen en wat me mogelijkheden biedt. Wat ik er dan mee doe en wanneer ik er iets mee doe is dan aan mij. Dat klinkt misschien een beetje verwend maar ik ben er van overtuigd dat je iets moet doen wat je leuk vindt. En dat moet je ook doen op het moment waarop het voor jou geschikt is. Of dat volgend jaar is weet ik dus nog niet. Wie weet!

Ik ga jullie op de hoogte houden en jullie horen het volgend jaar vanzelf van mij! Niemand weet hoe het leven er over een jaar uit zal zien dus laten we vooral lekker genieten.

Heb jij een diploma gehaald? En doe je er nu iets mee?

Liefs, Annemijn

 

4 Comments on Nog een jaar afstuderen en dan?

 1. Renske
  21 augustus 2015 at 07:29 (3 jaar ago)

  Interessant dat je SPH met uitstroomprofiel JZ doet. Ik doe op dit moment de master Forensische Orthopedagogiek en begin 1 september als gedragswetenschapper bij een grote jeugdzorgorganisatie in Overijssel. Ontzettend veel zin in, maar ook erg spannend! Jij hebt ook een toffe stage zeg! Wie weet komen we elkaar ooit wel eens tegen in het werkveld, toekomstige collega! 🙂 Ik vind het trouwens ergens wel een ‘eng’ idee dat ik volgend jaar afgestudeerd ben. Gek ook!

  Beantwoorden
 2. Kim
  21 augustus 2015 at 09:54 (3 jaar ago)

  Ik heb geen diploma gehaald (behalve m’n HAVO, haha en ook daar doe ik nu niks mee!)
  Ik ben heel erg benieuwd hoe alles voor je zal gaan komend jaar en het jaar daarna. Heel veel succes en ik lees graag mee over al je plannen en ideeën. 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Bloggen wanneer het minder gaatMy Profile

  Beantwoorden
 3. Kim | Kimsbloglife
  21 augustus 2015 at 10:08 (3 jaar ago)

  Best herkenbaar wat je schrijft. Ik zit zelfs al een jaar verder en ben dus nu pas afgestudeerd, inderdaad best vreemd! Ik wil nu wel echt gaan werken als psycholoog, hoewel ik bloggen ook heel leuk vind en het inderdaad fijn zou zijn als ik daarmee ook deeltijds een centje kon verdienen 🙂 Ach ja, we zien wel hoe het uitdraait 🙂 Ik denk trouwens dat jij na je stage ook beter zal weten wat je wil, omdat je dan aan de levende lijve ervaart hoe het is om te gaan werken 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogspiratie TAGMy Profile

  Beantwoorden
 4. Jana
  25 augustus 2015 at 22:20 (3 jaar ago)

  Heel herkenbaar artikel! Ik ga zelf ook aan het laatste jaar van mijn bachelor beginnen en weet ondertussen wel zeker dat ik daarna nog een master wil volgen maar welke? Geen idee. Ik woon momenteel ook nog thuis en zou volgend jaar ook graag zeker één jaar op kamers gaan, maar of dat gaat doorgaan? Geen idee. Ergens vind ik het wel beangstigend dat ik niet weet wat ik over een jaar ga doen, maar ik weet ook wel dat het allemaal wel goed zal komen 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge