Mijn nieuwe health- & sportroutine

sport

Na zes jaar heb ik besloten om mijn sportroutine eens over een andere boeg te gooien! Ik ben gestopt bij mijn reguliere sportschool! Een besluit wat ik niet zomaar genomen heb maar waar ik nu wel heel blij mee ben. Uiteraard kon ik niet zomaar thuis gaan zitten, een ‘summerbody’ komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien ;). Ik heb besloten om iets totaal anders te gaan doen en herken mezelf qua sport en voeding bijna niet meer terug. Bijna… Ik vertel je er vandaag alles over! 

Zes jaar lang sportte ik bij Fitland in Goes. In het begin heel fanatiek maar na een paar jaar werd het steeds minder. De sportschool werd overgenomen door Fitland (voorheen was het Flex Fitcenter) en sindsdien werd het met de week rampzaliger. Van fijne begeleiding naar ‘zoek het lekker zelf uit’. Dat motiveert mij dus helemaal niet. Waar ik eerst genoot van de groepslessen zoals zumba, verdwenen die ook en werd alles meer op krachttraining gericht. Iedere dinsdagavond sleurde ik mezelf naar de sportschool om me daar vervolgens 1,5 uur tegen mijn zin uit te sloven. En dan was ik zo blij dat het maar 1x per week was.

Daar moest dus duidelijk verandering in komen. Daarnaast vond ik dat ik mijn geld wel nuttiger kon besteden dan aan iets waar ik met tegenzin naartoe ging. Na goede verhalen ben ik daarom overgestapt naar EasyFit Premium, een sportschool die anders is dan reguliere sportscholen. Er wordt echt gekeken naar je doelen en je krijgt altijd persoonlijke begeleiding. Zo wordt je ook nog regelmatig gemeten en gewogen om te kijken of je goed op weg bent, of juist beter je best moet doen (wat bij mij wel het geval was).

Daarnaast werken ze op basis van de Milon Cirkel. Hiermee train je in 35 minuten krachtig je hele lichaam. De oefeningen en apparaten vormen samen een combinatie van cardio- en krachttraining.  Dit is allemaal persoonlijk op jou afgesteld en om de week gaat alles qua intensiteit en gewicht omhoog. Zo zie je echt progressie. Na 35 minuten ben je dus helemaal klaar. Er wordt aangeraden om dit 2x per week te doen.

Het zal je misschien verbazen, het verbaasde mij wel, maar ik ga nu 2x per week naar de sportschool en vind het LEUK! Wie had dat gedacht? Het is super fijn om een korte maar krachtige training te hebben en toch je hele lichaam getraind te hebben. Daarnaast vind ik het ook nog eens top dat je altijd persoonlijke begeleiding krijgt. Je bent geen nummer maar ze kennen je echt bij je naam. Zo sta je er niet alleen voor en werk je samen met je coach aan je doelen.

Naast deze nieuwe sportroutine ben ik ook nog eens anders gaan eten. Ik houd in een app (MyFitnessPal) bij wat ik eet en hoeveel ik hiervan eet. Zo ben ik me bewust geworden van wat je allemaal in je mond stopt. Zo kwam ik ook tot de ontdekking dat ik eigenlijk altijd te weinig at. In het bijzonder ook nog eens te weinig eiwitten en water. Ook hier heb ik bij de sportschool instructies voor gekregen zodat ik weet wat ik kan en mag eten.

Gelukkig ben ik niet de enige die fanatiek is. Mijn vriend is gaat sinds een aantal weken ook naar een sportschool en zo motiveren we elkaar wel. Wat is er romantischer dan samen je eiwitrepen te bestellen bij Body&Fitshop, haha! Maar het scheelt wel veel en zo heb ik een extra stok achter de deur.

Mijn doel? Mijn vetmassa verkleinen en spiermassa vergroten. Daarnaast zou ik best nog een paar kilo kwijt willen raken. In ieder geval zou het prettig zijn om me een keer niet te storen, wanneer ik in mijn bikini op het strand loop deze zomer. Daar gaan we voor! In juni ga ik meedoen aan een obstakelrun en in oktober aan de ladiesrun van de kustmarathon. We gaan ervoor!

Sport jij graag?

Liefs, Annemijn 

4 Comments on Mijn nieuwe health- & sportroutine

 1. Renata
  10 mei 2017 at 16:08 (1 jaar ago)

  Tjonge, sportief hoor! Leuk dat je weer lol hebt in het sporten. Ik zou het bijna zelf willen gaan doen, met nadruk op bijna 😉
  Renata onlangs geplaatst…Lang geleden!My Profile

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Mijn nieuwe health- & sportroutine

 1. […] leven en meer sporten. Mocht je dit gemist hebben, je kunt er alles over lezen in het artikel over mijn nieuwe health- en sportroutine. Tja, dat kan ik dan wel mooi vertellen, maar vandaag deel ik mijn sport- en eetdagboek van de […]

 2. […] oude, vertrouwde sportschool. Ik sloot een nieuw abonnement af bij een nieuwe sportschool en daar sport ik sinds april met veel plezier. En dat vrijwel altijd twee keer per week! Daarnaast heb ik het hardlopen voor de […]

Leave a Reply

CommentLuv badge