Mijn sportroutine

sport

Sporten, dat is nooit mijn favoriete hobby geweest. Toch doe ik altijd mijn best om er iets aan te doen. De ene week heel fanatiek. de andere totaal niet. Maar wat doe ik eigenlijk aan sport? En hoe vaak? Ik vertel je vandaag alles over mijn sportroutine. 

Ik heb nu zo’n jaar of vier een abonnement op de sportschool. Hierdoor kan ik altijd onbeperkt sporten. Ik moet alleen toegeven dat dat er eigenlijk nooit van komt. Ik bedoel dat dat onbeperkte er niet van komt, sporten doe ik namelijk wel.

Minimaal één keer per week werk ik me in het zweet in de sportschool. Soms lukt het me om twee of drie keer te gaan maar dat is er de laatste tijd niet zo van gekomen. Om één of andere reden vind ik het sporten in de sportschool snel saai worden. Helemaal wanneer je alleen gaat. Soms is die ene keer in de week dus al een uitdaging.
Hier heb ik wel verandering in aangebracht door zumba lessen te volgen in de sportschool. Dat vond ik echt heel erg leuk! Mijn motoriek was niet altijd spectaculair maar het was altijd wel lekker afwisselend en je had zo een uur gesport. Helaas is de sportschool gestopt met het geven van deze lessen en focussen ze zich nu meer op krachttraining. Jammer!

Naast mijn wekelijkse rondje door de sportschool probeer ik nog meer sportieve dingen te doen. Zo fiets ik regelmatig en dan kom ik makkelijk aan een kilometer of 20. Daarnaast hoepel ik ook nog steeds! Dit doe ik ongeveer een half uur per week. Als het weer mee zit wandelen mijn vriend en ik ook graag een rondje door het bos of over het strand. Allemaal sportief! Daarnaast kijk ik eigenlijk iedere week naar de waterpolo wedstrijd van mijn vriend. Telt dat ook?

Op dit moment ben ik wel tevreden met deze routine. Ik zou op zich wel vaker willen gaan maar ik merk dat ik een doel moet hebben zodat ik gemotiveerd blijf. Op dit moment heb ik niet echt een specifiek doel dus vind ik het al lang prima als ik ga sporten.

Hoe vaak ga jij sporten?

Liefs, Annemijn 

5 Comments on Mijn sportroutine

 1. Curly Creative
  3 oktober 2016 at 09:56 (2 jaar ago)

  Kom sporten in Heinkenszand dan.. dan ben je niet alleen.
  Ik volg er pilateslessen. Helaas ook hier gestopt met Zumba, dat vond ik echt geweldig maar ze konden geen vervanger vinden.

  Nu 1 x per week abonnement maar vanaf november wordt dat onbeperkt. Benieuwd of dat me wat gaat brengen

  x
  Curly Creative onlangs geplaatst…Een rondje herfst shoppenMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   3 oktober 2016 at 14:04 (2 jaar ago)

   Ook leuk Mariska! Pilates heb ik nooit gedaan, wel yoga. Nu flex fitland geworden is ga ik maar eens kijken wat ze op een andere locatie te bieden hebben. Veel succes met sporten!

   Beantwoorden
 2. Karen
  3 oktober 2016 at 21:47 (2 jaar ago)

  Ik vind het al heel knap van je dat je de moeite doet om enkele keren naar de sportschool te gaan! Zo heeft iedereen zijn eigen doel.. Ik ga bijna elke dag maar ik heb ook een heel ander doel als jou :’) haha!

  Beantwoorden
  • Dora
   2 februari 2017 at 17:18 (2 jaar ago)

   At last, somneoe who comes to the heart of it all

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge