Mijn fobie: Bang voor onweer – Van schoolpsycholoog naar televisieprogramma

onweer
In mei plaatste ik een artikel over mijn angst voor onweer en vertelde ik jullie dat ik de eerste stap gezet had. Ik zou naar de schoolpsycholoog gaan en wie weet zou ik daar het begin van het einde van mijn fobie kunnen vinden. Nou ik ben geweest hoor! En een week later werd ik ook nog gevraagd voor de televisie… Ik zal jullie snel bijkletsen! Lees je mee?

Redelijk gespannen zat ik te wachten tot ik naar binnen kon. Wat moest ik verwachten van een schoolpsycholoog? Überhaupt van een psycholoog? Ik leer zelf wel om mensen te helpen maar hoe zou het zijn om zelf geholpen te worden? Het gesprek verliep vrij vlot maar ik had al snel het idee dat ze (de schoolpsycholoog) me niet begreep. Of ze begreep me wel maar kon zich toch niet goed voorstellen wat ik op zulke momenten doormaak. Gelukkig gaf ze dit ook al snel toe en wisten we allebei dat dit hem niet helemaal ging worden. Ze gaf met tips om rustiger te kunnen zijn tijdens de buien en op mijn ademhaling te letten. Toen ze me vroeg of ik nog eens langs wilde komen in het nieuwe schooljaar, antwoordde ik dat ik dit nog even aan wou zien omdat zij me niet volledig zou kunnen helpen. Ook stuurde ze me door naar de huisarts. Die zou een verwijzing kunnen geven voor een gespecialiseerde instelling. Hier baalde ik wel een beetje van. Ik vond de schoolpsycholoog al een hele stap en nu zou de drempel nog iets groter worden. Ik liet het even rusten en heb er verder ook even niet meer aan gedacht.

Tot het maandagmiddag werd. Ik kreeg een mailtje van een televisieproductiemaatschappij die onder andere programma’s gemaakt heeft voor BNN en RTL. In de mail stond de vraag of ze met me in contact konden komen omdat ze mensen zochten met angsten voor een nieuw televisieprogramma. Ohja, ze hadden me trouwens gevonden via mijn blog! Ik moest de mail even een stuk of 5x lezen voordat ik het geloofde. Ook liet ik het gelijk aan mijn ouders weten. Wat moet ik hier op antwoorden? Na veel mailtjes heen en weer werd ik een dag later al telefonisch geïnterviewd. Ik had besloten om er aan mee te werken. Twee weken later zat ik dan ook in Rotterdam met een camera en microfoon voor me. Spannend! Het was alleen nog maar een soort casting dus verder weet ik nog niks. Maar ik had eindelijk het gevoel dat mijn angst serieus genomen werd en dat iemand me daadwerkelijk van deze angst af zou willen en kunnen helpen.

Er is dus wel wat vordering maar over het programma weet ik nog niks. Ik wil momenteel geen andere stappen ondernemen omdat ik mogelijk in het programma geholpen zou kunnen worden door professionals. Ik weet natuurlijk nog niet of ik geselecteerd word maar ik wil dat afwachten voordat ik zelf weer stappen onderneem.

Dus we wachten rustig af. Vandaag geven ze weer onweer af dus dat wordt weer een spannend dagje… Wel bijzonder om te zien wat één artikel op je blog kan veroorzaken.  Ik zal jullie op de hoogte houden!

Liefs, Annemijn

11 Comments on Mijn fobie: Bang voor onweer – Van schoolpsycholoog naar televisieprogramma

 1. Renske
  13 augustus 2015 at 11:31 (3 jaar ago)

  Gaaf dat je zo’n mail hebt ontvangen. Wat een blog al niet kan doen… 🙂 Ik ga voor je duimen dat je wordt geselecteerd!

  Beantwoorden
 2. Tim Traas
  13 augustus 2015 at 20:39 (3 jaar ago)

  Gaaf dat je zo mailtje krijgt en ik hoop dat je van je angst word afgeholpen. Ik heb zelf meer een liefdesverhouding met onweer, ik zal daarin eerlijk wezen. Ik kan niet inbeelden om er angstig voor te zijn. Maar ik heb weer andere angsten. Moedig dat je over hebt uitgesproken. Ik zal voor je duimen.

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   14 augustus 2015 at 21:13 (3 jaar ago)

   Bedankt voor je reactie! Ik kan me ook wel voorstellen dat mensen onweer mooi of leuk vinden maar zelf denk ik niet dat ik dat ooit zo ga ervaren.

   Beantwoorden
 3. thebudgetshopper.nl
  14 augustus 2015 at 16:55 (3 jaar ago)

  Oh, Annemijn wat spannend! Ik ben ook echt zo bang voor onweer, bliksem en alles wat daarbij komt kijken. Heb gisteren ook echt doodsangsten uitgestaan, dus kan me een beetje voorstellen hoe jij je moet voelen. Ik hoop dat je de hulp krijgt die je verdient lieve meid 🙂
  thebudgetshopper.nl onlangs geplaatst…VLISCO GIRLMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   14 augustus 2015 at 21:12 (3 jaar ago)

   Wat vervelend voor je! Maar om eerlijk te zijn vind ik het ‘fijn’ om te lezen dat jij er ook last van hebt. Ik hoop dat we er ooit nog eens allebei vanaf kunnen komen!

   Beantwoorden
 4. Miriam
  16 augustus 2015 at 20:01 (3 jaar ago)

  Jammer dat de psycholoog je niet echt verder kon helpen, maar wat gaaf dat je gevraagd was voor tv en dat je mee doet. Stoer hoor! Ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge