Mijn eetdagboek – week 1 (Bodieboost-proof)

eetdagboek
Nieuwe voornemens… iedereen maakt ze en ik heb ze eigenlijk niet bewust opgesteld maar er is wel iets wat ik weer wil gaan doen en waarvoor ik de knop helemaal heb omgezet. Na al die heerlijke feestdagen vind ik het weer eens tijd om op mijn eten te gaan letten en wat af te vallen. Speciaal voor jullie heb ik de afgelopen week bijgehouden wat ik gegeten heb. Kijk je mee?

Bodieboost
Ik heb besloten om weer volgens Bodieboost te eten. Bodieboost is een manier van eten waarbij je per dag 2x koolhydraten, 2x eiwitten, 2x groente, 2x fruit en 2x zuivel eet. Daarnaast mag je ook nog 2x per week snoepen!  Dit klinkt een beetje vaag maar alles wat je eet kun je indelen in deze categorieën en bodieboost heeft dat zelfs boeken van die de methode uitleggen. Ik heb al eerder volgens bodieboost gegeten en ben toen vier kilo afgevallen. Vorige week ben ik weer vol goede moed begonnen met bodieboosten en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Ik ben niet te dik en mijn lengte en gewicht zijn prima in verhouding. Toch wil ik gezond blijven eten en eventueel wat afvallen om me beter in mijn vel te voelen. Ik ben van plan regelmatig updates te plaatsen om mezelf te motiveren en jullie te inspireren. Nu jullie er vanaf weten heb ik toch wat meer ‘sociale controle’ en heb ik een stok achter de deur.

Eetdagboek week 1
Maandag
Ontbijt: Magere yoghurt en een banaan
Tussendoor: een plak ontbijtkoek
Lunch: Twee harde broodjes met kaas
Tussendoor: Een handje rozijnen
Diner: Chili con carne met bonen, gehakt, champignons, ui, paprika, mais en tomaten
Tussendoor: een plak ontbijtkoek

Dinsdag
Ontbijt: Halfvolle kwark
Tussendoor: Appel met kaneel
Lunch: 4 crackers met vleeswaren
Tussendoor: 1 kopje cup-a-soup en een handje cherrytomaatjes
Diner: Andijvie-stamppot, een hamburger en wat vanille vla
Tussendoor: Een handje rozijnen.

Woensdag
Ontbijt: Halfvolle kwark
Tussendoor: Sinaasappelsap
Lunch: Tosti met ham en kaas
Tussendoor: een banaan
Diner: Ovenschotel met krieltjes, paprika en gyros. En salade van komkommer, tomaten en watermeloen
Tussendoor: Niks meer want ik was op stage

Donderdag
Ontbijt: Halfvolle kwark
Tussendoor: Sinaasappelsap
Lunch: Omelet met kaas
Tussendoor: 1 snoepmomentje, een stukje Tony’s Chocolonely
Diner: Zalm in bladerdeeg, aardappelpartjes uit de oven met aioli en salade van komkommer, tomaten en watermeloen

Vrijdag
Ontbijt: Halfvolle kwark
Tussendoor: Watermeloen
Lunch: Twee appel-speculaas-pannenkoeken van speltmeel (zie afbeelding)
Tussendoor: Niks
Diner: Hutspot met een gehaktbal en vanille vla.
Tussendoor: Wat nootjes

Daarnaast ben ik dinsdag 75 minuten naar de sportschool geweest voor een rondje op de loopband en een les zumba. Thuis heb ik vrijwel iedere dag een kwartier tot een half uur staan hoelahoepen. Het gaat al de goede kant op!

Heb je tips, ervaringen, een aanmoediging of lekkere recepten voor mij? Laat dan zeker even een reactie achter! Op naar weer een mooie, nieuwe en gezonde week.

Liefs, Annemijn

 

12 Comments on Mijn eetdagboek – week 1 (Bodieboost-proof)

 1. Renske
  11 januari 2016 at 06:56 (3 jaar ago)

  Goed bezig, Annemijn! Zelf ben ik ook met de BodieBoost-methode bezig. Het is echt ideaal!
  Renske onlangs geplaatst…TAG | I love teaMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   11 januari 2016 at 12:16 (3 jaar ago)

   Ja hè! Vind ik ook en het is goed vol te houden.

   Beantwoorden
 2. Renata
  11 januari 2016 at 09:03 (3 jaar ago)

  Hoi Annemijns, je bent goed bezig! Ik ben zelf al voor de kerst begonnen om af te vallen en dat ging best lekker, er was al 5 kilo af! Toen kwamen de feestdagen, natuurlijk niet heel erg opgelet en wel wat aangekomen. Vanmorgen op de weegschaal en het viel mee, 1 kg aangekomen, dus vanaf vandaag ga ik ook weer vol goede moed verder. Ik maak graag gebruik van de Sonja Bakker methode. Ik merk dat dat echt werkt voor mij. Vorige week had ik ook een beetje moeilijke week, begon met mijn nieuwe werk en dat kostte zo veel energie dat ik niet zo heel streng heb gedaan. Veel succes verder hoor!
  Veel liefs,
  Renata
  Renata onlangs geplaatst…Als dat maar goed gaat!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   11 januari 2016 at 12:15 (3 jaar ago)

   Wauw, goed bezig! Knap dat je voor de kerst al begonnen bent! Veel succes

   Beantwoorden
 3. Petra
  11 januari 2016 at 10:55 (3 jaar ago)

  Heej goed bezig hoor ik doe zelf in de ochtend een shake van dieet pro verder eet ik ongeveer hetzelfde als jij maar omdat ik juist vet minder wil doe ik niet aan zoetigheid en zeker geen pannenkoeken ofzo misschien kunnen wr wat recepten uitwisselen voor de variatie in de maaltijden?? Grtjes

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   11 januari 2016 at 12:14 (3 jaar ago)

   Zo te horen ben jij ook goed bezig! Ik eet eigenlijk ook weinig zoetigheid. De pannekoeken maak ik zelf zonder pakjes en zakjes en dus vrij van geraffineerde suikers. Maar ik eet bijvoorbeeld wel gewoon vla. Leuk! Ik wil op mijn blog sowieso wat meer recepten plaatsen.

   Beantwoorden
 4. Sandra
  11 januari 2016 at 13:54 (3 jaar ago)

  Knap dat je hier mee bent begonnen hoor! Je eetdagboek ziet er goed uit. Lekker gevarieerd vooral! Ga zo door zou ik zeggen. 😀
  Misschien lekker als tussendoortje: een quinoa/spelt/haver/gierst wafel van ‘Leev’ met huttekase, tomaat en kruiden (za’atar kruiden is vooral een aanrader!). Dat is echt heerlijk en ook nog eens gezond. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #42 | Nieuwe header, Bloglovin’ mijlpaal & Netflix recordMy Profile

  Beantwoorden
 5. Neys lifestyle
  11 januari 2016 at 23:55 (3 jaar ago)

  Wat een briljant idee om hier een dagboek voor te maken. Dit ga ik ook doen, gewoon de lekkerste en ook gezonde dingen waar ik me dan aan ga houden.

  Beantwoorden
 6. Lisanne
  12 januari 2016 at 07:14 (3 jaar ago)

  Goed bezig Annemijn!! Het gaat je helemaal lukken als ik het zo hoor! Heel veel succes en met de diploma uitreiking lekker in je vel op het podium toch 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge