Mijn doelen voor 2018

nye

Bye 2017, hello 2018!
Een heel nieuw jaar vol nieuwe kansen.
De afgelopen dagen heb ik dan ook eens nagedacht wat ik in 2018 wil doen of bereiken.
Dat zette ik op een rijtje voor jullie…

1. 60 kg wegen 
Yes. om maar gelijk met de deur in huis te vallen begin ik met dit doel. Ik twijfelde even of ik dit wel zo concreet moest delen. Maar je kunt maar een stok achter de deur hebben hè. Om dit doel te behalen moet er nog 3 á 4 kilo af. Niet heel veel dus. Maar ik dat getal zou ik graag eens op de weegschaal zien. Gewoon omdat ik wat strakker in m’n vel zou willen zitten.

2. Meer dingen buiten mijn comfortzone doen & mijn bucketlist verder afstrepen.
Soms doe ik dingen niet omdat ik dan denk dat anderen dat vreemd of gek vinden. Goed voornemen: stoppen met die gedachten. Het levert vaak namelijk alleen maar spijt of teleurstelling op. Daarnaast staan er echt nog wel wat dingen op mijn bucketlist waar ik aan wil werken #carpediem. De eerste activiteit staat op de planning! Aanstaande zaterdag neem ik een late nieuwjaarsduik met 5000 anderen in Oostende!

3. Mijn sportroutine vasthouden
2017 was best wel een sportief jaar. Ik sport nu meestal 2x per week in de sportschool. Daarnaast probeer ik ook regelmatig te gaan hardlopen. Momenteel ben ik (hopelijk voor het laatst) herstellende van een shin splints/botstressfractuur blessure. Met de fysiotherapeut ga ik het hardlopen binnenkort weer stap voor stap oppakken. En dan terug naar het niveau waar ik gebleven was in oktober 2017 (ladiesrun & putse kermisloop).

4. Sparen, sparen en sparen
Dit doel stond ook tussen mijn doelen van 2017. Ik moet zeggen dat het aardig gelukt is. Ik ben in ieder geval erg tevreden. Maar een eigen huis staat nog steeds op de planning. Tijd om dat in 2018 te realiseren! En als het bij dromen blijft, dan realiseer ik het in 2019! Maar ik moet zeggen dat ik er wel steeds meer behoefte aan heb en mijn meubels en spullen die op zolder staan, graag een plekje wil geven.

5. Met plezier naar mijn werk blijven gaan
Ik vind mijn werk ontzettend leuk en ik hoop dat dit in 2018 zo blijft.
Als er iets vervelend is, is het wel met tegenzin naar je werk. Dat heb ik wel ervaren toen ik twee banen had. Mijn werk is ontzettend afwisselend en soms erg intensief. Maar ik houd wel van een uitdaging en dat maakt ook dat ik het heel leuk vind.

6. Meer van de wereld zien
Het afgelopen jaar heb ik steeds meer de behoefte gekregen om meer van de wereld te zien.
Sinds we onze ‘wereld-kraskaart’ hebben, wil ik ook steeds meer verschillend plaatsen en landen zien. De vakantiedagen die ik van mijn werk heb, wil ik dan ook nuttig besteden in 2018. In 2017 bezochten we: Oostenrijk (2x), Griekenland en Duitsland. In 2018 staan Frankrijk en Oostenrijk al vast. Waarschijnlijk voegen we Slowakije ook toe aan dit lijstje. Maar wanneer er reisnieuws is, laat ik het je weten.

Zo, weer een hoop om aan te werken. Wat ik fijn vind, is dat het allemaal haalbare doelen zijn én doelen waar ik 100% achter sta. Let’s do this. Heb jij plannen voor 2018?

Liefs, Annemijn 

 

2 Comments on Mijn doelen voor 2018

 1. Renata
  4 januari 2018 at 08:24 (9 maanden ago)

  Wat goed dat je doelen hebt gesteld voor jezelf! Ik heb er ook een paar waaronder de Ladiesrun lopen op 5 oktober en dan wel de 5km. En ik wil ook nog 5,5 a 6 kg kwijt dit jaar. Wat ik ook doe is elke week een briefje invullen met wat ik leuk vond aan die week en die stop ik in een glazen pot en aan het eind van het jaar kun je die dan terug lezen. Het eerste briefje zit er al in! Ik wens je heel veel succes met het behalen van je doelen en hopelijk blijft je blessure weg dit jaar.
  Renata onlangs geplaatst…Kerst komt er weer aan!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   4 januari 2018 at 08:52 (9 maanden ago)

   Leuke doelen heb je opgesteld, Renata! Vooral die met de briefjes, erg origineel. Heel veel succes in 2018 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge