Mijn carnavalsplannen 2017


Vastenavend lifebyannemijn

Van kleins af aan zijn wij er mee opgegroeid! Ja zelfs hier in Zeeland vier ik al mijn hele leven carnaval. Vroeger heb ik zelfs een aantal jaren meegedaan aan de optocht en was ik met mijn vriendinnen al weken van te voren druk met het bouwen van onze wagen. Toen altijd standaard op ons eigen dorp wat in deze periode omgetoverd wordt tot ‘de Pikpot’. Dit jaar wordt het tijd voor een rondje onder de rivieren en heb ik verschillende plannen voor dit weekend. Benieuwd? Ik deel vandaag mijn carnavalsplannen voor dit weekend. 

Terwijl jij nu waarschijnlijk al staat te hossen of al te zat bent om dit überhaupt deze week te lezen, blijf ik vanavond thuis… De vrijdag vind ik toch altijd wat minder leuk en bij ons op het dorp is het ook nog eens zo dat ze zoveel drukte verwachten, dat je entreekaarten aan had moeten schaffen. Nee hoor, ik begin dus maar gewoon op zaterdag. Vandaag maak ik mijn outfit nog even compleet.

Zaterdag: Ben ik te vinden op mijn eigen dorp voor de optocht! Deze vind ik altijd ontzettend leuk omdat je heel veel bekenden tegenkomt. Ook trekt deze optocht altijd heel veel bekijks omdat er vrij veel deelnemers en bezoekers zijn. (Lees: het inwoneraantal van het dorp wordt minstens verdubbeld). Ik ben dus ook van de partij. ’s Avonds ben ik waarschijnlijk in Krabbegat (Bergen op Zoom) te vinden met mijn bontjas en vitrage rond mijn nek.

Zondag: Dan ga ik naar Hulst waar vrienden van ons meedoen aan de optocht. Of is het daar gebruikelijker om stoet te zeggen? Maakt niet uit, ik vier het die dag dus in Zeeuws-Vlaanderen. Ik ben benieuwd!

Maandag: Maandag is het tijd om te gaan dweilen in het Krabbegat samen met een groep vrienden en het team van de waterpolo van mijn vriend. Eerst samen een hapje eten en daarna is het tijd om los te gaan. Ei lekkere dweil oe ist?

De rest van de week: Qua werk lijkt het niet zo ’n drukke week te worden dus misschien dat ik hier en daar nog een feestje of een optocht meepak. Dat ligt er aan hoe fit ik nog ben, haha. Toch lijkt het me ook nog wel een keer tof om met carnaval naar Kruikenstad (Tilburg) of Oeteldonk (Den Bosch) te gaan. Wie weet, komt dat er nog van.

Ik weet dat het niet overal gebruikelijk is om te roepen maar hier in de Pikpot mag het gewoon dus: Alaaaaaaaaaaaaaaf!

Ga jij carnaval vieren? Zo ja, heel veel plezier! 

Liefs, Annemijn 

3 Comments on Mijn carnavalsplannen 2017

 1. Anneleen
  25 februari 2017 at 17:27 (1 jaar ago)

  Klinkt allemaal erg gezellig! Geniet er van, Annemijn en heel veel plezier!

  Beantwoorden
 2. Grace
  2 maart 2017 at 21:13 (1 jaar ago)

  Hoe was het? Heb je helaas niet gezien. Maar niet dat ik ook maar iemand herkende die avond :’)

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge