Met deze tips haal je meer uit je dag!

first-things-firstbron afbeelding

‘Nee, daar heb ik geen tijd voor’ of ‘Waar moet ik die tijd nou weer vandaan halen?’. Dit hoor ik maar al te vaak om  me heen en ik betrap mezelf ook regelmatig op zulke opmerkingen. Maar hebben we echt geen tijd? Of maken we geen tijd? Vaak komen het gezin, het huis en familie op de eerste plaats terwijl er ook nog wat vrienden en opdrachten op je  wachten.  En sta je stil bij wat je doet? Of loop je als een kip zonder kop achter iedereen aan? Hoe kun je dit aanpakken?

Eén ding moet je onthouden, jij bent altijd nog je eigen baas. Je beslist zelf wat je gaat doen en maakt zelf de afspraken. Oké, maar sommige dingen moet je nou eenmaal doen of kunnen die dag echt niet anders. Dat begrijp en herken ik zelf ook. Maar vandaag wil ik me echt gaan richten op tijd maken in plaats van wel of geen tijd hebben.  Ik geloof dat het ook echt zal lukken zolang je het maar wil. Ik wil een aantal tips met jullie delen:

1. Stel prioriteiten
Wat is nou echt belangrijk? Denk daar eens wat vaker over na. Moet je vandaag echt sporten, je favoriete serie kijken, naar de kapper en naar je zieke vriendin? Moet je dat echt vandaag doen of kan het ook een andere keer? Dit is niet voor iedereen makkelijk maar ik probeer altijd te denken ‘het leven kan kort zijn’ en wat wil ik nu echt? Op die manier komen familie en vrienden meestal bovenaan mijn ‘to-do lijstje’. En misschien kun je afspraken samenvoegen zodat je toch meer kunt doen in minder tijd.

2. Plan je dag niet helemaal vol
Plan je dagen niet helemaal vol. Zo heb je altijd nog wat tijd om met afspraken te schuiven. En als er geen nieuwe afspraken of verplichtingen bij komen heb je dus iedere dag wel even een momentje voor jezelf. En is dan altijd nog wat ruimte voor last-minute afspraken.

enjoy lifebron afbeelding

3. Geniet van je dag
Ja, dit klinkt een beetje suf. Maar geniet ook eens van wat je doet. Altijd maar van hot naar her vliegen zonder eigenlijk te beseffen waar je mee bezig bent is niet aan te raden. Heel cliché: ‘Pluk de dag’. En geniet er ook eens van wanneer je even ‘niks’ moet doen. Laat whatsapp gewoon even voor wat het is en praat eens face to face tegen die vriend of vriendin. En laat je niet beinvloeden door de blauwe vinkjes van tegenwoordig 😉

4. Zeg niet zomaar overal ‘ja’ tegen
Als ik enthousiast ben, ben ik in staat om van alles te doen en af te spreken en niks lijkt te veel. Maar de werkelijkheid is anders. Na een nachtje slapen denk ik er vaak toch anders over. Als ik iets doe wil ik het ook 100% goed doen en niet maar voor de helft. Ik streef er naar om alles er uit te halen wat er in zit en dat gaat nou eenmaal niet wanneer je iedere opdracht maar aanneemt. Dus denk goed na voordat je iets afspreekt.

 

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips kunnen hebben. Wees je bewust van wat je doet. Dat is eigenlijk wat ik jullie mee wil geven met dit artikel. Ik ga vanaf vandaag wat vaker tijd maken als ik echt iets wil.

Herkennen jullie dit? En zijn jullie ook van plan tijd te maken?
Mocht je tijd over hebben dan kun je me volgen via Bloglovin’. Zo blijf je op de hoogte van mijn artikelen.

 

 

 

10 Comments on Met deze tips haal je meer uit je dag!

 1. kimsbloglife
  12 november 2014 at 09:06 (4 jaar ago)

  Soms is het zo druk dat ik inderdaad ‘geen tijd heb’. Maar als ik het zo bekijk vind ik dat ik eigenlijk wel tevreden ben met wat ik allemaal doe en hoe ik mijn tijd verdeel. Je kan gewoon niet altijd alles doen, daarom is prioriteiten stellen inderdaad heel belangrijk!

  Beantwoorden
  • Annemijn
   12 november 2014 at 10:13 (4 jaar ago)

   Zo is het maar net! Fijn dat je tevreden bent 🙂

   Beantwoorden
 2. zomersproetje
  12 november 2014 at 14:45 (4 jaar ago)

  Precies, je kunt niet alles en dat hoeft ook niet. Wat belangrijk voor je is, daar vind/maak je juist tijd voor.

  Beantwoorden
  • Annemijn
   12 november 2014 at 14:55 (4 jaar ago)

   Zo is het helemaal! Bedankt voor je reactie

   Beantwoorden
 3. Rosie
  12 november 2014 at 17:25 (4 jaar ago)

  Leuke tips allemaal :)! Komt een beetje overheen met het artikel wat ik schreef over ‘leven in het heden’. Geniet van wat je NU aan het doen bent :)!

  Beantwoorden
  • Annemijn
   12 november 2014 at 17:33 (4 jaar ago)

   Ja zeker weten! Het kan zo maar voorbij zijn helaas.

   Beantwoorden
 4. Liese
  13 november 2014 at 15:15 (4 jaar ago)

  Goeie tips 🙂 Ik maak altijd to do lijstjes om mijn prioriteiten te stellen, anders doe ik echt niets nuttigs ^^

  Beantwoorden
  • Annemijn
   13 november 2014 at 15:33 (4 jaar ago)

   Ah dat doe ik ook vaak! Ook een goede tip!

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge