Life by Annemijn goes… vegan!

groene-smoothie

Jup, je leest het goed! Ik ga voor de zoveelste keer weer eens een uitdaging op het gebied van voeding aan. Nou ja, uitdaging? Eigenlijk is het een soort experiment. Ik eet vanaf deze week (lees gisteren) veganistisch. What? Nee ik word heus geen geitenwollensokken-type. Ik ga veganistisch eten met een reden… Benieuwd? Lees dan mee! 

Ik moet zeggen dat ik bij ‘veganistisch’ altijd aan stoffige types dacht. Ik kon het me nooit voorstellen dat je bijvoorbeeld geen leer zou dragen omdat je dat niet diervriendelijk vindt. Toch ga ik veganistisch eten. Met de nadruk op eten. Vanaf nu laat ik dus alle producten die afkomstig zijn van dieren of producten met dierlijke ingrediënten, staan! En om het nog mooier te maken, schaf ik geraffineerde suikers ook zoveel mogelijk af. Leer zal ik dus gewoon dragen, maar voorlopig eet ik plantaardig.

Waarom?
Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt. Nou het zit zo, ik heb al enige tijd last van oneffenheden in mijn gezicht. Niet eens echt veel pukkels of puisten (zo af en toe wel hoor) maar meer rode plekken, bultjes en inimini pukkeltjes. Ik irriteer me hier soms best wel aan. Ik ben al naar de schoonheidsspecialiste geweest maar ook die wist niet exact wat ik er aan kon doen. Ik ben qua dagcrème al overgestapt naar een hypoallergene variant maar ook lijkt nog niet te helpen.

Vorige week stuitte ik op wat video’s en artikelen waarin stond dat acné of onzuiverheden kunnen komen door het eten van geraffineerde suikers en/of dierlijke producten. Als kind heb ik een tijdje eczeem gehad en mocht ik geen koemelk drinken. Dit heeft me toen ook geholpen. Er zou dus best wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten… Ik wil dan ook de uitdaging aan gaan om de komende tijd veganistisch en vrij van geraffineerde suikers te eten. Het zou mooi zijn wanneer dit positief resultaat op zou leveren voor mijn gezicht. We gaan het zien, ik probeer het in ieder geval uit en misschien heb jij er ook nog wat aan! Ik kan je zeggen dat dat nu al een uitdaging is hoor! Veganistisch is nog wel te doen, maar om in één keer ook alle koekjes, snoepjes, sausjes, drankjes etc. te laten staan, is een echte uitdaging.

Hoe lang ga je dit volhouden?
Dat weet ik zelf ook nog niet. In eerste instantie wou ik dit een week lang doen om te kijken of het verschil zou maken. Na een gesprek met vriendin Jet, een expert op het gebied van gezonde voeding, leek het verstandiger om dit minimaal een maand te proberen. Dat wil ik dan ook zeker proberen! Er zullen vast momenten zijn dat het lastig is of even niet lukt, maar ik wil het proberen en niet zomaar opgeven. In de weekenden zal het vast weleens lastig zijn. Ik wil namelijk dat niemand rekening moet houden met mijn ‘dieet’ dus er zal misschien wel een moment komen waarop iets niet vegan is. Dat is dan zo, maar voor 95% zal het vast wel lukken.

Tijd om mijn creativiteit te gaan gebruiken en gezonde, veganistische recepten op te gaan zoeken. Ik ga jullie op de hoogte houden van deze uitdaging en zal jullie regelmatig een update geven. Ook ben ik aan het kijken of het mogelijk is om ‘gezonde’ gastblogs online te laten komen. Wie weet! Jullie gaan het zien!

Als je me zoekt, ik ben op de groenteafdeling! Benieuwd naar een artikel over voeding in combinatie met acné/onzuiverheden? Ik las onder andere dit artikel van The Green Happiness.

Hoe denk jij hierover? Of heb je tips? Ik hoor het graag

Liefs, Annemijn 

5 Comments on Life by Annemijn goes… vegan!

 1. Renata
  10 januari 2017 at 09:12 (2 jaar ago)

  Dat word zeker een uitdaging! Ik wens je heel veel succes!

  groetjes Renata
  Renata onlangs geplaatst…Waving Hi!!My Profile

  Beantwoorden
 2. Pauline
  10 januari 2017 at 09:40 (2 jaar ago)

  Wow, veel succes Annemijn! Ben benieuwd naar je volgende verslagjes.

  Beantwoorden
 3. Marlies
  10 januari 2017 at 10:03 (2 jaar ago)

  Een bijzondere uitdaging. Zelf zou ik het niet kunnen denk ik, ik hou te veel van een stukje vlees.
  Succes met je “dieet”.

  grt Marlies

  Beantwoorden
 4. Eilish
  10 januari 2017 at 10:15 (2 jaar ago)

  Succes! Ik twijfel er vaak over.. maar voor mij blijft er gewoon te weinig over wat ik kan eten.. omdat ik echt veel niet lust. Dat is ook niet gezond.. dan zou ik letterlijk alleen sla eten en dan houd je het ook niet vol haha. Mqar wie weet ooit..
  Eilish onlangs geplaatst…Herschel rugzak| Duifhuizen tassen en koffersMy Profile

  Beantwoorden
 5. Anneleen
  11 januari 2017 at 11:57 (2 jaar ago)

  Knap dat je dit gaat proberen! 🙂 Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Veel succes!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge