Life by Annemijn goes vegan… eerste drie dagen + eetdagboek

img_3461

Zoals ik jullie al vertelde, waag ik een poging om veganistisch te eten om te kijken of dit invloed heeft op mijn huid. Vol goede moed publiceerde ik dinsdag het artikel en ben ik aan de uitdaging begonnen. Inmiddels zijn we 3 dagen verder en deel ik graag mijn eerste ervaring en eetdagboek van deze dagen met jullie. Is veganistisch eten wel zo makkelijk? 

Volgens de meeste veganisten is veganistisch eten makkelijk, althans dat heb ik de afgelopen tijd regelmatig gehoord en gelezen. Toch moet ik bekennen dat ik nog veel moet leren over wat ik wel en niet mag eten. Zo valt er na het lezen van wat etiketten toch een hele hoop af… Er blijft ook zeker wat over hoor, maar het kost me tot nu toe nog best wel wat tijd om uit te zoeken wat precies en om gerechten klaar te maken.

Dag 1
Ontbijt: Cracker met appelstroop en een banaan
Lunch: 2 Multikornbroodjes met sandwichspread en een peer
Tussendoor: 2 Groene smoothies met spinazie, kiwi, ananas, meloen, sojamelk en water
Diner: Andijviestampot (nadat ik de spekjes eruit gevist heb)
Tussendoor: 1 Meergranenboterham met anijshagel

Oké deze dag was best prima. Ik moest onverwachts werken en dat gooide bijna roet in het eten maar het is gelukt! Ik moet zeggen dat ik nog heel erg zoekende ben wat ik wel en niet mag eten maar ik heb doorzettingsvermogen om het vol te houden!

Dag 2
Ontbijt: Vegan pannenkoeken (speltmeel, bakpoeder, sojamelk en kaneel)
Tussendoor: Smoothie Aardbei/Peer
Lunch: Alpro Soja perzik yoghurt met havermoutmuesli, pompoenpitten, gojibessen en blauwe bessen.
Tussendoor: 1 mini twix (Dit was een traktatie op mijn werk en de persoon die het gaf stond er op dat ik het zou eten en in combinatie met trek werkte dit dus niet..) gezondigd!
Diner: 2 Volkoren boterhammen met sandwichspread
Tussendoor: 1 Maria biscuitje

Deze dag was wat lastiger. Ik moest weer onverwachts werken en was eigenlijk de hele dag aan het werk. Het lukt me wel om verstandige keuzes te maken met het is nog steeds erg zoeken en alle recepten die ik vind lijken allemaal veel tijd te kosten… Ook zijn op mijn werk de verleidingen groot aangezien ik zelf wel cliënten moet voorzien van ‘normaal eten’.

Dag 3
Ontbijt: 2 Volkoren boterhammen met pure hagelslag
Tussendoor: Smoothie banaan, mango en sinaasappel
Tussendoor: Een plak volkoren ontbijtkoek.
Lunch: Alpro Soja yoghurt met havermoutmuesli, pompoenpitten, gojibessen en blauwe bessen.
Diner: Spaghetti met champignons, puntpaprika, ui, knoflook en tomatensaus en als toetje een peer

Ik ontdekte vandaag dat er weipoeder in de sandwichspread zit (wat ik 2 dagen gegeten heb) en het daardoor niet helemaal veganistisch is. Ik baal ontzettend want dit is één van de weinige belegsoorten die me vegan leken en ik wel lekker vind. Op zoek naar hummus dus! Verder gaat het eigenlijk best wel goed. Het blijft nog even zoeken maar ik red het wel en voel me goed!

Misschien had ik het cold turkey overstappen naar veganisme een beetje onderschat. Waarom niet in stapjes? Ja dat was misschien een goede optie geweest maar dit is een echte uitdaging. En ik moet zeggen dat het best wel goed gaat, ik vind het leuk en zit goed in mijn vel. Als ik de tijd had, zou ik werkelijk de hele dag in de keuken kunnen staan om lekkere gerechten te maken. Nu na drie dagen lijkt het zelf al wat makkelijker te worden. Ik ontdek steeds meer wat ik wel en niet mag eten en lees veel andere blogs over veganistisch eten. Zo leer ik steeds meer over wat wel en niet ‘kan’. Ik ben erg benieuwd naar het verloop van de rest van de week en dan met name het weekend. Ik ben bang dat dat niet helemaal vegan gaat verlopen (met 2 verjaardagen en een dagje weg) maar iedere veganistische keuze die ik dan maak, is er weer één zullen we maar denken. Aan mijn huid zie ik trouwens nog weinig verschil, gisteren had ik ineens twee nieuwe bewoners/puistjes op mijn gezicht… Maar gelukkig zijn die vandaag al bijna verdwenen. En nu hopen dat ze wegblijven en de rest ook langzaam opknapt!

Heb jij nog tips om veganistisch te eten?

Liefs, Annemijn 

7 Comments on Life by Annemijn goes vegan… eerste drie dagen + eetdagboek

  • Julissa
   2 februari 2017 at 16:46 (2 jaar ago)

   Thkniing like that shows an expert’s touch

   Beantwoorden
  • haus kaufen kredit mit eigenkapital
   11 februari 2017 at 15:45 (2 jaar ago)

   ciao Ale,felice che ti piaccia, a noi ha convinto (e poi Saba e Parmigiano sono una chicca sui cappelletti) un abbracciosonia Cara Sonia, una ricetta e delle foto veramente splendide. Mi piace che tu abbia giocato sui sapori dolciastri della pera, delle noci e della saba rinvigorendoli con il parmigiano. Un condimento davvero delizioso ^_^ grazie di aver partecipato!

   Beantwoorden
 1. Anneleen
  13 januari 2017 at 11:22 (2 jaar ago)

  Lijkt me helemaal niet gemakkelijk… Knap dat het je, tot hier toe, goed bevalt! 🙂 Nog veel succes!!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  Beantwoorden
 2. Afieke
  14 januari 2017 at 18:01 (2 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen! Stoer dat je dit zomaar cold turkey bent gaan doen. Ik eet nu een jaar veganistisch en het bevalt me super. Mijn redenen waren vooral ethisch trouwens, maar het kan inderdaad ook veel gezonder zijn (tenzij je alleen maar vegan fastfood eet :)) Wat betreft de sandwichspread, de kans is aanwezig dat die bij bio winkels wel veganistisch is!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Life by Annemijn goes vegan… eerste drie dagen + eetdagboek

 1. […] lang ga ik dit volhouden? Deze vraag beantwoordde ik vorige week ook al, maar ik heb er nog eens bewust over nagedacht. Ik ga dit een maand volhouden. Dat wil zeggen […]

Leave a Reply

CommentLuv badge