Life by Annemijn goes vegan… Dag 4 t/m 10 Heb ik gefaald?

paprika

Inmiddels zijn we een week verder sinds ik mijn eerste ‘vegan’ eetdagboek met jullie deelde. Om precies te zijn, zijn er nu 10 dagen voorbij sinds ik met deze ‘uitdaging’ begonnen ben. Nu ben je vast reuze benieuwd hoe het gegaan is en of ik het volgehouden heb. Is het een beetje te doen? En vooral, hoe houd je dit vol? Ik vertel het je vandaag. Daarnaast deel ik mijn eetdagboek van de afgelopen dagen. Heb ik gefaald?

De afgelopen dagen waren niet altijd makkelijk. Het feit dat ik dit niet direct vanuit ethische overwegingen doe, maakt het niet echt makkelijker. Dan zou ik ‘gewoon’ zeggen: Ik vind het zielig voor de dieren of ik vind dat we van plantaardige producten ook kunnen leven dus waarom zouden we dierenlevens opeisen voor ons eigen eten? Tja, ik moet zeggen dat ik daar dus niet zo achter sta. Ik ben gewoon een enorme liefhebber van lekker eten en kan een echte bourgondi√ęr zijn. Het is dus niet zo dat ik dit doe vanuit dierenwelzijn. Al heb ik wel veel respect voor mensen die het wel vanuit die overweging doen! Toch lijkt me dat iets ‘makkelijker’. Je wilt dan namelijk niks dierlijks eten dus kom je minder in de verleiding. Bij mij ligt dat anders en zijn de verleidingen daardoor wel wat meer aanwezig, denk ik. Ik zou het namelijk echt niet zo erg vinden om mijn tanden weer eens in een stuk melkchocolade of een frietje met mayo te zetten ūüėČ als je begrijpt wat ik bedoel. Maar voor alle veganisten onder ons die het wel vanuit de ‘dierlijke’ overweging doen, enorm veel respect voor jullie!

Oké dan nu mijn eetdagboek:

Donderdag 12 januari:
Ontbijt: Alpro Soya Perzik yoghurt met havermoutmuesli
Lunch: 2 Volkoren boterhammen met hummus met zongedroogde tomaat
Tussendoor: Peer
Tussendoor: Eat Natural reep met cranberries, macadamianoten, pure chocolade en kokos
Diner: 2 Bruine broodjes met hummus
Tussendoor: Mandarijn

Vrijdag 13 januari
Ontbijt: 2 Geroosterde boterhammen met hummus
Tussendoor: Eat Natural reep met cranberries, macadamianoten, pure chocolade en kokos
Lunch: Rode paprika met hummusdip
Tussendoor: Plak ontbijtkoek
Diner: Zelfgemaakte zongedroogde tomatensoep, Zelfgemaakt pompoenstoofpotje en zoete aardappelfrietjes en een banaan
Tussendoor: Popcorn

Zaterdag 14 januari
Ontbijt: Meergranen eierkoek (niet helemaal vegan)
Lunch: Pompoensoep en een croissant met hummus. (croissant = niet vegan)
Tussendoor: Eat Natural reep met cranberries, macadamianoten, pure chocolade en kokos
Diner: Zalm in bladerdeeg (AAAH!) met gebakken aardappeltjes, rucola sla en ketchup. Als toetje sojamelk met frambozen
Tussendoor: Een gebakje (twee verjaardagen vandaag maar 1x de verleiding wél kunnen weerstaan..)
Tussendoor: Mini rijstcrackers

Zondag 15 januari
Ontbijt: Alpro Soya Perzik yoghurt met havermoutmuesli
Lunch: Een halve hamburger en frietjes met ketchup
Diner: Gewokte groente, gebakken champignons en aardappeltjes. Als toetje chocolademousse en aardbeienijs (Bij Van der Valk en dus ook niet vegan)

Maandag 16 januari
Ontbijt: Alpro Soya Perzik Yoghurt en havermoutmuesli
Lunch: 3 Geroosterde boterhammen met hummus
Tussendoor: Plak ontbijtkoek
Tussendoor: Stukje pure chocolade
Tussendoor: Peer
Diner: Sperziebonen met wat rösti
Tussendoor: Banaan

Dinsdag 17 januari
Ontbijt: 2 Boterhammen met pure hagelslag
Tussendoor: Eat Natural reep met cranberries, macadamianoten, pure chocolade en kokos
Lunch: 2 Wraps met hummus, paprika, komkommer en chilisaus en een peer
Tussendoor: Stukje pure chocolade en een plak ontbijtkoek
Diner: Pasta met tomatensaus, gele paprika, zoete puntpaprika, ui, knoflook en vegan falafel. Als toetje nog een half schaaltje Alpro Soyja yoghurt met blauwe bessen

Woensdag 18 januari
Ontbijt: Alpro Soyja yoghurt Kers met havermoutmuesli
Tussendoor: Eat Natural reep met cranberries, macadamianoten, pure chocolade en kokos
Lunch: 2 Geroosterde wraps met hummus, augurk, komkommer, cherrytomaatjes en chilisaus
Tussendoor: Smoothie van sojamelk, aardbeien, kiwi, ananas en meloen
Diner: Champignon/paprika burger met boerenkoolstamppot
Tussendoor: Banaan en een koekje

Zo dat was me het weekje wel! Ik moet zeggen, het is redelijk gelukt. Het weekend was niet helemaal vegan maar het grootste gedeelte van de week is wel goed gegaan. Ik gaf al aan dat het niet altijd kon gaan lukken omdat ik anderen geen ‘last’ wil bezorgen en niet wil dat anderen zich moeten aanpassen aan mij. Toch heb ik wel geprobeerd om op zulke momenten zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken.

Ik baalde stiekem wel van de momenten waarop het niet lukte of niet mogelijk was om veganistisch te eten. Ik voelde me daarna gelijk schuldig, heel gek! Het voelde dan ook even of ik gefaald had. Toch besloot ik om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar het gewoon weer op te pakken en verder te gaan.

Wat heeft het tot nu toe met mijn lichaam gedaan?
Ik merk aan mezelf dat veganistisch eten er wel voor zorgt dat ik wat lekkerder in mijn vel zit. Ik heb minder vaak last van een opgeblazen gevoel en ik eet veel bewuster. Zo was zaterdag bijvoorbeeld een minder goede dag. Ik at op de verjaardag van een vriendin een gebakje met marsepein en daarna leek het wel of ik last kreeg van al die suikers. Alsof mijn lichaam een bepaalde kick kreeg van al deze suikers in één keer.  Ik had natuurlijk de hele week relatief weinig geraffineerde suikers gegeten en nu kwam het dubbel zo hard aan.

Aan mijn huid zie ik nog niet heel veel verschil maar ik heb wel het gevoel dat deze zachter en gladder aanvoelt dan voorheen. Ik maak iedere maandag foto’s om bij te houden of er echt verschil te zien is. Deze week was er nog niet veel spectaculairs te zien. Nog een leuke, onverwachte bijkomstigheid: – 1,5 kilo Annemijn.

Hoe lang ga ik dit volhouden?
Deze vraag beantwoordde ik vorige week ook al, maar ik heb er nog eens bewust over nagedacht. Ik ga dit een maand volhouden. Dat wil zeggen minimaal tot en met 9 februari. Een aantal weken later ga ik nog op wintersport en ik moet zeggen dat ik dan niet zo bezig wil zijn met het vegan eten. Ik houd best wel van de Oostenrijkse keuken en ik zou het stressvol vinden om dan de hele tijd op te moeten letten of in een restaurant te moeten vragen naar wat ik wél mag eten. Wel wil ik wat gezondere en veganistische tussendoortjes meenemen voor op de piste. Ik denk wel dat ik na dit avontuur veel bewustere keuzes ga maken. Ik ben nooit een echte vleeseter geweest en ik denk dat ik hierna sowieso wat vaker vegetarisch en/of veganistisch zal eten. Of dit ook echt zo is gaan we ontdekken!

Op naar weer een nieuwe week.

Heb jij nog tips of lekkere recepten? Laat het me weten.

Liefs, Annemijn 

1 Comment on Life by Annemijn goes vegan… Dag 4 t/m 10 Heb ik gefaald?

  1. Anouk
    19 januari 2017 at 09:32 (2 jaar ago)

    Echt dikke respect! Ik zou het nog geen 2 dagen vol kunnen houden volgens mij haha! Succes nog verder ūüôā

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge