Life by Annemijn goes vegan – 1 maand later + het resultaat

IMG_3844[1]

Wie had dat gedacht? Dat ik zomaar een maand lang (bijna volledig) veganistisch zou eten? Nou ik niet hoor! Toch is het nu zover, ik heb de challenge volgehouden en een maand lang goed gelet op wat ik (veganistisch) in mijn mond propte. Vandaag deel ik het resultaat met jullie! 

Waar ik in het begin van de maand nog best wel wat moeite had met het zoeken naar veganistische producten, gaat het nu als een trein. Ik kan je vertellen dat het thuis echt helemaal prima ging en ik volledig veganistisch kan eten. Ik weet ondertussen goed wat ik wel en niet kan eten en pas mijn boodschappen en voeding daar goed op aan. Thuis was het dan ook appeltje, eitje (maar dan zonder eitje natuurlijk ;)).

Producten die ik de afgelopen maand ontdekt en/of regelmatig gegeten heb zijn onder andere: vleesvervangers op basis van soja, hummus, vers brood, soja melk en soja yoghurt, veganistische fruit- en notenrepen, havermoutpannenkoeken, vers sinaasappelsap en veel fruit.

Zoals ik al zei ging het thuis echt van een leien dakje. Het kostte soms wat vermogen om eten goed te plannen of te preppen maar dan was het ook heel goed te doen. Iets wat een stuk lastiger was was buiten de deur eten. Ik heb ontdekt dat dat ontzettend moeilijk is. In restaurants, lunchrooms etc. is er weinig veganistisch te bekennen. Zo vroeg ik bij Délifrance om een veganistisch gerecht en kreeg een pizza of rauwkostsalade aangeboden. Maar de pizza zat vol met geraspte kaas en op de rauwkostsalade lag een groot ei. Sorry…. maar een echte veganist zou hier spontaan kippenvel van krijgen. Daar hebben ze dus nog veel te leren. En dit is nog maar een voorbeeld van één van de vele situaties waar ik de afgelopen maand in terecht kwam. Wanneer het echt geen optie was om veganistisch te eten, ben ik voor vegetarisch gegaan of heb ik me er bij neergelegd. Misschien zwak, maar niks eten is ook geen optie.

Het resultaat
Dit alles deed ik om te kijken of het wat zou kunnen betekenen voor de onzuiverheden in mijn gezicht. Om dit te kunnen zien heb ik op iedere maandag foto’s gemaakt van mijn gezicht. Waarschuwing alle foto’s zijn direct uit bed genomen en dus zonder make-up om een zo goed mogelijk beeld te geven.

Maandag 9 januari
vegan week 1

Maandag 16 januari
vegan week 2

Maandag 23 januari
vegan week 3

Maandag 30 januari
vegan week 4

Maandag 6 februari
vegan week 5

Niet de meest charmante foto’s maar het gaat om het resultaat. De eerste weken heb ik eigenlijk weinig verschil gezien en baalde ik wanneer er juist weer onzuiverheden of puistjes bij kwamen. Heel frusterend! Toch had ik het idee dat dit meer werd wanneer dat weekend minder veganistisch had kunnen eten of ongezondere veganistische keuzes gemaakt had. Dit had dus zeker wel wat effect. Ik merk dat mijn huid op dit moment (sinds deze week) een stuk zachter aanvoelt en ik minder last heb van puistjes en onzuiverheden. Toch denk ik niet dat je door veganistisch te eten helemaal van onzuiverheden af zou kunnen komen. Zo spelen hormonen, stress en dag- en slaapritme ook een grote rol.

Conclusie: Veganistisch eten kan zeker wel wat doen voor je huid maar dit heeft er denk ik meer mee te maken dat je voornamelijk wat gezondere keuzes maakt ten opzichte van niet veganistisch. Dit levert dan ook zeker wel een aandeel aan je gezondheid en huid. Mijn huid is dan ook licht verbeterd na 1 maand veganistisch eten en ben ik 1,5 kilo afgevallen.
Daarnaast was het een fantastische uitdaging. Ik werd me zo bewust van wat je wel en niet eet en vooral van wat je normaal allemaal eet zonder er bij stil te staan. Ook heb ik heel veel respect gekregen voor echte veganisten en mensen met een voedsel intolerantie.
Ik denk zelfs dat ik wat vaker vegetarisch ga eten, ik ben namelijk niet zo’n grote vleesliefhebber en heb gemerkt dat alternatieven soms hartstikke lekker kunnen zijn.

Heb je nog vragen over deze uitdaging of opmerkingen? Laat ze gerust achter!

Liefs, Annemijn 

Leave a Reply

CommentLuv badge