Last minute Sinterklaas DIY: Krans met strooigoed

krans

Nog op zoek naar de laatste (budgetproof) versiering voor ’t heerlijk avondje? Of vraag je je af wat je nou in hemelsnaam met al dat snoepgoed moet doen? Sinterklaas en zijn pieten staan bijna voor de deur, maar je bent natuurlijk niet van plan om tot de kerstdagen kruidnoten en schuimpjes te moeten eten. Dan heb ik nu een leuke oplossing voor je! In dit artikel laat ik je zien hoe je een feestelijke krans kunt maken!

Wat heb je nodig?
– Een strokrans
– Een lijmpistool met lijmpatronen
– Ongeveer 500 gram strooigoed (kruidnoten met snoepjes, schuimpjes, hartjes etc.)
– Een schaar

Bij Action haalde ik de strokrans, het lijmpistool en de patronen hadden we toevallig nog in huis. Wanneer je deze niet hebt, zijn ze ook bij Action of een hobbywinkel te koop.
Het strooigoed spreekt voor zich, ik gok dat ik zelf zo’n 500 gram gebruikt heb. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je er zelf van op snoept ;).

krans2

Hoe maak je dit?
Allereerst raad ik je aan om je strokrans eens even goed te bekijken en uitstekende sprietjes stro en het prijskaartje, er af te knippen. Vervolgens steek je de stekker van het lijmpistool in het stopcontact. Zorg wel dat er een patroon in zit. En nu is het heel simpel, je lijmt de kruidnoten één voor één op de krans. De achterkant van de krans is niet noodzakelijk, dat zie je namelijk toch niet wanneer je hem ophangt of neerlegt. Wanneer je de krans helemaal beplakt hebt met kruidnoten, kun je aan de snoepjes, schuimpjes, hartjes en dergelijke beginnen. Deze lijm je boven op de kruidnoten. Je kunt uiteraard zelf bepalen hoeveel je gebruikt en waar je ze plakt. De lijm uit een lijmpistool is erg snel droog. Mogelijk blijven er wel wat lijmdraden aan hangen. Deze kun je er af knippen of voorzichtig trekken. Klaar!

Zo heb je in een handomdraai een leuke krans voor Sinterklaas!
Veel plezier tijdens je Sinterklaasviering!

Liefs, Annemijn 

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge