I love sleep tag

eat sleep create
Nu ik dit artikel zit te typen heb ik al een aantal keren moeten geeuwen. Oei! De afgelopen weken zijn best wel druk en ik kan eigenlijk ook wel wat slaap gebruiken. Dit weekend misschien toch maar eens een keer uitslapen dan. Daarom heb ik vandaag een toepasselijke tag voor jullie! Vandaag kunnen jullie hier de door mij ingevulde I love sleep tag vinden!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?
Normaal gesproken ga ik rond 22.00 naar bed. Dan kijk ik nog wat op mijn telefoon of lees nog wat en zo rond 22.30/22.45 besluit ik wel dat het dan tijd is om te gaan slapen. Soms iets later of wat vroeger. Wanneer ik stage heb dan ben ik pas rond 22.30 thuis. Meestal ga ik dan rond 22.45 wel naar bed.

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Tanden poetsen, make-up verwijderen, dan duik ik in mijn pyjama en kruip ik in bed.

♥ Wat doe je als je niet kunt slapen?
Ik ben dan snel geneigd om mijn telefoon er bij te pakken. Dit probeer ik de laatste tijd wat minder te doen omdat slapen dan vaak nog slechter lukt. Wanneer ik ’s nachts ineens wakker ben, door bijvoorbeeld een nachtmerrie, dan kijk ik meestal wel even op mijn telefoon.

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik slaap altijd op mijn linker zij. Ik heb altijd het idee dat ik in een andere houding slecht of niet kan slapen.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Wanneer je echt iets leuks te vertellen hebt en daar niet mee kunt wachten, Tony’s  of een vakantie. Maar als het belangrijk is mag je me altijd wakker maken hoor!

♥ Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Wanneer ik vroeg uit bed moet om naar school te gaan dan sta ik op om 06.30 of 06.45. Wanneer ik stage heb (om 13.00 beginnen) dan sta ik op om 08.30. Zo houd ik toch een ritme maar kan ik toch ook een heel klein beetje uitslapen.

♥ Snoozen of direct opstaan?
Hier hoef ik niet lang over na te denken. Ik sta DIRECT op. Snoozen doe ik werkelijk nooit. Ik ben een echt ochtendmens en heb er daarom geen moeite mee om gelijk naast mijn bed te staan.

♥ Slaap je uit in het weekend?
Meestal word ik al vroeg wakker maar wanneer ik uitslaap is het hooguit tot 09.30. Van echt lang uitslapen word ik heel lui en sloom en dat kan ik eigenlijk ook gewoon niet goed. Tenzij ik tot 4.00 dansjes en drankjes in de stad gedaan heb die avond er voor. Dan is het soms 11.30 voor ik uit bed kom.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik doe eigenlijk helemaal geen rare dingen. Wat ik wel doe is heel raar en uitgebreid dromen. En die dromen kan ik dan de dag later tot in detail vertellen. Maar praten in mijn slaap of slaapwandelen doe ik niet.  Snurken is ook iets waar ik echt niet goed tegen kan. Dus ik ben heel blij dat ik dat zelf ook niet doe.

♥ Hoeveel kussen liggen er in je bed?
Een beetje saai misschien maar ik houd helemaal niet van heel veel kussens. Ik heb een tweepersoonsbed en de kussens die in mijn bed liggen zijn dus twee hoofdkussens. Verder helemaal geen andere kussens.

♥ Wat heb je aan in bed?
Dat ligt er soms aan of ik alleen slaap of niet. Meestal slaap ik in een hemdje en een pyjamabroek.

♥ Slaap je met je sokken aan?
Meestal niet maar wanneer het echt koud is dan wel.

♥ Hoe groot is jouw bed?
140 x 200.

♥ Als ik ’s ochtends wakker word is dit het eerste wat ik doe…
Mijn wekker uitzetten en daarna even heerlijk mijn social media bekijken.  Meestal doe ik dit niet zo heel lang maar hier ga ik dan wel mee verder tijdens mijn ontbijt. Heerlijk om dan nieuwe blogs te bekijken.

♥ Droom je elke nacht?
Volgens mij droomt iedereen maar gaat het er maar net om of je het kunt herinneren? Ik kan me heel vaak herinneren wat ik gedroomd heb. Maar ik droom soms best wel extreem waardoor ik soms zelfs een beetje moe wakker word. Ik droom heel veel over dingen die ik die dag gedaan heb en echt tot in detail.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je goed herinneren?

Een paar weken geleden droomde ik dat ik met mijn ouders naar Alaska ging. We gingen daar op zoek naar haaien. Ik vond het vreselijk want ik was blijkbaar bang voor haaien. Toen we weer thuis waren ging ik naar een tinder-date. (Best grappig want met de desbetreffende persoon heb ik ook echt contact via tinder.) In mijn droom was ik bij hem thuis. Vervolgens ging ik naar het gemeentehuis in onze gemeente. Kennissen van ons wonen daar tegenover en ik droomde dat er een ondergrondse tunnel was van hun huis naar het gemeentehuis. Ook was er nog een bruiloft waar twee nichten van mij waren. En mijn vader werkte daar in het gemeentehuis.

Pff echt enorm vaag en ik was echt moe toen ik wakker werd. Vooral omdat het ook zo’n onsamenhangend verhaal is in één droom.

♥ Wat is jouw grootste droom?

Heel cliché hoop ik gewoon dat iedereen die ik lief heb gelukkig en gezond mag blijven. En ik zelf ook graag.  En wie weet mag ik dat geluk nog wel eens delen met een leuke man en kinderen. Maar dat is een droom voor de toekomst! Misschien kan ik tegen die tijd ooit leven van bloggen? Haha, teveel dromen. We gaan zien wat de toekomst brengt!

Slaap jij ook graag?

Liefs, Annemijn

afbeelding

 

4 Comments on I love sleep tag

 1. Renata
  7 oktober 2015 at 11:36 (3 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuk blogbericht is dit weer. Vooral ook omdat wij er in voor komen. Lijkt me wel cool, een tunnel van hier naar het gemeentehuis! Kan Leon altijd droog en ongezien naar huis komen. En je vader en Leon collega’s, grappig!
  Minder leuk is het natuurlijk dat je dan zo moe bent na zo’n droom. Ik heb ook wel eens van die rare dromen. Maar over het algemeen kan ik lekker slapen.

  Lieve groetjes,
  Renata
  Renata onlangs geplaatst…HappyMy Profile

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  11 oktober 2015 at 21:23 (3 jaar ago)

  Leuk om te lezen Annemijn! Ik droom ook echt supervaak hele gekke en onsamenhangende dromen, en kan er soms inderdaad ’s ochtends moe van zijn! Wauw zeg, zo laat thuis van je stage, is dat elke dag (behalve op donderdag dan)? Je moet dan wel pas in de namiddag beginnen, maar ik zou het toch niet fijn vinden om zo laat thuis te komen… Respect!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Ben ik een banaan challenge!My Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   12 oktober 2015 at 09:04 (3 jaar ago)

   Klopt Kim, ik ben altijd zo laat thuis op donderdag na. Tja het is laat maar het went wel. Wat ik vooral jammer vind is dat ik s’avonds niks kan doen aan hobby’s of met vriendinnen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge