Hoera! Ik ben afgestudeerd!

IMG_1661

Jaaaa! Vandaag ga ik jullie het dan eindelijk vertellen. Stiekem studeerde ik anderhalve week geleden af maar het besef kwam een stuk later. Daarom deel ik het vandaag met jullie! Ik ben afgestudeerd en heb nu dus mijn diploma HBO Bachelor of Social Work binnen! Hoe de laatste weken en hét moment verlopen zijn lees je in dit artikel. Lees je mee?

De afgelopen weken waren best wel spannend. Ongeveer vier weken geleden kreeg ik het onderzoeksverslag van mijn scriptie terug. Ik heb dit jaar onderzoek gedaan naar de inzet van non-verbale communicatie in de benadering van een zeer moeilijk lerend kind. Een hele mond vol dus, haha. Het was een pittig maar heel interessant onderzoek wat ik heb uitgevoerd binnen de jeugdzorg. Na lang zwoegen en bloed, zweet en tranen kwam het verlossende antwoord. Ik had mijn onderzoeksverslag gehaald! Yes! Ik voelde zo’n opluchting. Nu nog presenteren.

2,5 week geleden was het zover, ik moest mijn scriptie presenteren en verdedigen. Wat is dat spannend zeg! Niet zozeer omdat ik aan mezelf twijfelde maar gewoon het feit dat hier zoveel van af kan hangen. Na een paar dagen vol zenuwen en een ochtend in spanning bleek ik dit ook gehaald te hebben! Yes, gewoon mijn scriptie gehaald! Helaas waren er binnen dit afstudeerjaar niet zoveel medestudenten die dit ook konden zeggen. Dat maakte het gevoel van trots wel iets groter voor mij maar toch baalde ik ook voor hen.

Meestal ben je na het behalen van je presentatie/verdediging afgestudeerd en kan het feest beginnen! Helaas was dat bij mijn opleiding niet het geval. Een week later (1,5 week geleden) moest ik namelijk voor de gehele klas en twee docenten nog een presentatie geven over mijn meerjarige ontwikkeling tijdens de opleiding. Dit moest de gehele klas doen 😉 Ook wel een beetje spannend maar wel meer een formaliteit. Ik wist dat ik erg gek moest doen om het niet te halen maar toch… het blijft wel spannend. Na een paar uren wist ik ook dat ik dit gehaald had! Nu was het officieel… ik ben afgestudeerd! Die middag verrasten mijn vriend en ouders mij thuis met taart. cadeautjes en champagne! Echter besefte ik het niet echt hoor. Na vier jaar studeren ben je ineens klaar. Dat voelt heel gek! Die avond heb ik het wel vast gevierd met wat familie en kennissen.

Afgelopen vrijdag kwam de uitnodiging voor de diploma-uitreiking in de brievenbus. Oké, nu besef ik het echt! Ik mag me HBO’er noemen. Dat is ook de reden dat ik het nu deel met jullie. Volgende week maandag krijg ik dan toch echt mijn diploma. Ik kan niet wachten!

Vinden jullie het gevoel van geslaagd of afgestudeerd zijn ook zo raar?

Liefs, Annemijn

8 Comments on Hoera! Ik ben afgestudeerd!

 1. Grace
  27 juni 2016 at 16:46 (2 jaar ago)

  Van harte gefeliciteerd!!! Geniet er van 🙂

  Ik voel me trouwens nog steeds niet afgestudeerd en ook toen ik slaagde kon ik het echt niet geloven.

  Beantwoorden
 2. anneleen
  27 juni 2016 at 19:08 (2 jaar ago)

  Een hele dikke proficiat, lieve Annemijn! Knap gedaan!! Ik ben vorig jaar in juni afgestudeerd, ik herinner me dat moment ook nog heel goed… Blij, verrast en vreemd tegelijkertijd! Geniet van dit zalige gevoel! 🙂 Nu gaan werken ?
  anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn levenMy Profile

  Beantwoorden
 3. Sophie
  27 juni 2016 at 23:23 (2 jaar ago)

  Zo onwijs goed! Ik vind het steeds enger worden! Zelf moet ik volgend jaar afstuderen en doordat ik zoveel mensen zie die het niet halen wordt ik er enorm zenuwachtig van!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #48 – Drukte na de stormMy Profile

  Beantwoorden
 4. Saskia
  30 juni 2016 at 20:20 (2 jaar ago)

  Wat een fijn nieuws, van harte gefeliciteerd!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge