Hoe ik als blogger opgelicht werd door een bedrijf…

opgelicht

Als de dag van gisteren, staat het in mijn geheugen gegrift… Als blogger word ik regelmatig benaderd voor samenwerkingen. Dat is je vast en zeker weleens opgevallen. Hartstikke leuk en een hele eer! Ik werk echter alleen samen als het een dienst of product is die bij mijn blog past en het bedrijf me aanspreekt. Zo besloot ik begin dit jaar ook samen te werken met een bedrijf. Wat leuk begon, was te mooi om waar te zijn en eindigde in een nachtmerrie… Vandaag vertel ik je wat mij overkomen is.

Eind vorig jaar werd ik benaderd door een Wellnesscentrum. Ze benaderden mij met de vraag of ik behandelingen en producten zou willen testen. Wauw, wie wil dat nou niet? Ik zou behandelingen mogen ondergaan bij een schoonheidsspecialiste en masseuse. Daarnaast zouden er in het Wellnesscentrum ook pedicures, huidspecialisten en een kapper aanwezig zijn. De website en Facebookpagina leken er best wel professioneel uit te zien en ook de e-mails kwamen professioneel over. Ik besloot dan ook om de samenwerking aan te gaan. Het was dan wel in de provincie Utrecht maar als Zeeuwse had ik dat er best wel voor over. Daarnaast mocht ik iemand meenemen dus het zou een gezellig vriendinnendagje worden. Samen met een vriendin stapte ik dan ook in maart in de auto op weg naar Utrecht.

We hadden er onwijs veel zin in. Lekker een dagje Wellness! Na een rit van ongeveer twee uur in mijn vertrouwde Ford Ka, kwamen we aan op de plaats van bestemming. Althans, de TomTom zei dat we er waren. Wel stonden we midden op een industrieterrein. Zou het wel hier zijn? Tja, de navigatie zegt van wel dus we besloten een kijkje te gaan nemen.
Het Wellnesscentrum bleek op een verlaten industrieterrein te zitten. Het gebouw zag er vervallen uit. Ik kreeg hier al een slecht gevoel van, maar mijn vriendin al helemaal. Toch wilde ik graag naar binnen omdat het misschien binnen wel veel beter en mooier zou zijn. En ik had een samenwerking dus vond ik dat ik niet zomaar kon afzeggen.

Eenmaal binnen bleek er maar één vrouw te zijn en de man met wie ik gemaild had. Ze hadden hun dagelijkse kloffie aan. Niet dat het erg is maar ze zagen eruit alsof ze net drie dagen in de wildernis geleefd hadden. De kleding die ze droegen was kapot en vies. Niet echt iets wat ik verwacht had bij een Wellnesscentrum. Maar goed, ik ken mezelf, ik wil die mensen dan toch een kans geven. Het gebouw zag er binnen ook verlaten en vervallen uit. Het gaf de indruk van een barak en als aankleding stonden er wat planten en een tuinset om op te zitten. In de gang waren ‘behandelkamers’. Oké.

Het voelde al niet helemaal lekker en ik kon echt wel een massage gebruiken ter ontspanning. Maar toen die man met wie ik gemaild had, vertelde dat de schoonheidsspecialiste en masseuse ziek waren, vond ik het toch wat minder prettig. Waarop hij antwoordde: ‘Het is niet erg, ik kan jullie ook onder handen nemen.’ BRRRRRRRRRRRRR! Bij die woorden draaide mijn maag al om. Ook waren de pedicures, huidspecialisten en de kapper er toevallig niet die dag. Ook de ruimtes om die behandelingen uit te voeren waren nog niet klaar. Om een lang verhaal kort te maken: alles wat hij mij én via zijn Facebookpagina aanbood blijkt niet realistisch te zijn. Zijn aanbod qua behandelingen en verzorging kon om dit moment nog niet gerealiseerd worden, zei hij.

Mijn vriendin en ik voelden ons allebei zo verschrikkelijk ongemakkelijk en mijn gevoel zei dat we weg moesten gaan. Met een smoes zijn we buiten gekomen. Ik weet dat dat niet zo netjes is maar ik had echt het gevoel dat we niet heelhuids buiten zouden komen en wilde me absoluut niet in een handdoekje laten masseren door die man! Als ik er aan terug denk krijg ik nog kippenvel. Eenmaal buiten zijn we zo snel mogelijk weggereden en hebben we bij een tankstation eerst maar eens even geparkeerd om even bij te komen, we waren gewoon in shock.

Eenmaal thuis bleek dat zijn Facebookpagina helemaal vol staat met stockfoto’s en geen enkele foto daadwerkelijk in het Wellnesscentrum gemaakt was. Ook stonden er op Facebook foto’s van personeel wat helemaal geen personeel bleek te zijn. Althans, niet van dit Wellnesscentrum. Ik heb mijn verhaal direct gedeeld op een Facebookpagina voor bloggers. Mochten er meer bloggers benaderd zijn dan weten ze in ieder geval wat mijn ervaring is.

De dagen daarna heb ik nog me nog best wel rot gevoeld. Ik voelde me schuldig naar mijn vriendin. Ik had het gevoel te naïef te zijn geweest en baalde dat ik zo opgelicht ben.
Nu, 7 maanden later, kan ik dit rustig met jullie bespreken. Lang heb ik getwijfeld over het delen van dit verhaal. Toch wil ik het graag delen, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Ik heb het hier nog vaak over gehad met familie, vrienden en andere bloggers. Aangifte doen vond ik persoonlijk te ver gaan en was niet mogelijk geweest omdat ik geen bewijs had. Zo, dat is eruit. Ik moet zeggen dat ik het nog steeds spannend vind om dit te schrijven maar het lucht wel op. Ik hoop dat dit de eerste en laatste keer was.

Ben jij als blogger weleens opgelicht?

Liefs, Annemijn 

 

18 Comments on Hoe ik als blogger opgelicht werd door een bedrijf…

 1. Renata
  31 oktober 2016 at 08:36 (2 jaar ago)

  Ik weet nog goed dat je dit verhaal vertelde toen we bij jullie waren. Jullie hebben goed gehandeld en je moeder mag trots zijn op zo’n dochter. Jammer dat er nog steeds oplichters in de wereld zijn.
  Renata onlangs geplaatst…Beast FriendsMy Profile

  Beantwoorden
 2. Edske
  31 oktober 2016 at 09:24 (2 jaar ago)

  Luiter naar je buik… zooo belangrijk. Wat andere mensen ook zeggen.. boeiuhh

  Beantwoorden
 3. Anouk
  31 oktober 2016 at 09:32 (2 jaar ago)

  Wow… Dat lijkt me vreselijk! :O Gelukkig zijn jullie heelhuids teruggekeerd 🙂

  Beantwoorden
 4. Sabrina | Dutch Adventurer
  31 oktober 2016 at 12:58 (2 jaar ago)

  Wat vreselijk! Ik vind dat je goed hebt gehandeld en gelukkig is er niets ernstigs gebeurd. Het klinkt echt best eng!

  Beantwoorden
 5. Marieke Kazen
  31 oktober 2016 at 15:06 (2 jaar ago)

  Ooh bah wat ontzettend vervelend! Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ook dit weer kon gebeuren. Ontzettend raar dat ze daarvoor bloggers contacten.

  Beantwoorden
 6. Sija
  31 oktober 2016 at 16:00 (2 jaar ago)

  Wat creepy zeg! Goed dat je je verhaal verteld, een gewaarschuwd mens telt inderdaad voor twee. Gelukkig zijn jullie weggegaan, moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren, brrrrr!

  Beantwoorden
 7. Celine
  31 oktober 2016 at 18:15 (2 jaar ago)

  Jeetje wat erg zeg! Goed dat je dit verhaal toch deelt. Ik ga nu zeker nog tien keer beter opletten, totdat ik met een samenwerking begin.

  Beantwoorden
 8. lana
  31 oktober 2016 at 19:19 (2 jaar ago)

  ik ben ooit uitgenodigd geweest om een yoga & detoxtherapie te gaan volgen.
  Niets mis mee op het eerste geval maar het telefoonnummer, de contactpersoon en het adres bleken niet te bestaan… Ben er niet op ingegaan

  Beantwoorden
 9. Céline
  31 oktober 2016 at 23:14 (2 jaar ago)

  Wow wat een verhaal zeg! Ik denk dat het goed is dat je irl op je gevoel bent afgegaan en weg bent gelopen!

  Beantwoorden
 10. Malou | Blonde Blossom
  31 oktober 2016 at 23:28 (2 jaar ago)

  Wow wat heftig! Gelukkig is het goed afgelopen maar het had een stuk slechter af kunnen lopen… Dit is mij nog niet overkomen, knap dat je het deelt! X

  Beantwoorden
 11. Kim - Kimsbloglife
  1 november 2016 at 14:55 (2 jaar ago)

  Ik had het al gelezen toen je het in de Facebookgroep postte, echt een verschrikkelijk verhaal dit! Toch ongelooflijk, je mag er niet aan denken wat ze van plan waren… Heel vreemd ook dat ze jullie toch nog wel best ‘vrij’ lieten om weer te vertrekken… Maar gelukkig zijn jullie weg geraakt zonder dat er echt iets gebeurd is!
  Kim – Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogdip part 2My Profile

  Beantwoorden
 12. Anneleen
  4 november 2016 at 20:15 (2 jaar ago)

  Wat erg! Helemaal niet leuk! Gelukkig is uiteindelijk alles goed gekomen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  Beantwoorden
 13. kool-Family
  6 november 2016 at 23:33 (2 jaar ago)

  Wat een creepy verhaal, wel goed dat je nog een vriendin mee had. Moedig om te delen, echt respect!
  Veel liefs,
  Kris, mama van de Kool-Family

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Hoe ik als blogger opgelicht werd door een bedrijf…

 1. […] was ik erg benieuwd. Zeker naar aanleiding van mijn ervaring met een wellnesscentrum vorig jaar… Gelukkig is deze ervaring een stuk positiever. Zoals ik al zei, klinkt het in […]

Leave a Reply

CommentLuv badge