Het leed wat Tinder heet – mijn ervaring

tinder
Een profiel is zo gemaakt op Tinder. Maar dan begint het pas. Van het één kwam het ander en al snel had ik mijn eerste matches. En dan? Ga je dan daten? Of praat je überhaupt niet met elkaar? Zou er een geschikte match tussen kunnen zitten? Vandaag deel ik mijn ervaring met tinder met jullie. Hilarisch maar af en toe ook wel een beetje dramatisch en teleurstellend. Lees je mee?

Op aanraden van een vriendin maakte ik een profiel op Tinder. Ik was immers net een paar maanden vrijgezel en was wel benieuwd wat ik nou al die tijd gemist had. Tinder ontstond namelijk toen ik nog een relatie had en ik had er dus ook nog nooit gebruik van gemaakt.
Goed. Ik kwam er al snel achter dat ik enorm kritisch ben.’Hmm, die is te oud, te jong, heeft een gek kapsel, een rare naam of wie van de drie is nu eigenlijk de persoon achter het profiel?’. Zo ging het even door totdat ik iemand vond die me wel aanstond. Ik klikte vrij snel op ‘like’ en vrijwel direct waren we een match. Zo volgden er nog een paar en met een enkeling raakte ik in gesprek.

De meesten waren wel geïnteresseerd en ik had regelmatig een gezellig gesprek. Telefoonnummers werden uitgewisseld en ook de dates bleven niet uit. Zo ging ik naar Antwerpen, Tilburg, Maastricht en Hulst. Gezellig was het zeker maar uiteindelijk leverde het iedere keer niks op. Of ik vond het niks of hij vond het niks. Dit heeft me ook af en toe wel teleurgesteld en ik heb er regelmatig over gedacht om er gewoon mee te stoppen. Wat heb je er aan? Ik zal niet tot in detail treden omdat ik weet dat sommige matches mijn blog lezen. Kijk dat is dan weer wel positief, nieuwe bezoekers via Tinder!

tinder2

Ook waren er genoeg hilarische momenten. Zo bleek ik ineens een match te hebben met mannen die ik al jaren en of zelfs iemand die heel goed bevriend is met een ex van me. Gelukkig namen we het allebei niet al te serieus want dat zou anders redelijk vreemd worden. Stel je voor dat je daar op een verjaardag naast je vriend én ex zit. Mij niet gezien.
Ook kom je vaak bekenden tegen. Dat is dan weer wel grappig om te zien hoe iemand zichzelf presenteert op Tinder.

Vorige week vertelde ik een collega over een match. Leuke jongen, we doen dezelfde opleiding en hebben veel dezelfde interesses. Ze vroeg me of ik een foto van hem had en ik liet dus zijn Tinder-profiel zien. Het duurde nog geen seconde totdat ze riep: ‘Hé die heb ik ook!’ alsof het een kledingstuk was wat zij ook gekocht had. Maar nee het ging om een match. We konden er gelukkig wel om lachen en kunnen nu heerlijk samen over hem roddelen.

Mocht je Tinder gebruiken, volg dan gewoon je gevoel. Ik heb vaak getwijfeld of ik wel tegen iemand moest praten, een keer wilde afspreken of gewoon geen interesse had. Volg gewoon je gevoel en onthoud dat daten geen kwaad kan. Als jij je er goed bij voelt heb je het zelf in de hand. Oh en mocht je toch niet geïnteresseerd zijn, zeg dit dan gewoon eerlijk.

Conclusie: ik heb eigenlijk niks gemist in die jaren dat ik me niet op datinggebied bevond. Wel is het best leuk om af en te ‘Tinderen’ matches te krijgen en iemand te ontmoeten. Zo raak je toch ook wel een beetje bevriend. Vriendinnen van mij hebben zelfs relaties over gehouden aan Tinder. Dus het kan wel.. Maar of ik echt op zoek ben is maar de vraag. Ik denk het eigenlijk niet maar als het op mijn pad komt sta ik er wel voor open.

Gebruik jij Tinder? Welke ervaringen heb jij?

Liefs, Annemijn

8 Comments on Het leed wat Tinder heet – mijn ervaring

 1. Renske
  2 september 2015 at 08:48 (3 jaar ago)

  Leuk om jouw ervaringen te lezen. Zelf heb ik nooit Tinder gebruikt en dat gebeurt ook niet, denk ik. Haha! Wel leuk om jouw ervaring hierover te lezen.

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  2 september 2015 at 09:49 (3 jaar ago)

  Leuk om te lezen. Ik vind het wel nog een leuke manier om iemand te leren kennen als je geen relatie hebt, maar aangezien ik al bijna 5 jaar samen ben met mijn vriend heb ik het zelf ook nog nooit gebruikt. Ik denk dat je inderdaad gewoon je gevoel moet volgen en als je een klik met iemand voelt online kan je altijd eens afspreken, als het niets wordt is het ook zo, maar wie weet ontmoet je zo de man van je leven 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…9 dingen die ik zou willen worden (als ik geen psychologie had gestudeerd)My Profile

  Beantwoorden
 3. Denise
  2 september 2015 at 11:26 (3 jaar ago)

  Wat leuk om iemand anders haar ervaringen met Tinder te lezen, eigenlijk vond ik er op een gegeven moment geen barst meer aan maar toch heb ik er toen een relatie aan overgehouden. Het is ook maar net wie je tegen komt! Weet je wat wel een aanrader is: Lexa! Dat is opzich best leuk, maar goed, daar betaal je natuurlijk ook voor! xx

  Beantwoorden
 4. Petra
  2 september 2015 at 22:37 (3 jaar ago)

  Whaha, geweldige opmerking….die heb ik ook!…..

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   5 september 2015 at 08:58 (3 jaar ago)

   Haha we hebben erg ook enorm om moeten lachen!

   Beantwoorden
 5. Bibiane
  4 september 2015 at 10:19 (3 jaar ago)

  Ik heb de app weer verwijderd ondertussen. Misschien zet ik hem er binnen een paar maanden weer op. Gezellige babbels gehad, maar met geen enkele match langer dan een maand contact gehad.
  Bibiane onlangs geplaatst…4 verschillende luiers getestMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   5 september 2015 at 08:57 (3 jaar ago)

   Dat herken ik wel een beetje. Ik heb ook meerdere malen getwijfeld om hem te verwijderen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge