Help! Mijn vriend speelt waterpolo!

waterpolo

Waterpolo. Als je me daar 1,5 jaar geleden wat over gevraagd had, had ik je gek aangekeken. Dat klinkt echt als een sport voor watjes. Zelfs een beetje ‘bekakt’ met zo’n ‘muts’ op je hoofd. Tot ik vorig jaar mijn vriend A. ontmoette. Wat bleek? Hij speelt waterpolo. Oh, oeps! Ik moet bekennen dat ik mijn mening wat bijgesteld heb… Vandaag vertel ik je mijn ervaring als vriendin van een waterpoloër. 

In Zeeland heb je nauwelijks waterpoloverenigingen. Ik kende niet eens op zijn minst één persoon die die sport uitoefende. De meeste mannen hier in de omgeving spelen voetbal, lopen hard of gaan een eind fietsen. Maar waterpolo? Nee, dat hoor je hier nooit.

Misschien was dat dan ook wel de reden waardoor ik veel vooroordelen had. Ik vond het altijd een beetje een sport voor ‘kakkers’ dat kwam dan ook voornamelijk doordat de sport het woord ‘polo’ bevat. En ja, dan denk ik al snel aan van die mannen die op een paard zitten en tegen een balletje slaan. Wat moest waterpolo dan wel niet voorstellen? Dan dan dragen die spelers ook nog eens allemaal zo’n raar ding (een cap) op hun hoofd. Maar aangezien ik dolverliefd was/ben op A. maakte me het helemaal niks uit dat hij waterpolo speelt. Toch bleken een aantal mensen in mijn omgeving net zo raar op te kijken wanneer ik vertelde dat ik met een waterpoloër aan het daten was, haha. Sorry guys.

Uiteraard werd ik natuurlijk door A. uitgenodigd om eens te komen kijken. Hij stuurde me nog een afbeelding met: ‘Date a waterpolo player, trust me best idea ever.’ Oké dan!  Samen met een vriendin (die al wat meer wist van deze sport) ben ik toen langs het zwembad gaan zitten (waar ik nu bijna wekelijks zit). Overigens bleek dat niet eens zo’n straf hoor, naar zwemmende mannen in strakke speedo’s kijken ;). Binnen 3 minuten was mijn mening totaal veranderd.

Wat een heftige sport is dit zeg! Jeetje! Ik dacht altijd dat het gewoon een beetje zwemmen en een balletje overgooien was. Nou dat had ik mooi mis. Je kunt het vergelijken met rugby/worstelen maar dan in het water. Ten eerste zwem je de hele wedstrijd ( 4x 5 minuten) en wanneer je niet zwemt, ben je aan het watertrappelen. Dat is al doodvermoeiend. En dat dan in combinatie met een bal en 7 tegenstanders. Nou probeer dan maar eens naar de andere kant van het bad te komen en die bal ook nog eens in de goal te schieten. Oh, en dat ‘ding’ op hun hoofd dient als bescherming voor je oren.

Mijn respect voor waterpoloërs is in het afgelopen jaar dan ook gegroeid van -10% naar 250%. Echt, ik vind het zo knap! Alhoewel het soms niet om aan te zien is als je ziet hoe die spelers met elkaar liggen te worstelen. Ze zwemmen zomaar over je heen, duwen, trekken, een elleboog hier en daar of een bloedneus. Het feit dat ze met twee zwembroeken over elkaar aan spelen zegt denk ik al genoeg. Dat is niks bijzonders binnen de waterpolo. Mijn vriend komt dan ook regelmatig thuis met rode en blauwe plekken, liefde voor de sport noemen ze dat.

Ik heb langs de kant al vaak de vraag gehad of ik zelf niet zou willen waterpoloën. Daar kan ik vrij kort in zijn. Ik zou het best wel tof vinden om een keer te proberen maar ik zou het nooit willen en kunnen spelen. Deze sport is zo fysiek. Ik zou het echt niet fijn vinden wanneer er continu iemand aan me loopt te hangen, duwt en trekt. Daarnaast ben ik astmatisch waardoor dit sowieso geen optie is. Je moet goed kunnen zwemmen en ik heb als kind veel moeite gedaan om uberhaupt een A-diploma te kunnen halen. Waterpolo is dus niks voor mij. Ik houd het wel bij supporter zijn.

Van een sport die ik voor ‘watjes’ vond naar iets waar ik enorm veel respect voor heb! Zo zie je maar weer dat je echt foute vooroordelen kunt hebben. Alle waterpoloërs onder ons, julie verdienen enorm veel respect! Ik hoop jullie nog lang aan te mogen moedigen.

Wat is jullie ervaring met deze sport?

Liefs, Annemijn

bron afbeelding

12 Comments on Help! Mijn vriend speelt waterpolo!

 1. Lifeaholic.nl
  9 november 2016 at 21:42 (2 jaar ago)

  Wat een leuk geschreven artikel! Ook ik heb vroeger eens een keer meegedaan met een lesje waterpolo, maar aangezien ik toen ook astmatisch was heb ik toen heel snel het bijltje neergegooid. Ook niks voor mij al dat getrek en geduw onder water…
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Pressed Powders van MineralissimaMy Profile

  Beantwoorden
 2. Hella
  10 mei 2017 at 14:39 (1 jaar ago)

  Ik speel zelf waterpolo samen met mijn dochter in het zelfde team, het is een verslaving en ect super leuk.

  Beantwoorden
 3. Hannie Ubachs
  10 mei 2017 at 15:38 (1 jaar ago)

  Inderdaad een leuke blog! En waterpolo? Mijn 2 dochters en zoon spelen al jaren met hart en ziel deze sport en ik sta regelmatig schreeuwend aan de kant. Ik ben een trotse moeder van 3 fanatieke waterpoloërs!!

  Beantwoorden
 4. Laura
  10 mei 2017 at 15:43 (1 jaar ago)

  Leuk stuk.. waterpolo is zeker heeeel leuk, ik hou het al 16 jaar vol😉 En ach die blauwe plekken nemen we maar voor lief!

  Beantwoorden
 5. Renata
  10 mei 2017 at 16:03 (1 jaar ago)

  Leuk geschreven Annemijn. Alhoewel ik al wel door had dat dit geen sport voor mietjes is 😉
  Renata onlangs geplaatst…Lang geleden!My Profile

  Beantwoorden
 6. Marleen
  10 mei 2017 at 17:10 (1 jaar ago)

  Hele leuke blog! Ik heb mijn leven lang waterpolo gespeeld, met astma. Juist op advies van de huisarts. Van zwemmen krijg je goede, sterke longen. Give it a try… heel eerlijk je raakt verslaafd 😄😍.

  Beantwoorden
 7. Robin
  10 mei 2017 at 18:09 (1 jaar ago)

  Leuk stukje! Juist voor mensen met astmatische klachten is het goed om (veel) te zwemmen! Dit werd mij toen ik klein was aangeraden door de dokter, zodoende ben ik gaan waterpoloën en nooit meer gestopt. Misschien toch eens heroverwegen? 🙂

  Beantwoorden
 8. Anouk
  10 mei 2017 at 22:39 (1 jaar ago)

  Ik heb het niet zelf geschreven maar ging daar bijna aan twijfelen.. dit is precies mijn ervaring en mening! Ben inmiddels zelf w-official.. zo leuk is de sport (en mijn, ook inmiddels, man ook)

  Beantwoorden
 9. Sanne
  10 mei 2017 at 23:44 (1 jaar ago)

  Ik speel zelf al jaren waterpolo en vind het de allerleukste sport die er is. 😃

  Beantwoorden
 10. Nicole
  11 mei 2017 at 22:41 (1 jaar ago)

  Leuk geschreven. Sinds dat ik sponsor ben van de waterpolo ZPB ben ik enthousiast geworden. Wat een sport zeg. Die mannen en vrouwen in het water zijn werkelijk meedogenloos. Elke wedstrijd is een prestatie. En wat een club liefde van de spelers en supporters. Na de wedstrijd is er niets meer van te merken dat ze net in het water elkaar na aan het leven stonden. En ja het blijft ook wel weer mooi om naar te kijken als ze uit het water komen.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge