Halloween DIY: Mummie Hotdogs

mummie-hotdogs

Op Pinterest kwam ik zo’n leuk idee tegen voor Halloween. Voor je het weet vieren we dit spookachtige feest alweer! Deze mummie hotdogs passen hier natuurlijk perfect bij. Helaas staan er op Pinterest vaak geen uitgebreide beschrijvingen bij. Daarom besloot ik ze zelf te maken en ik  deel het resultaat vandaag met jullie. 

Bovenstaande afbeelding leek me redelijk simpel. Ik kocht bij Albert Heijn een blik knakworstjes en toevallig had ik nog bladerdeeg en deeg voor hartige taart in de vriezer liggen. Zo simpel kan het zijn! Helaas viel het bladerdeeg helemaal uit elkaar dus besloot ik dan maar het deeg voor hartige taart te gebruiken.

Wat heb ik gebruikt?
– 1 blik knakworstjes van Albert Heijn huismerk
– 2 vellen deeg voor hartige taart

En dan?
Ik heb de vellen deeg even laten ontdooien. Ondertussen heb ik de oven voorverwarmd op 175 graden. Daarna ben ik de ‘poppetjes’ gaan snijden. Dit doe je door het knakworstje aan de onderkant een paar centimeter open te snijden. Dit moeten de beentjes gaan voorstellen. Daarnaast snijd je ook armpjes door De zijkant van het worstje in te snijden. Dit doe je in het midden (maar dat snap je vast wel).

Toen heb ik met de pizzasnijder (kan ook met een mesje) de vellen deeg in smalle reepjes gesneden en deze reepjes langs de worstjes gewikkeld. Super simpel! Wel moet je er op letten dat je hem niet helemaal inwikkelt aangezien je anders niet meer kunt zijn dat het armen en benen moeten voorstellen. Nadat ze ingewikkeld waren heb ik 15 minuten in de oven gebakken op 175 graden.

Helaas werden ‘mijn’ mummies niet echt bruin. Dit kwam door het deeg wat ik gebruikt heb. Ik raad je dan ook aan om BLADERDEEG te gebruiken 😉

Tot slot heb ik er met een satéprikker en mayonaise nog oogjes op gemaakt. Maar dit kun je natuurlijk gewoon zelf naar eigen idee doen.

Ik durf ze bijna niet te showen maar dit zijn mijn mummies:

mummies-hotdog

Oei oei, faal! Ik raad je dus nogmaals aan om bladerdeeg te gebruiken. Dan krijg jij waarschijnlijk gewoon mummies zoals ze op de bovenstaande afbeelding staan.

Ga jij nog iets maken voor Halloween?

Liefs, Annemijn

bron pinterest afbeelding

2 Comments on Halloween DIY: Mummie Hotdogs

  1. Anneleen
    19 oktober 2016 at 15:22 (2 jaar ago)

    Jammer dat ze niet helemaal gelukt zijn , maar het ziet er toch leuk én lekker uit! 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge