Halloween DIY: Wat kun je doen met pompoen?

pompoenen

De herfst is hét seizoen voor pompoenen en kalebassen. Vorige week had ik een middagje vrij en nodigde ik een vriendin uit om samen wat te freubelen voor de herfst. Even op pompoenjacht en knutselen maar! Kijk je mee naar wat ik gemaakt heb? Misschien doe je zelf nog inspiratie op? Vandaag deel ik een simpele DIY.

Wat past er beter bij Halloween dan het uithollen van een pompoen? Daarom kocht ik een leuk groen/oranje exemplaar en uithollen maar. Het is even wat werk maar met een scherp en stevig mes en een lepel kom je al heel ver. Ik snijd altijd eerst het ‘hoedje’ eruit. Dit wil zeggen dat je de bovenkant openmaakt. Daarna hol ik de pompoen uit met een lepel en tot slot snijd ik er een gezichtje uit. Waxcinelichtje er in en je bent helemaal klaar.

pompoen

Daarnaast leek het me ook wel leuk om wat kalebassen te schilderen. Ik had er namelijk best wel veel en aangezien ze allemaal oranje zijn, is het wel leuk om er een paar te onderscheiden met een kleurtje of patroon.

kalebas

Tada! Persoonlijk vind ik dit echt heel leuk omdat ze nu net wat anders zijn dan de rest. Ik heb deze kalebassen gewoon beschilderd met (spuit)verf van Action. Hoe simpel kan het zijn?

Heb jij nog wat gemaakt voor Halloween of de herfst?

Liefs, Annemijn

 

 

3 Comments on Halloween DIY: Wat kun je doen met pompoen?

 1. Anneleen
  20 oktober 2016 at 10:15 (2 jaar ago)

  Ik vind je blogjes de laatste tijd heel leuk en origineel, Annemijn! 🙂 doe zo verder!! Je pompoenen zien er super leuk uit. Vooral die witte met stipjes vind ik er heek hip uit zien!

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   20 oktober 2016 at 15:10 (2 jaar ago)

   Bedankt voor het lieve compliment, Anneleen!

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge