Gastartikel: Mijn liefde voor make-up

make up julia

Hoi lieve lezeressen van Life by Annemijn! Vandaag geen artikel van Annemijn, maar van mij! Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Julia, 21 jaar oud en ik woon in Tilburg. Op dit moment volg ik de opleiding CO IEMES (Communicatie – International, Event, Music and Entertainment Studies). Een hele mond vol. Ik zit momenteel in mijn vierde jaar en ik volg het vak Copywriting. Ik leer daar veel over schrijven, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat ik meer ervaring opdoe in de praktijk. Zodoende neem ik Annemijn haar plekje voor één keertje over.

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik ben een make-up meisje. Ik vind het heerlijk om mij elke dag op te maken, voordat ik de deur uitga. Ik sla dan ook graag mijn ontbijt over, om extra lang te make-uppen. Heel slecht, ik weet het, maar het is gewoon een heerlijk begin van de dag. Even rustig m’n dag beginnen. Sommige mensen vinden het heerlijk om de dag te beginnen met een kopje koffie of thee. Doe mij maar gewoon make-up.

Maar aan de andere kant blijf ik het liefst zo lang mogelijk in bed liggen, totdat het echt niet meer kan. Vervolgens spring ik de douche in en trek ik mijn kleren aan. Snel nog even wat make-up en vervolgens ren ik de deur uit om de bus of fiets nog te halen. Daarom doe ik vaak door de weeks ‘alleen maar’ wat foundation op, poeder ik m’n gezicht af, doe m’n wenkbrauwen, wat blush en mascara en ik ben klaar om te gaan. Hier ben ik dan zo’n 10 minuutjes mee bezig.

Wanneer ik uiteten ga of een avondje ga stappen is het een heel ander verhaal. Dan trek ik minstens een uur uit om lekker m’n make-up te doen. (en dan heb ik het nog niet eens over m’n haar ;)) Dan doe ik eerst wat primer op m’n gezicht, maak ik een uitgebreide ooglook met oogschaduw en een eyeliner. Daarnaast gebruik ik nog wat bronzer om m’n gezicht wat dunner te laten lijken en gebruik ik highlighter voor een gezonde glow. Uiteindelijk maak ik m’n look af met een lipstick of wat vaseline en ik ben er weer klaar voor.

Ik merk dat ik altijd de enige van mijn vriendenkring ben die er zo vreselijk lang over doet. Ik krijg dan ook vaak opmerking als ‘ben je nou nog niet klaar’, ‘waarom smeer je zoveel make-up, dat is helemaal niet nodig’, ‘waarom smeer je het op, met het dansen zweet je het er toch weer af’. Vroeger schaamde ik me er wel voor, dat ik dan als enige weer zolang voor de spiegel stond. Tegenwoordig maakt het me niets meer uit. Ik hou van make-up en zal altijd zo blijven.

Vroeger als klein meisje droomde ik ervan om me op te maken, zodat ik ook heel mooi zou worden. Voor m’n 12de  verjaardag kreeg ik dan van m’n ouders een mooie zilveren make-up doosje, met wat lipgloss, mascara, oogpotlood en oogschaduw. Van die vreselijke blauwe oogschaduw trouwens, maar dat terzijde, ik was er heel gelukkig mee. Vanaf m’n 14de begon ik ook met het dragen van foundation, omdat ik van mening was dat ik dat ‘nodig’ had. Rond m’n 16de kreeg ik hele erge last van acne, niets hielp, dus ik smeerde maar extra foundation op m’n gezicht. (M’n acne verdween gelukkig na 1,5 jaar vanzelf).

Ondertussen ben ik 21 jaar en draag nog steeds make-up, maar niet omdat ik van mening ben dat ik het nodig heb, maar ik zie make-up als een hulpmiddel om nog beter voor de dag te komen. Begrijp me niet verkeerd, als jij geen make-up wil dragen is dat helemaal prima en je bent mooi zoals je zelf bent. Ik heb ook genoeg dagen dat ik even geen make-up draag en ik ga ook makkelijk zonder make-up op de supermarkt in. Ik vind het gewoon heerlijk om met make-up te spelen, nieuwe producten te ontdekken en mezelf mooier te maken.

Wanneer ik een pukkeltje heb, kan ik daar makkelijk wat concealer over doen en het valt een stuk minder op. Met mascara op, zie ik er net wat wakkerder uit, als ik mijn wenkbrauwen doe, geeft dat gewoon iets meer vorm aan mijn gezicht en wanneer ik wat blush op doe, geeft dat meer kleur in m’n gezicht. Ik voel me ook gewoon beter en zelfverzekerder wanneer ik make-up op heb.

Maar nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Hou jij net zoveel van make-up als ik, of ben je er helemaal niet van? En wat doe jij elke ochtend op je gezicht, een full face make-uplook, wat mascara en blush of hou je het gewoon lekker naturel?

Liefs, Julia

 

 

 

 

 

1 Comment on Gastartikel: Mijn liefde voor make-up

  1. Mariska
    16 december 2015 at 19:09 (3 jaar ago)

    Ik houd net als jij heel erg van make-up! Als ik haast heb doe ik alleen maar wenkbrauwen, concealertje en eyeliner en ga ik de deur uit. Maar als ik er de tijd voor heb, ga ik er liever een uurtje ofzo bij zitten! Heerlijk toch? Leuk artikel!

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge