De eerste vakantie met mijn vriend – Hulp nodig!

DSC00934

Het is alweer bijna tijd voor zomervakantie! Voor mij zijn deze weken voorafgaand aan de vakantie extra spannend omdat ik aan het afstuderen ben. Daarom lijkt het me super fijn om een ontspannende zomervakantie te hebben met mijn vriend, naast de zoektocht naar een baan natuurlijk. Maar waar gaat de reis naartoe? Ik heb jouw hulp nodig!

Als kind gingen wij niet echt uitgebreid op zomervakantie. We gingen in andere seizoenen meestal wel weg maar in de zomervakantie waren we meestal thuis. De afgelopen zes jaar heb ik wel vakantie gevierd in de zomer. Een aantal jaren geleden ben ik twee keer op ‘zon-zee-zuip’ vakantie gegaan. Nou ja, niet zoals die stereotype vakanties op televisie maar het waren wel vakanties waar ik flink gefeest hebt met als bestemming Lloret de mar (Blanes) en Rimini. Naast het feesten bezochten we daar ook Barcelona en Venetië. Dat waren echt fantastische vakanties maar inmiddels ben ik wat ouder en wijzer en op zoek naar iets anders.

Het jaar daarna ben ik met vrienden op vakantie gegaan in eigen provincie met als bestemming de Zeeuwse kust en een uitstapje naar Brugge.Toen ik vorig jaar weer single was besloot ik het wat anders aan te pakken en boekte ik met mijn beste vriendin een citytrip naar Rome. Dit ging uiteindelijk voor mij toch niet door waardoor ik thuis gebleven ben.

Dit jaar ben ik niet meer alleen en willen mijn vriend en ik graag samen op vakantie. Hij gaf me vorige week een wereldkaart waar je de landen waar je geweest bent weg kunt krassen. Was dat vast een stille hint voor onze eerste vakantie met z’n tweeën?

Wat is de ideale vakantiebestemming? HELP! Ik heb weinig ervaring met zomervakanties met z’n tweeën op deze leeftijd. We zijn allebei niet van die figuren die 10 dagen all-inclusive op het Turkse strand gaan liggen. Daar is niks mis mee hoor! Maar wij vinden een actievere vakantie aantrekkelijker. De Ardennen lijkt ons wel wat, maar misschien is het toch ook wel lekker om een iets zonnigere bestemming te zoeken. Als er maar iets te zien of te doen is.

Ken jij nog een fijne vakantiebestemming die je ons kunt aanraden? Het liefst een actieve vakantie en niet al te duur. We hebben ook een auto tot ons beschikking dus het mag ook een autovakantie zijn.

Ik hoop dat jullie nog wat leuke ideeën hebben. Hebben jullie zelf al plannen voor de zomer? Laat het weten in de reacties. Ik ben heel benieuwd.

Liefs, Annemijn

 

7 Comments on De eerste vakantie met mijn vriend – Hulp nodig!

 1. Claire
  23 mei 2016 at 16:30 (2 jaar ago)

  Oooh al die opties! Hoe lang heb je? Met 10 dagen zou ik gaan voor een vakantie in Zuid-Frankrijk, lekker kamperen of een huisje huren (kamperen is natuurlijk goedkoper, of AirBnB moet ook lukken). De Provence is ideaal hiervoor vind ik, dan heb je strand én prachtige natuur, en leuke steden zoals Aix-en-Provence, én schattige dorpjes…
  Je kan natuurlijk ook wat verder weg, wij zijn enkele jaren geleden naar Slovenië gereden voor 1.5 week kamperen, en dat was ook een fantastische reis, en best een goedkope bestemming. Het is natuurlijk wel wat verder rijden. Slovenië heeft Italiaanse architectuur, Kroatische stranden, prachtige meren,… en het lijkt heel exotisch omdat je de taal niet verstaat 🙂 Als je wil kan ik je hier zeker wat tips over geven!
  Veel succes met kiezen en veel plezier met de voorbereiding!!
  Claire onlangs geplaatst…A taste of New YorkMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   23 mei 2016 at 16:47 (2 jaar ago)

   Bedankt Claire! Naar zulke tips was ik inderdaad op zoek! Richting Slovenië of Kroatië klinkt ook erg aantrekkelijk! Fijn dat jij er goede ervaringen mee hebt.

   Beantwoorden
 2. Edske
  23 mei 2016 at 17:06 (2 jaar ago)

  Midden Frankrijk is erg aantrekkelijk.
  Mooie dorpjes en genoeg sportieve uitjes mogenlijk. Qua onderkomen zou ik een Safaritent aanraden… Supervet!!
  Kroatie is ook goeie optie… Ruige kust en heerlijk eten. Dorpjes als Pula of Rovinje en Porec zijn erg in trek bij touristen maaar nog zeker goed te doen.

  Suc6 met zoeken en… Lief zijn voor Andrew he?????

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   23 mei 2016 at 17:10 (2 jaar ago)

   Ha Ed! Dank je wel! Klinkt als leuke bestemmingen! We zullen eens wat gaan zoeken. Natuurlijk ben ik lief voor hem! Voor zo’n topper kun je niet anders dan lief zijn.

   Beantwoorden
 3. eline
  23 mei 2016 at 17:48 (2 jaar ago)

  Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe vriend. Ben hier duidelijk even niet meer geweest!
  Ik dacht meteen aan Kroatië en dan met name Istrie! Je rijdt er in twee dagen heen of vliegt er goedkoop heen.

  er is strand, leuke steden en mooie natuur voor gave hikes of stoere activiteiten zoals raften. Het beste is nog wel dat het goedkoop is!!!!

  Succes met zoeken 😉
  eline onlangs geplaatst…When the travelbug bit meMy Profile

  Beantwoorden
 4. Maaike
  24 mei 2016 at 18:22 (2 jaar ago)

  Misschien is Nice in Frankrijk ook wel wat voor jullie! Het ligt in het zuiden van Frankrijk, aan de Côte D’Azur. Ik heb er vandaag en eerder ook nog reisverslagen over geschreven op mijn blog. Je kunt er twee kanten op: de stad verkennen en daarnaast omliggende steden ook nog (Monaco is ook mooi) en je kunt lekker lui aan het strand liggen

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on De eerste vakantie met mijn vriend – Hulp nodig!

 1. […] bikini kan mooi mee op zomervakantie! Heb jij nog tips voor een bestemming? Laat het me onder dit artikel even […]

Leave a Reply

CommentLuv badge