De bijbaantjes die ik vroeger heb gehad

Bijbaantjes

Bessen plukken
Tja, dat was nou eenmaal heel dichtbij én helemaal hip wanneer je nog niet in aanmerking komt voor een andere baan. Bij ons in de buurt deden eigenlijk al mijn leeftijdsgenootjes dat dus het was best gezellig! Detail: het ging voornamelijk om rode bessen, haha. Ik werkte hier in de zomerperiode iedere werkdag van 08.00 – 12.00. Zo hield ik ook nog genoeg vrije tijd over.

Schoonmaken + bediening Strandpaviljoen
Als je in de buurt van water woont is de kans redelijk groot dat er een (strand)paviljoen in de buurt is. Hier is dat dus ook het geval en ik begon met werken bij een strandpaviljoen aan een haventje. Na het bessenplukken kwam ik hier dus terecht. Allereerst werd ik aangenomen om de schoonmaak op me te nemen. Zo stond ik dagelijks wc’s te poetsen en nam ik ook het restaurant onder handen. Ik vond dit op dat moment best wel leuk om te doen maar was altijd redelijk snel klaar met werken. Dit vond mijn baas natuurlijk helemaal niet erg maar ik begon wel te beseffen dat een uur of twee uur per dag werken toch niet zoveel was wanneer je wat geld wilt verdienen. Na overleg met mijn baas kon ik verder in de bediening. Van wc’s poetsen veranderde mijn baan dus naar iedere dag verse koffie met appeltaart serveren, toeristen uitleg geven over de omgeving en bestellingen opnemen. Met veel toeristen in de buurt leerde ik hier ook wat basiskennis van de Duitse taal, handig! Helaas is dit een baan die voornamelijk in de zomerperiode goed loopt maar daarna toch wat minder wordt. Het Strandpaviljoen bestaat inmiddels ook niet meer.

In Action!
Letterlijk want ik begon met werken bij de Action. Je weet wel, die goedkope winkel waar je altijd veel meer koopt dan dat je eigenlijk nodig hebt. Het was hard werken hier maar ik had het ontzettend naar mijn zin en heb vriendschappen voor het leven gesloten! En sterker nog, wanneer ik hier niet gewerkt had in die periode had ik mijn vriend misschien nu helemaal niet gekend! Ik heb hem leren kennen via een vriendin die destijds een collega van mij was. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad en me echt ontwikkeld. Een aantal jaren ben ik hier blijven plakken totdat het niet meer te combineren viel met mijn opleiding Social Work. Mocht je nog een (bij)baan zoeken, dan is dit wel een aanrader. Het is hard werken maar het is het wel waard en heeft voor mij echt een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Oppassen
Dit is iets wat ik vaak gedaan heb. Ik ben dol op kinderen en vond het altijd super leuk om op te passen. Daarnaast vond ik het ook best wel leerzaam en leuk om zo met kinderen bezig te zijn. Nu ik me tijdens mijn studie gespecialiseerd heb als jeugdzorgwerker, kijk ik nu nog net wat anders naar een kind dan voorheen. Nu kijk ik door m’n pedagogische bril, haha. Af en toe pas ik nog weleens op en ik blijf het ontzettend leuk vinden.

Welke bijbaantjes heb jij gehad?

Liefs, Annemijn

1 Comment on De bijbaantjes die ik vroeger heb gehad

Leave a Reply

CommentLuv badge