De afscheidscadeautjes voor mijn stage (Pinterestwaardig!)

bedankt

Na een heel schooljaar lang stage te hebben mogen lopen binnen de jeugdzorg, kwam er ook een tijd waarin er weer afscheid genomen moest worden. En dat was vorige week… Omdat ik heel veel heb mogen leren en ik enorm genoten heb van deze periode, was ik op zoek naar een passend afscheidscadeautje. Dat was nog niet zo makkelijk maar met mijn eigen creatieve ideeën en inspiratie van Pinterest ben ik een heel eind gekomen! Benieuwd wat ik gegeven heb aan collega’s en cliënten? Je ziet het vandaag hier!

Wanneer ik niet kan slapen ben ik nogal eens geneigd om even op Pinterest te kijken. Op die momenten krijg ik altijd enorm veel zin om weer creatief aan de slag te gaan. Laatst besteedde ik dat moment aan het zoeken naar passende afscheidscadeautjes. Iets met een woordgrap vond ik erg leuk. Bijvoorbeeld: ‘Het zit d’rop (en dan een zak drop als cadeau). Toch wist ik dat niet iedereen van mijn stage die zou kunnen begrijpen. Omdat ik zoiets toch wel leuk vond heb ik dit alsnog gebruikt voor het afscheidscadeau voor de collega’s. En wel als volgt:

mars

Bij de action kocht ik een leuke glazen pot met een tekst erop. Deze tekst was nadat ik hem gevuld had niet meer te lezen maar zodra de pot leeg is komt ‘íe weer tevoorschijn. Er staat iets over ‘candy’ dus lekker toepasselijk! Een echte snoeppot. De pot heb ik gevuld met 24 mini-marsjes. Aan de pot heb ik een cadeaulabel van Hema gehangen. Hier heb ik op geschreven: Dankzij jullie heb ik nu meer in mijn MARS! Liefs, Annemijn.  Deze pot heb ik op het kantoor gezet zodat alle collega’s hier van konden snoepen. Daarnaast trakteerde ik ze in de laatste vergadering op appelflappen.

Maar wat geef je de cliënten? Het liefst iets waar ze wat mee kunnen doen of wat ze neer kunnen zetten (liever geen snoep). In ieder geval iets wat een blijvende herinnering kan zijn en niet zomaar verdwijnt. Dus dook ik de stad in op zoek naar een cadeautje.

huisjes

Ik belandde in de Xenos en kwam al snel deze schattige huisjes tegen. Ik wist nog niet precies wat ik er mee zou gaan doen maar ik besloot ze toch te kopen en thuis even te brainstormen. Zo’n huisje kan je namelijk wel makkelijk neerzetten en is tijdloos. Thuis bedacht ik een leuke tekst en deze heb ik er met een zwarte stift netjes op proberen te schrijven. Op ieder huisje staat: Bedankt. Ik voelde me dankzij jou thuis op het  (naam van de groep). Veel succes in de toekomst! Groetjes, Annemijn. Wat folie en een strik er om heen en klaar!

De cadeautjes zijn heel goed ontvangen. Iedereen reageerde erg dankbaar en dat deed me goed. Ik vond het fijn om met iets redelijk simpels toch iets leuks te kunnen geven. Op zoek gaan naar een leuk cadeautje was toch nog niet zo makkelijk maar het is gelukt.

Wat geef jij meestal als je ergens afscheid neemt?

Liefs, Annemijn

 

2 Comments on De afscheidscadeautjes voor mijn stage (Pinterestwaardig!)

  1. Grace
    23 juni 2016 at 20:29 (2 jaar ago)

    Wat een leuk idee die marsen! Ik heb eigenlijk nog nooit echt een afscheidscadeau geven ergens. Meestal kreeg ik die juist :p Vaak dan iets met nutella of koken … hmm zou dat een hint zijn geweest?
    Grace onlangs geplaatst…Foodtruck Festivals in ZeelandMy Profile

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge