Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantie

FullSizeRender (10)

Vorige week ontdekte ik iets tofs! Binnenkort ga ik samen met mijn vriend naar Kroatië. We gaan met de auto en daarom is het wel handig om wat wegenkaarten te hebben voor het geval dat de TomTom er mee stopt of we de weg niet meer weten. Ik zou Annemijn niet zijn wanneer ik hier geen budget oplossing voor zou zoeken. En die heb ik gevonden en deel ik vandaag met jullie! Voor sommige van jullie zal dit zelfs gratis zijn. Benieuwd? Lees mee!

Ik besloot twee weken geleden lid te worden van de ANWB. Dat is toch wel heel handig aangezien ik best wel wat kilometers in mijn auto maak en met een autovakantie in het vooruitzicht helemaal. En dat is nou ook net waar ik deze budgettip gevonden heb! De ANWB.

Op internet zocht ik naar wat wegenkaarten tot ik mijn vader hoorde zeggen: ‘Via de ANWB zijn ze gratis voor leden.’ Kwam dat even goed uit! Wanneer je lid van de ANWB bent kun je gratis wegenkaarten halen in de ANWB-winkel. Ik nam de proef op de som en probeerde dit voor jullie uit.

Afgelopen donderdag liep ik de ANWB-winkel in Goes binnen om te vragen of dit werkelijk zo was. Het leek mij namelijk bijna te mooi om waar te zijn aangezien er maar weinig dingen gratis zijn tegenwoordig. Oké de ANWB noemt het routekaarten i.p.v. wegenkaarten maar het komt op hetzelfde neer ;). Ik vroeg aan een medewerkster hoe het nou precies zat. Wat mijn vader zei, klopte (uiteraard) helemaal. Er stond in de winkel een groot schap met kaarten van allerlei landen. Helemaal gratis voor leden. Wat een geluk dat ik net lid geworden was. Het aantal kaarten wat je meeneemt maakt niet, je moet ze alleen laten scannen bij de kassa. Een beetje ongemakkelijk vond ik het toch wel toen ik met vier kaarten naar de kassa liep. Maar ja, wat mag dat mag en ik heb er nou eenmaal sowieso drie nodig voor de vakantie. Daarnaast nam ik nog een kaart van Nederland mee, altijd handig voor in mijn auto.

En zo ben ik nu dus wegenkaarten voor onze vakantie rijker! Super handig en low-budget of eigenlijk helemaal geen budget als je lid bent. Naast deze kaarten waren er ook nog een heleboel andere kaarten te koop. Dit lijkt bijna een gesponsord artikel maar dat is het totaal niet, ik ben gewoon enthousiast! Als zuinige Zeeuw kwam dit namelijk weer heel goed uit!

Heb jij nog een budget-tip voor vakanties?

Liefs, Annemijn

 

 

 

2 Comments on Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantie

Leave a Reply

CommentLuv badge