Alles over mijn piercing. Pijnlijk? En heb ik spijt?

tragus

Vorig jaar 5 juni was het zo ver. Ik liet mijn allereerste piercing zetten! Dat stond al een hele tijd op mijn bucketlist. Maar hoe is het om een piercing te hebben? Heb ik spijt? En was het zetten er van pijnlijk? Valt het mee of tegen? En wat voor reacties heb ik er op gekregen? Vandaag vertel ik jullie alles over mijn traguspiercing. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik had jaren over deze piercing nagedacht en na goedkeuring van mijn ouders besloot ik het te doen. Samen met vriendin Simone ging ik naar de piercingshop. Zij liet ook een piercing zetten dus dat was heel fijn. Dan weet je wat de ander ongeveer doormaakt en je hebt steun aan elkaar. Ik had me van te voren best wel ingelezen op het internet en bizarre filmpje gekeken.

Het zetten van de piercing
Ik wou het moment in eerste instantie vloggen maar ik vond het eigenlijk ook best spannend en wist niet hoe ik zou gaan reageren. Ik besloot de camera toch maar in de auto te laten. Al was het achteraf best een toffe vlog geworden denk ik… maar dat is achteraf.

Het was een super warme dag. Ik liep al de hele dag in een hemdje en een korte broek en ook bij de piercingshop was het, hoe kan het ook anders, erg warm. Hierdoor had wel last van wat gezonde spanning. Ik besloot eerst zelf te gaan en Simone na mij. Ik was namelijk bang dat ik bij haar pijn zou zien en het dan zelf spannender zou gaan vinden.

Goed het moment was daar! Alles werd super goed uitgelegd en het zag er allemaal heel hygiënisch uit. De vrouwelijke piercer telde tot drie en zo zat de piercing er al in. Wat was ik blij met dat ding! Net op het punt waarop we naar huis zouden rijden begon ik me niet lekker te voelen en begonnen mijn oren te suizen. Ik gaf dit aan aan de piercer en ik mocht gelijk weer gaan liggen om flauwvallen te voorkomen. Op dat moment voelde ik me wel een soort watje maar ik kon beter hier gaan liggen dan buiten op straat flauwvallen.

Ik knapte snel op en de rest van de dag is eigenlijk heel goed verlopen. Ik weet nog dat ik een paar dagen later op mijn werk kwam en een collega zei: ‘Waar heb jij je oorbel nou gestoken vanmorgen?’ Haha, ik weet nog dat ik hier echt om moest lachen en wat uitleg moest geven.

De eerste weken
Ik was zo ontzettend blij met mijn piercing! Ik had het gevoel dat iedereen dat aan me kon zien terwijl het eigenlijk maar een heel klein ding was. Ik vond het wel lastig om er niet of nauwelijks aan te zitten. Ik desinfecteerde hem netjes 2x per dag zoals me dat verteld was. Ik had er totaal geen last van en sliep de eerste nacht al op die kant van mijn hoofd. Ik kon er dus gewoon op liggen.

Pijnlijk?
Eigenlijk deed dit totaal geen pijn. Je voelt even een prikje maar echt niks bijzonders. Later voelde ik pas wat druk op mijn oor maar toen zat de piercing er al in. Het zetten zelf vond ik daarom ook totaal niet pijnlijk maar ik kan me voorstellen dat iedereen dat anders ervaart. Later heb ik weleens gemerkt dat mijn tragus wat opgezwollen was en op die momenten waren aanrakingen weleens pijnlijk.

Spijt?
Nee ik heb geen spijt. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Wel vind ik het fijn dat het een piercing is die niet enorm opvalt en mensen er niet direct op zullen oordelen. Ik vraag me weleens af hoe lang ik deze piercing ga dragen. Ik heb hem nu bijna een jaar maar ik denk niet dat ik deze mijn hele leven ga dragen. Ik vind zoiets best leuk wanneer je jong bent maar bij oudere mensen vind ik het persoonlijk niet staan. Ik weet ook niet of ik zou willen trouwen met deze piercing. Dat klink misschien een beetje vreemd maar ik denk daar weleens over na. Wanneer ik mijn haar in een staart of opgestoken heb is hij namelijk erg goed zichtbaar. Toch zien veel mensen dit als een soort oorbel en maak ik me daarom ook niet zo heel druk.

En nu?
Nu realiseer ik me soms niet eens dat ik een piercing heb en voel ik het pas wanneer ik bijvoorbeeld oordopjes in doe (wat overigens nu iets lastiger gaat dan voorheen). Op sommige momenten sta ik er nog weleens bij stil bijvoorbeeld wanneer ik nieuwe personen ontmoet. Gelukkig heeft mijn vriend er totaal geen moeite mee, waar ik wel bang voor was toen ik hem ontmoette. Ik ontsmet de piercing niet meer 2x per dag. Ik merk dat mijn oor veel rustiger, dunner en minder rood is wanneer ik het niet zo vaak ontsmet. De genezingsperiode van een traguspiercing is 6 tot 12 maanden en ik heb het idee dat die van mij al genezen is.

Wil je ook graag een traguspiercing laten zetten? Kijk dan vooral geen fimpjes zoals deze:

Ik keek deze dus wel van te voren en daardoor raakte ik dus best wel zenuwachtig. Het zetten van zo’n piercing is echt niet zo pijnlijk. Naar mijn mening heeft het meisje uit het filmpje gewoon een slechte piercer gehad en ging het wat stuntelig. Bij mij is het echt veel sneller en vlotter gegaan.

Mocht je vragen hebben, stel ze dan in een reactie of stuur me een berichtje.
Heb jij een piercing?

Liefs, Annemijn

 

 

9 Comments on Alles over mijn piercing. Pijnlijk? En heb ik spijt?

  • lifebyannemijn
   13 april 2016 at 08:10 (2 jaar ago)

   Dank je! Kan ik me goed voorstellen. Je moet er een beetje van houden. Zelf ben ik daar dan weer niet zo van, haha. Ieder z’n ding.

   Beantwoorden
 1. Lieke b
  13 april 2016 at 08:52 (2 jaar ago)

  Toevallig zaterdag 1 laten zetten ? Hij staat je goed de tragus piercing !

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   13 april 2016 at 22:46 (2 jaar ago)

   Wat toevallig! Ook een tragus? Hoe bevalt get?

   Beantwoorden
   • Lieke b
    13 april 2016 at 23:07 (2 jaar ago)

    Jaaa ook een tragus ! Ja hoor alleen nog wat gevoelig en vond deze meer pijn doen dan m’n andere piercing (forward helix ) hah maar ben er blij mee 😀 nu hopen dat die niet gaat ontsteken

    Beantwoorden
 2. Nicky
  13 april 2016 at 21:13 (2 jaar ago)

  Die piercing staat je goed! Vantegenwoordig zoeken we veel te veel op via internet alvorens we iets laten doen en maken we onszelf op die manier (onnodig) zenuwachtig! Gelukkig is er nu je geruststellende blogpost. 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Een eigen moestuin: plantenMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   13 april 2016 at 22:48 (2 jaar ago)

   Dat klopt helemaal! Ik had allemaal enge verhalen op internet gelezen… Misschien helpt dit artikel anderen die zo’n piercing overwegen. Bedankt voor je reactie.

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge