7x Wat te zien/doen op Zakynthos!

IMG_7318

Begin augustus wat het zover! Onze vakantie naar het Griekse eiland Zakynthos was aangebroken! Vooraf had ik al een heleboel tips opgezocht zodat we ons niet zouden vervelen en niks van het eiland zouden missen. En dat is gelukt, we hebben een heerlijke vakantie gehad.Toen ik daar lag te chillen op een strandbedje, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om onze tips over Zakynthos met jullie te delen. Hier komen ze:

Wij verbleven in hotel Plaka Beach in Vassilikos. We hadden hier logies + ontbijt geboekt en voor de rest van de dag hebben we zelf leuke Griekse eettentjes opgezocht. Ook hebben we voor de hele week een auto gehuurd om zo zoveel mogelijk van het eiland te kunnen zien. Dit hadden we vooraf al geboekt maar kan daar ook. Bij Zakynthos airport zijn veel verhuurders te vinden. Goed, door naar de tips die je echt gezien/gedaan moet hebben. Ze staan overigens in willekeurige volgorde:

1. Shipwreck view/Shipwreck beach
Bovenstaande foto is daar genomen. Dit is wel dé hotspot waar Zakynthos het meest om bekend staat en die het meest op reisgidsen staat. Wij zijn zelf met de auto naar Shipwreck view gereden. De route was even zoeken (lang leve Google Maps), maar het uitzicht was adembenemend! Hier is een uitzichtpunt waarbij je vanaf een plateau foto’s kunt maken van het scheepswrak. Dit hebben we eerst gedaan en daarna zijn we verder de klif opgelopen. Best wel eng aangezien je erg hoog staat en voornamelijk over rotsen loopt, ik zou dit dan ook alleen doen wanneer je dit écht ziet zitten. Wel is het zo dat je hier echt het beste uitzicht hebt.

IMG_5877

2. Porto Limnionas
Dit is een prachtige baai aan de westkust van het eiland. Je kunt hier prachtig snorkelen en grotten in zwemmen. Heel gaaf! Ook is er een taverne waar je eventueel wat kunt eten/drinken en ligbedjes kunt huren. Helaas was het op dat moment zo druk dat daar zelfs een wachtlijst voor was. Wij hebben daarom onze handdoeken gewoon op de rotsen gelegd. Dat was ook prima te doen!

IMG_5676

3. Cameo Island
Voor de kust van Laganas ligt een schattig, klein eilandje. Dit is Cameo Island en via een touwbrug over het water, kun je er naartoe wandelen. Je betaalt €5 entree en mag dan het eiland op. In ruil daarvoor krijg je dan weer wel een gratis drankje bij de bar. Wij vond het erg mooi vanwege het prachtige uitzicht. Wij zagen hier zelfs voor het eerst een zeeschildpad zwemmen. Daarnaast kun je er hele mooie foto’s maken en gewoon lekker relaxen.

IMG_7361

4. Huur een bootje en ga zeeschildpadden spotten
Dit kan aan de kust van Laganas. Wij hebben dit direct naast Cameo Island gedaan. Natuurlijk kun je ook gewoon met een georganiseerde boottocht mee, maar wij hebben zelf een klein motorbootje gehuurd en zijn zelf op ontdekking gegaan. Mocht je op je budget willen letten, dan ben je met een georganiseerde tocht uiteraard goedkoper uit. Als eerst zijn wij, langs Turtle Island, richting de kust van Keri gegaan en hebben daar het anker uitgegooid om daar te zwemmen en de Keri Caves te bekijken. Vervolgens zijn we weer richting de kust van Laganas gegaan, hier hebben we meerdere zeeschildpadden gezien. Dus mocht je ze willen zien, daar is de kans erg groot! Wij vonden het echt zeker de moeite waard en hadden dit niet willen missen.

IMG_5860

5. Dafni Beach
Over schildpadden gesproken, de zeeschildpadden leggen op sommige stranden van Zakynthos eieren. Dafni beach is een bekend strand waar dit veel gebeurd. Zo zijn hier heel veel beschermde nesten te vinden die je kunt herkennen aan de houten markeringen. Wij vonden het bijzonder om te zien dat er zo goed in de gaten gehouden wordt waar de schildpadden een nest maken en dit zo beschermt wordt. De weg naar Dafni beach is wel erg uitdagend aangezien het vrijwel volledig onverhard en bergachtig is. Toch vonden wij dit ook de moeite waard. Er zijn verschillende strandtentjes waar je bedjes kunt huren en je een hele dag kan vermaken.

IMG_5653

6. Zakynthos stad
Dit is de hoofdstad van Zakynthos. Zelf moeten wij toegeven dat we dit niet zo bijzonder vonden. De stad is na een aardbeving in 1953, volledig opnieuw opgebouwd. Wij vonden het daarom ook geen mooie oude stad en er was niet zoveel te beleven. Toch hebben wij een paar hele mooie kerkjes bezocht en die waren dan weer wel de moeite waard. Ik zou dan ook aanraden om een dagdeel naar deze stad te gaan en er niet teveel van te verwachten.

IMG_7468

7. Eten bij Zorbas in Argassi
Even geen hotspot maar een heel goed restaurant! Als echte bourgondiërs was eten natuurlijk ook erg belangrijk. Wij hebben 4x gegeten bij het fantastische restaurant Zorbas in Argassi. Het is ontzettend sfeervol en zit altijd vol! Gelukkig komt er iedere 10 minuten altijd wel een tafeltje vrij en kun je hier dus altijd wel terecht. Het was echt ontzettend lekker! Zeker een aanrader wanneer je goed, veel en toch goedkoop wilt eten.

Naast deze tips is het echt een aanrader om het eiland over te rijden met een auto (mijn voorkeur) of scooter. Onderweg kom je op plaatsen waar je normaal langs zou rijden en ontdek je een hoop moois! Daarnaast is het in de zomer ook zeker aan te raden om ook gewoon je rust te pakken. Overdag kan het behoorlijk warm zijn, wat wij als Nederlanders natuurlijk niet gewend zijn. Wij vonden het daarom heerlijk om bezienswaardigheden af te wisselen met een middagje zwemmen of relaxen aan het strand.

Mocht je uitgekeken raken of eens wat anders willen zien, er zijn voldoende mogelijkheden om met een excursie naar het eiland Kefalonia te gaan.

Zo, wij hebben echt een fantastische vakantie gehad. Het fotoboek ligt bij de drukker en we zijn alweer een aantal weken aan het werk. Tijd om uit te kijken naar de volgende bestemming! 😉

Ben jij weleens op Zakynthos geweest? Of heb je plannen?

Liefs, Annemijn 

 

3 Comments on 7x Wat te zien/doen op Zakynthos!

  1. Simone
    6 september 2017 at 16:19 (1 jaar ago)

    Wat een fijne tips! Wij willen er waarschijnlijk naar toe voor onze huwelijks reis. Dus je tips zal ik zeker onthouden!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on 7x Wat te zien/doen op Zakynthos!

  1. […] ik dat meegemaakt had, hebben mijn vriend en ik ook nog een auto gehuurd. En wel tijdens onze vakantie op Zakynthos, waar een auto overigens geen overbodige luxe was. 7.  Een auto gehuurd (op Zakynthos). Na een […]

Leave a Reply

CommentLuv badge