7 Hotspots en tips om Antwerpen in één dag te zien

IMG_2491

Vorige week bezocht ik Antwerpen met iemand die er nog nooit geweest was.
Als Zeeuw ben ik er al regelmatig geweest en kon ik dus prima de weg wijzen en alle mooie hotspots laten zien. Ga je ook naar Antwerpen? En wil je veel zien en heb je weinig tijd? Ik geef je vandaag 7 hotspots waarmee jij Antwerpen in één dag kunt zien!

Eten en drinken
Als je aan België denkt, denk je al snel aan bier en Vlaamse friet. Daar kun je in Antwerpen dan ook zeker van genieten. Zin in bier? Bestel dan zeker een typisch Antwerps ‘Bolleke van ’t Stad’ op de Grote Markt of de Groenplaats.

Trek gekregen? Bij Fritkot Max op de Groenplaats kun je heerlijke Vlaamse frites eten! Heerlijk met echte Belgische mayonaise.

Als tussendoortje haal je op de Meirbrug een heerlijke wafel bij de kleinste wafelwinkel van de hele wereld! En ik kan uit ervaring vertellen dat ze heerlijk zijn!

Shoppen op de Meir
Heb je zin om lekker te shoppen? Dan kun je je op de Meir helemaal uitleven! Hier staan prachtige grote winkelpanden met de meeste populaire winkelketens. Winkelen is leuk, maar de gebouwen waarin de winkels gevestigd zijn, zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Veel bekende modeketens zijn gevestigd aan de Meir.  Wist je dat er tegenwoordig zelfs een grote kerstwinkel zit waar het 365 dagen per jaar kerstmis is? Leuk om in ieder geval even te kijken. De Stadsfeestzaal is ook een leuke bezienswaardigheid op de Meir. Dit gebouw is gevestigd aan de Meir en zeker even de moeite waard om te kijken. Binnen in de zaal zijn tegenwoordig allemaal winkels gevestigd maar alle oude details, zoals een goudkleurig plafond,  zijn nog helemaal aanwezig.

Het MAS
Het MAS is het Museum aan de Stroom. Dit is het stadsmuseum. Het museum op zich is niet zo bijzonder maar het dak wel! Hier heb je namelijk een panorama-uitzicht over de stad! Ga naar de bovenste verdieping, dan kun je zo het dak op. Wanneer je hier staat kun je over de hele stad kijken. Zo zie je Antwerpen dus ook gelijk van bovenaf! Ik vind het uitzicht hier echt geweldig mooi. Let wel op, op maandag is het museum gesloten en kun je het dak ook niet bezoeken.

foto 4 (2)

Onze-lieve-Vrouwekathedraal
Deze kathedraal staat midden in het centrum van Antwerpen. Je kunt er dan ook bijna niet omheen wanneer je in het centrum bent. Deze kathedraal is zeker de moeite waard om te bekijken. Wil je ook binnen kijken? Dan moet je helaas wel entree betalen.

De Joodse Wijk
De Joodse wijk in Antwerpen staat bekend om diamanten. Deze worden namelijk veel verhandeld in deze wijk bevindt zich ook een Diamantmuseum. Mocht je op zoek zijn naar een juwelier, dan ben je hier zeker aan het goede adres. Wil je de koosjere keuken uitproberen? Dan kun je dat doen bij Hoffy’s.

Centraal Station
Wanneer je dicht bij de Joodse wijk bent, ben je ook dicht bij het Centraal Station. Dit is een prachtig station uit 1905 met mooie oude details. Dit station telt zo’n 14 perrons en is gevestigd aan het Koningin Astridplein. Wist je dat de oudste dierentuin van Europa hier ook zit? Een dagje naar de Antwerpse Zoo is dan ook een bijzondere beleving.

Goedkoop parkeren
Heb je zin in een dagje Antwerpen gekregen? Dan heb ik nog één tip voor je. Wil je goedkoop parkeren? Parkeer dan op de linkeroever. Dit is de andere kant van de Schelde. Vanaf hier kun je door de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) lopen naar het centrum.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad en dit vorige week allemaal laten zien aan de persoon waarmee ik in Antwerpen was. Heb je nog andere tips? Laat ze dan zeker achter in een reactie.

Wat mag je volgens jou niet missen wanneer je een dagje naar Antwerpen gaat?

Liefs, Annemijn

2 Comments on 7 Hotspots en tips om Antwerpen in één dag te zien

 1. Kim | Kimsbloglife
  7 september 2016 at 06:54 (2 jaar ago)

  Leuke tips! Ik woon zelf in België maar heb Antwerpen eigenlijk nog niet echt bezocht. Op de Meir ben ik wel al een aantal keer gaan shoppen en in het station ben ik al geweest, maar verder ken ik eigenlijk weinig van de stad. Tijd voor een bezoekje!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Leuke interieurspulletjes bij Zeeman!My Profile

  Beantwoorden
 2. Anneleen
  11 september 2016 at 10:07 (2 jaar ago)

  Hihi leuk geschreven en goede tips geef je! 🙂 Ik heb zelf 3 jaar lang gestudeerd in Antwerpen, dus ken de stad wel redelijk goed!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge