Mijn 3 favoriete/indrukwekkende televisieprogramma’s van de afgelopen week – Emma wil leven, Expeditie Robinson en Baby te huur

televisieprogrammas2Televisie kijken is iets wat ik niet zo heel vaak doe. Maar als ik het doe dan zoek ik wel leuke of interessante programma’s uit. Zo ook de afgelopen week. Ik keek onder andere: de veel besproken documentaire ‘Emma wil leven’, Expeditie Robinson en Baby te huur. Vandaag vertel ik je waarom deze programma’s de moeite waard waren en ik ben erg benieuwd wat jij graag kijkt! Kijk je mee?

Emma wil leven
Wow, wat ontzettend heftig was dit! Emma was een meid van 18 jaar oud die de strijd tegen Anorexia voerde. Tijdens haar ziekte heeft ze een groot deel van dit proces gefilmd. Helaas heeft Emma de strijd niet gewonnen en is ze in april 2016 overleden… Van de beelden die ze gefilmd heeft is, zoals ze wenste, een documentaire gemaakt. Ik heb deze documentaire afgelopen dinsdagavond gekeken maar ik moet zeggen dat Emma nog in mijn hoofd voorbij flitst. Ik vond het heel aangrijpend om te zien hoe iemand zo ziek kan zijn en het zoveel impact op je leven kan hebben. Emma wou zo graag leven en de strijd niet opgeven en ik vond het heel heftig om te zien hoe Anorexia haar toch de dood in gejaagd heeft. Deze documentaire is echt een aanrader voor iedereen! Ik vond het enorm goed in elkaar gezet, bijna het gevoel alsof ik Emma echt kende. Mocht je nieuwsgierig zijn, de eenmalige documentaire kun je hier terugkijken.  bron afbeelding

Expeditie Robinson
Iets heel anders, is Expeditie Robinson. Dit programma volg ik ieder seizoen keer op keer. Mocht je het niet kennen, Expeditie Robinson gaat over 16 BN’ers die op een onbewoond eiland moeten strijden tegen elkaar en daarnaast moeten zien te overleven. Dit seizoen zit boerin Bertie (bekend van boer zoekt vrouw) er in! En dat vind ik stiekem fantastisch. Zo’n vrouw uit de Zeeuwse klei die het echt keigoed doet! Ik ben dan ook heel benieuwd hoelang ze het nog vol gaat houden en wie de strijd gaat winnen.  bron afbeelding

Baby te huur
De titel van het programma zegt het al. In dit programma krijgen vier stellen letterlijk een baby te huur. Ze worden zwanger en zorgen tijdelijk voor een baby. Later een peuter, kleuter, kind met basisschoolleeftijd en volwassene. Stiekem is dit ook een beetje leedvermaak hoor. Mochten er kijkers onder ons zijn, dan begrijp je vast wat ik bedoel. Ik kan me soms groen en geel ergeren aan het ‘roze huis’. In dit huis woont een stel wat eigenlijk helemaal niet klaar is voor kinderen en twijfelt of ze überhaupt kinderen willen. Laten we het zo zeggen, ze kunnen nog heel veel leren 😉  bron afbeelding 

Welke programma’s heb jij deze week gekeken? Of heb je nog een kijktip?

Liefs, Annemijn 

Leave a Reply

CommentLuv badge