3 dingen waar ik aan begin maar nooit kan afmaken.

IMG_1610

Soms begin ik ergens zo enthousiast aan en vervolgens maak ik het nooit af. Of ik kom er achter dat ik het helemaal niet kan. Dit is vast voor iedereen wel herkenbaar. Dat hoop ik in ieder geval, dan voel ik me weer wat ‘normaler’, haha. Vandaag biecht ik dingen op waar ik aan begin maar nooit afmaak. Oeps…

  • Een boek lezen. Ik ben een vreselijke lezer. Ik vind het echt leuk om te doen en heb genoeg boeken in de kast staan. Maar in de helft daarvan ben ik ooit begonnen en heb ik nooit verder gelezen. Gewoon omdat ik er geen tijd voor maak of het verhaal me niet genoeg boeide. Enige belemmering is dat ik nu iedere keer geen zin heb om het ‘opnieuw’ te moeten lezen… Een enkele keer op vakantie lukt het me om wat te lezen maar daarna belanden de boeken thuis al snel in de kast.
  • Een hobby. Op bloggen na dan, want dat gaat al bijna 2,5 jaar vrij goed en ondanks dat ik niet meer zo heel frequent iets plaats, houd ik nog steeds vol! Maar andere hobby’s ben ik vaak beu geraakt. Zo heb ik mezelf ooit leren breien en haken. Maar wat doe ik er nu mee? Helemaal niks.
  • Een dieet. Als ik eenmaal begin ben ik zo fanatiek! Maar al voor ik mijn streefgewicht bereik, gooi ik de handdoek meestal in de ring. Vaak is het zo dat ik dan ook al tevreden ben en er dan maar mee stop zonder dat ik mijn doel bereikt heb. Tijd voor poging 22321.
  • Een serie kijken. Dit is echt hetzelfde als een boek, de eerste afleveringen gaan nog wel maar daarna gaat het me snel vervelen of ben ik te ongeduldig. Netflix & chill zit er bij mij vaak niet in.

Tja, dat zijn nou eenmaal mijn zwakke punten. Ik moet iets echt boeiend vinden of gemotiveerd zijn en dan gaat het prima. Maar wanneer ik ergens op uitgekeken ben of het me verveelt, dan ben ik echt een opgever… Tijd om hier eens aan te werken.

Waar ben jij aan begonnen maar heb je niet afgemaakt? 

Liefs, Annemijn 

Leave a Reply

CommentLuv badge