2 weken hoepelen – het resultaat

DSC00079
Twee weken geleden liet ik jullie weten dat ik een hoelahoep van Hoopityourself.nl gekocht had. Inmiddels zijn we heel wat uren oefening verder en gaat het al stukken beter. Ben je benieuwd naar het resultaat en hoe het tot nu toe gegaan is? Lees snel verder.

De eerste dagen
Wat was het de eerste dagen rampzalig zeg. Ik vroeg me echt af waarom ik zo’n ding gekocht had en toen mijn moeder het wel lukte, zakte de moed echt in mijn schoenen. Waarom kan ik dit nou gewoon niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Toen ik Marieke van MariekevanWoesik.nl zag hoepelen op Instagram wist ik dat dit moest gaan lukken. Oefenen, oefenen en nog meer oefenen, Annemijn!

DSC00104

Oefening baart kunst
Ik sprong een gat in de lucht toen ik die vervloekte hoepel 10 seconden hoog kon houden. Dat voelde serieus als een prestatie en ik heb dan ook gelijk een vriendin op de hoogte gebracht via Whatsapp. Dit smaakte naar meer! Al snel kwam ik op één minuut en zo ging het steeds beter. Vorige week vrijdag was ik zelfs zo enthousiast dat ik in totaal 2 uur lang heb staan hoepelen. Dat heb ik dan ook flink mogen voelen zaterdag. Jeetje wat een spierpijn!

DSC00116

Het resultaat
Ik heb iedere dag minimaal 5 minuten staan hoepelen. Op de eerste dagen na heb ik eigenlijk altijd langer gehoepeld. Maar…
* Taille – 2 cm!
* Sterkere buikspieren + bijbehorende spierpijn.
* Minstens 5 minuten ontspanning per dag.
* Heel wat afleveringen kunnen kijken op uitzending gemist tijdens het hoepelen. (Oeps, hier deed ik het natuurlijk niet voor maar toch wel leuk omdat ik hier normaal geen tijd voor maak.)

Hoepelen is niet alleen gezond maar ook nog eens heel erg leuk! Ik vind het echt leuk om te doen en het werkt ook best wel verslavend. Gisteravond heb ik heerlijk in de tuin staan hoepelen in de zon. Ik ga voorlopig nog wel door en zal jullie zeker op de hoogte houden!
Let’s hoop!

Liefs, Annemijn

Volg je Life by Annemijn al via Bloglovin’?

 

 

9 Comments on 2 weken hoepelen – het resultaat

 1. Kim | Kimsbloglife
  5 juni 2015 at 07:16 (3 jaar ago)

  Haha, leuk dat je dit zo graag doet en dat het zo goed lukt! Lijkt me ook nog wel fijn, maar ik denk dat ik het snel beu zou raken en snel zou opgeven…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…De Vlaamse YouTuber TAGMy Profile

  Beantwoorden
 2. Elaintje
  5 juni 2015 at 08:06 (3 jaar ago)

  Wat leuk dat je echt vooruitgang ziet! Ik ben nog aan het twijfelen of ik ook aan het hoepelen ga.
  Elaintje onlangs geplaatst…Reizen|GranadaMy Profile

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   15 juni 2015 at 20:25 (3 jaar ago)

   Zeker doen! Ik vind het echt onwijs leuk!

   Beantwoorden
 3. Kim
  5 juni 2015 at 09:18 (3 jaar ago)

  Wat leuk! 🙂 Het lijkt mij ook leuk om te gaan hoepelen. Het ziet er zo leuk uit, haha.
  Zeker gaaf als je ook nog echt vooruitgang merkt!
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…“Ik sta nú op het spoor!”My Profile

  Beantwoorden
 4. Eveline
  5 juni 2015 at 12:14 (3 jaar ago)

  Zo leuk! Heeft me zo een zin om eraan te beginnen! De mijne is nog in bestelling. Verlang zo!

  Beantwoorden
 5. Miriam
  7 juni 2015 at 14:37 (3 jaar ago)

  Haha, wat leuk en vrolijk zeg! Ik heb nog een ritmische gymnastiek hoepel thuis liggen…misschien toch maar eens proberen! word er helemaal vrolijk van 😉

  Beantwoorden
 6. Minke Maria
  8 juni 2015 at 12:31 (3 jaar ago)

  Hoepel toch op!

  Nee, echt geweldig dat je gewoon al 2cm kwijt bent met het hoepelen, wie zou zeggen dat het zo goed werkt. Ik kan het niet, heb het nooit gekund ook. Er is denk ik iets mis met mijn motoriek, haha.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge